Nim przyjdzie wiosna...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 gru 2010, o 23:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nim przyjdzie wiosna...

Post »

Maska pisze:Ałło czytałam u Ciebie że koleżanki mówią Ci Alu czy tak można?
Marysiu oczywiście, że można :;230
Wkleiłam zdjęcie "apartamentu siewnego" w wątku u Zibi, zaraz jak potrafię to pokaże u Ciebie :D bo z aparatu już wykasowałam ;:14

Tutaj http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 4#p3578054
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Alu pokaż koniecznie, bo nie mogę znaleźć ;:108
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, toż wkleiłam w poście wyżej :D
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Później mi się ukazało! Nie wiem czy dobrze widzę, ale stoły są oświetlone tylko żarówkami pod sufitem? Bo pod oknem też jest stół z rozsadami? Ja nie wiem czy im wystarczy światła z tych żarówek. To co Zibi pokazuje ten regalik bardziej mi przemawia do rozsądku. A nawet taki regalik jakbyś ustawiła przy oknie! Ważne żeby się siewki nie wyciągały do światła bo są wtedy rachityczne.
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No, właśnie, tego rachityzmu się boję :;230 , ale z drugiej strony, będzie tam 600V światła ... sama nie wiem, zaczekam co Zibi powie. Regalik odpada, za dużo roślin.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Alu ale 600 V bezpośrednio na rośliny to co innego niż rozproszone po całym pomieszczeniu o to mi chodzi. Nawet na parapecie północno zachodnim czy z gorszym oświetleniem jak robię rozsady to się wyciągają.
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ja w Fotosiku najpierw się zarejestrowałam potem zalogowałam i usiłowałam przesłać zdjęcie pomagał mi kolega - mamy taki program -TeamViewer ,
(on, po podaniu mojego hasła przeze mnie, widzi mój pulpit)trwało to b. długo ale jakoś to zdjęcie przeszło,kolega 1 raz przesyłał w ten sposób,My do siebie
zdjęcia przesyłamy na adres e mail ,zależało mi ,bo dzisiaj tą kartkę dla Agusi tworzyłam -dziękuje za info- ;:196 Ela
Kociaki piękniaki ten cz-b wygląda jak moja Amelka jak będę bardziej wprawiona to prześlę zdjęcia.
Nigdy nie wysiewałam hibiskusa nawet nie wiem jak wygląda -miałam w ogrodzie chyba syryjskiego kilka lat i w domu doniczkowego,w tym roku będę chciała wsadzić na działce błotnego-czy masz może sprawdzoną jakąś szkółkę? :wit
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
romaszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Och, Marysiu, nie wiem, głowa z tego wszystkiego mi już się rozbolała :( , ale w tym roku musi tak być, nic innego nie wymyślę, w następnym, mam nadzieje, będę miała rozsadnik-mnożarkę z prawdziwego zdarzenia, murowano-szklany, ogrzewany budyneczek, który to mój dzielny M mi postawi :D W zeszłym roku odwalił mi taką szklarnie, że sąsiedzi mówią na nią Kombinat :;230, to z mnożarką też sobie poradzi, a tej zimy muszę jakoś się przemęczyć.
A może te żarówki niżej opuścić? Tak żeby były prawie nad roślinkami?
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Elu H. błotnego kupowałam w Krakowie u takiego ogrodnika prywatnego który ma te H. w różnych kolorach. To jest ogród gdzie nie sposób przejść bez zatrzymania się ale wcześniej prowadził jego teść i miał mnóstwo rarytasów, obecny tylko podtrzymuje tradycję.
A kartkę robiłaś Ty czy kolega - w tym programie co piszesz? Zdjęcia przechodziły długo bo były za duże trzeba było zmniejszyć rozmiar czyli piksele. Wybacz jeżeli tłumaczę a Ty wiesz.
Na FO są wątki sprzedażowe i może ktoś ma H. błotnego, bo szkółki niestety nie mogę polecić.
Moja Monika ma niesamowite futro i ogon jak łasica musi być jakąś krzyżówką. To rób zdjęcia i wklejaj a może wątek założysz? ;:168
Alu ja bym żarówkę obniżyła i założyła taki klosz, który skupi światło nad roślinami wiesz o czym myślę ;:219
A szklarnia kombinat przyda się na rozsady kapuściane! i te które popikujesz w kwietniu przeniesiesz ! ;:215
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Marysiu , to samo jej radziłem. Na gołych oprawkach światło ''ucieka'' . Odblask kieruje na rośliny.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Piekne masz koty! Marzy mi się "do kolekcji" jeszcze taki czarno-biały, ale mąż się wyprowadzi, jak kolejnego do domu sprowadzę ;:224
I widzę, że dzielnie się trzymasz, żeby nie siać za wcześnie :) Ja do lobelii i heliotropa dosiałam jeszcze pierwiosnki i bratki i muszę zamknąć nasiona na klucz do marca, żeby paluchów nie świerzbiło :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witaj Tadziu w moim ogrodzie! tak trzeba popatrzeć jak mają oświetlone rośliny czy kury hodowcy i porównać. W tym wątku jest też post jak ktoś to robi i ja zalecałabym na zdrowy chłopski rozum skoncentrowanie upraw i skupienie nad nimi światła,
Pat miałam ciotkę i wujka, o których pisałam sic!, którzy byli miłośnikami kotów zaczęło się od jednego a skończyło w najlepszym okresie na ośmiu w mieszkaniu w kamienicy na 4 piętrze (smród, bród i błędy ortograficzne!) Miałam uraz do kotów aż do niedawna kiedy w domu pojawiły się myszy, powiedziałam kot i zaczął się pochód kotów ze skutkiem pozytywnym w chałupie . Jak mam dwa i kiedyś zobaczyłam takiego ślicznego trzeciego to musiałam przywołać wspomnienia , żeby nie wziąć do domu, bo w ogrodzie nie mogą koty być bezpieczne. Właśnie wróciłam od kur miejsce wokół kurnika zdeptane, zsikane , klatka otrzepana z lodowych ozdób, a klamka kurnika zmieniła pozycję. Idę , szukam kto to i oczywiście na drodze ze wsi wraca nasz husky! Na szczęście zawołana wróciła, ale prosto do kur pobiegła. Po dłuższych pertraktacjach dała się zamknąć w wolierze ;:oj
Pati nie sieję, bo potem mam dużo przepychania z tymi pojemniczkami! Luty i koniec!
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Maryś, nie zaglądam, bo zajrzę tylko do siebie i zmykam do papierów. Trochę choruję razem z młodym. Rodzice też chorzy. Muszę niestety chodzić do pracy, ale od jutra laba, biorę urlop. Muszę choinkę rozebrać i może jednak coś posieję, wszak dobre dni na sianie idą.
Pozdrawiam CIę serdecznie ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marzenko faktycznie spuściłaś z tonu! ale myślę, że na wiosnę ruszysz z kopyta ;:306
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marysiu. Ahoj. ;:138
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”