Mój kwiecisty zakątek. cz. 4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Mój kwiecisty zakątek. cz. 4

Post »

Tadziu przepiękne clematisy. Każdy po kolei zachwycający.... nie mogę napatrzeć się na kolor Nike..... normalnie zjawisko.... płatki wygląda ją na takie grube i mechate...... cudo ;:oj
Awatar użytkownika
MORANGO
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2011, o 00:05
Kontakt:

Post »

tade k pisze:Dorciu Tylko Polish Spirit biedronkowy , 4 z tej strony raczej w biedronce nie do kupienia. ;:185 ;:185
Kasiu , jak obiecałaś to teraz nie masz wyjścia :;230 :;230 No włąśnie dlaczego rogaty , toż on okrąglutki z każdej strony :lol:
Ano okrąglutki :) sama nie rozumiem czemu go rogaczem nazwali, obiecałam i słowa dotrzymałam :) Pozdrawiam
Awatar użytkownika
mewa
1000p
1000p
Od: 25 paź 2009, o 17:13

Post »

No i po co ja o te zdjęcia prosiłam ;:223 ( proszę o następne) Czy Twoje powojniki Tadziu to pochodzą z biedronki? :shock:
Pozdrawiam. Ewa
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu , Każdemu coś wypadło w ostatnim czasie , ta zima zapowiada się dobrze. Może tym razem nic nie wymarznie. ;:333
Eluś , Anioła nie znam , J.P. II jeden w półcieniu a drugi na słońcu od południa altanki , czyli w najbardziej niesprzyjającym miejscu. . Tak jak widać na fotce M.B. On po drugiej stronie rośnie. Przed nim był biały pełny , (nie pamiętam nazwy) , padł po drugim nawrocie uwiądu. Multi Blue upałów się nie boi, zimy także . Poprzednią zimę nie był okrywany , tak jak teraz na kratce i pędy do samej góry były żywe. :uszy Czytałem w wątkach o przypadkach uwiądu . ;:oj
Mirciu , różnie to bywa z roślinami, w jednym ogrodzie rośnie , w innym nie. Właśnie ten pełny na raty padał. Szkoda mi go bo naprawdę piękny był. Jak raz trafiłem , może drugi też się zdarzy . Kupiłem go w Kurowie , na wyjeżdzie na Lublin po lewej. Może i Ty spotkasz swojego :wink: :D
Aguś , Nike dostałem od kolegi , miał wylądować gdzieś w krzakach, nawet nie w kompoście. Był jakiś dziwnie powykręcany. Za dwa miesiące zakwitł , 3 malutkie kwiatuszki. W tym roku jeszcze olbrzymem nie był , ale mogę powiedzieć już , że jest na dobrej drodze . :uszy Miał 2 pędy , dłuższy prawie dwa metry i sporo kwiatuchów. Jak widać na zdjęciu za podporę ma kijka z dzikiego bzu , nie myślałem nawet , że warto mu robić podporę, a on mi taką niespodziankę sprawił. ;:224 On chyba jedyny ma taką fakturę powierzchni kwiatów.
Kasiu , już wiem , dlaczego rogaty . To ten ledwie widoczny wyrostek na dolnym płatku ;:7 Zaraz biegnę obejrzeć. ;:65
Aniu , jak na razie nie ma powodów do obaw. Takie przymrozki nie zniszczą clemków. Nie było więcej niż -20*. Teraz dużo śniegu , co najwyżej góra zmarznie , dół zostanie. Młode egzemplarze i tak przycinamy dość nisko. 40 - 50 cm.
Ewciu , tylko jeden z biedronki , Polish Spirit. Choć to tylko także w przenośni. To dlatego , że u mnie w Biedronce tylko tę odmianę można kupić. Mój jest ''darowany'' , dostałem z wymiany. Trzy z dobrego sklepu , reszta z wymian i ''darów. To jeszcze nie wszystkie . Od Forumek mam kilka. Małe sadzonki , ale przyjęte , na jesieni co najmniej podwójną długość pędów miały ;:215
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

