Elu - miałam zamiar napisać dzisiaj do Helenki Helios ale ona właśnie przed chwilą zamkneła wątek .fajnie by było z tą pysznogłowką jakbyś znalazła, u mnie na działce bez obaw
wielkiej kępy pewnie nie dożyje ,chociaż kto wie ? bukietówki mi porosły dość duże ale 3 to nie były te gatunki które chciałam . Mogę Ci w tym roku ukorzenić Grandiflore,
chyba Tardivie. Pinki Vinki , Mega Mindi ,po ile TY patyczków sadziłaś do doniczki ? A mam jeszcze Limelke i Wanilke i wanilke Resrum niby mniejsza ale ona u mnie podobnej wielkości co Vanili Fraise . Mam jeszcze Pink Diamond ale to mały krzaczek i mały Phantom i średni 'Kolmagino' Magical Moonlight zobaczymy na wiosne co z tego będzie,
Wzeszłym roku pościnałam patyczki ,z nie wiem do końca, czy to Anabelka czy krzaczasta Grandiflora ja ich nie odróżniam . Wsadziłam do dużej doniczki i tak sobie rosły,
Jedną donicą obdarowałam sąsiadke z działki a drugą zabrałam do domu i wsadziłam całą bryłę do ziemi bo nie mogłam tych korzonków rozplątać nie wiem co z tego będzie?
A czytałam że Tobie to w tym samym roku zakwitły - moje sadzomki miały gdzieś po 18 cm i co Ty na to ?

Ela