Witaj Tadziu.
Wiem, że też bulwę wytwarzają, ale nie wiedziałam, że zakwitną w roku wysiania.
A skoro kwitną tego samego roku, to nie muszę się martwić o przechowanie ich przez zimę.
Nie mam piwnicy i w tym problem.
Ale dopytuję, bo czytałam różne zdania na ten temat.
Niektórzy twierdzą, że kwitną tego samego roku, tylko te niskie, karłowate.
Inni mówią, że słabo w pierwszym roku, w pełni kwitną w latach następnych.
:wit
Pozdrawiam Marzena
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marzenko , to dobrze mówią :D Jak wcześnie wysiejesz , to i duże zakwitną , ale na to potrzebna ogrzewana osłona. To nie dla nas. ;:185 Sadzonki trzeba kupić :uszy
Awatar użytkownika
marzenaruda
200p
200p
Od: 7 paź 2012, o 11:29

Post »

No to kupiłam nasionka i wysieję,
jak zakwitną to będzie dobrze :tan jak nie zakwitną też dobrze :D
Zaniosę bulwy do siory ;:65 tak to sobie w końcu obmyśliłam.
Za szybko ich nie wysieję, dopiero w marcu.
Na próbę wysiałam już kilka nasionek.
Ale wiesz Tadziu to tylko po to, bym rano miała do czego szybko wstawać.
Bo tak to się lenię i z kompem do 10 w łóżku siedzę. ;:306
:wit
Pozdrawiam Marzena
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Marzeniu , ja nie pracuję , ale aż tak długo nie mogę wyleżeć. Do siódmej góra , przyzwyczajenie z dawnych lat. Jak masz dużo nasion , co 2-3 tygodnie trochę wysiej i dowiesz się , kiedy optymalny termin. Myślę , że siostra udostępni Ci miejsca do przechowania. ;:333
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Witaj Tadziu.Podziwiam jak zwykle Twoje piękne rośliny a liliowce w tych szpalerkach muszą wyglądać zjawiskowo.
Multi Blue i ja mam od wiosny i już jesienią ładnie pokazał kwiaty.Załuję,że tak mało mam miejsca i nie mogę zaszaleć.
Muszę kończyć bo kot co rusz wskakuje na klawiaturę i już piszę 3 post bo poprzednie skasowal.Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

An-ka cenzura, cenzura. :;230
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Tadziu Nike ujęła mnie kolorem ;:oj masz sprawdzonego sprzedawcę powojników?
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Aniu , witaj :wit
Multi Blue kwitnie dwa razy , w ''międzyczasie'' także pojedyncze kwiaty pokazuje. Tak , że praktycznie całe lato coś na nim jest. ;:333
Dorcia , ;:306 ;:306
Ewuniu , w mojej okolicy raczej nie spotykam pomyłek w clemkach. jest jeden duży producent i chyba wszyscy od niego biorą. Ma tylko hurt , nie prowadzi wysyłki. W Kurowie także robiłem zakupy , dla siebie i znajomej , wszystkie Ok . ;:215 Ale nie wiem kto jest producentem. ;:185
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Witam Cię Tadziu- chyba pytanie było adresowane do mnie- w wątku Ewy-Mewa, być może, ponieważ ostatnimi czasy buszuje po wielu ogrodach w Twoim
zapewne podziwiałam piękne clematisy oraz Twój zapał i wiedzę o wymaganiach roślinek...pozdrawiam serdecznie Ela z Łodzi.
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
bratek158
500p
500p
Od: 28 lis 2010, o 14:57
Kontakt:

Post »

:wit alejkę z liliowcami mogę oglądac codziennie :tan ;:136
a ten clematisik ;:77
Obrazek
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Tadziu ale Ty kupowałeś nie hurtowo te clemki? Kurów to ja znam ale za Wrocławiem czy ten Twój ma jakąś stronę internetową?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”