Lukrecjowy ogród - metamorfozy

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Lukrecjowy ogród - metamorfozy

Post »

hohohoho , jakie plany ;:138 tylko przyklasnąć. jeśli uda się zrealizowac nawet część to już będzie pięknie ;:215
wizualizacje zamierzeń bardzo mi się podobały ;:167
Awatar użytkownika
kozino
1000p
1000p
Od: 9 sty 2011, o 22:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Wpisuję się :wit
Nelu jak ty dajesz radę tyle roślin pielęgnować:)
Pozdrawiam, Emka
Ogród
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Witam kolejnych Gości! :wit Bardzo się cieszę, że jesteście!

Aniu każda pomoc potrzebna, nawet taka wirtualna! Na wiosnę chyba wszyscy już czekamy z niecierpliwością. I choć szykuje się sporo pracy, to jest to praca, która daje nam wiele frajdy! A jeśli jeszcze efekty tej pracy są zadowalające, to już nic do szczęścia więcej nie trzeba! Podpatruj Kochana co tylko co chcesz. Od tego właśnie jest to FO ;:173

Ewo - Ave witaj serdecznie ;:196 Mam nadzieję, że spodobają Ci się nie tylko wizualizacje, choć one do po(d)glądu są dość dobre. :) Obiecuję, że się będę bardzo starała, aby te plany się udało zrealizować. O siły i chęci się nie boję, bo już mnie roznosi, jedyne co mi trochę nie pasuje to kasa, ale to chyba standard u wszystkich na FO! Lecę do Ciebie... ;:65

Emko witaj i Ty ;:168 To co już jest nie wymagało jakichś specjalnych zabiegów, ot wiosną poprzycinać trawy, wrzosy... prześwietlić troszkę tawułki... Zacznie się jazda w tym roku! Zamówiłam 20 krzaczków róż, a do tego jeszcze 7 odmian lilii! A plewienie - no cóż, konieczność, ale też przyjemna, najlepsza na "złości" ;:306

Miłego dnia!

Obrazek
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witaj Nelciu w nowym wątku. Piękne wejście. Skalniaczek piękny , nawet widzę rojniki. ;:138
Pamiętam w poprzednim wątku widziałem taki fajny bunkier. Wybacz, ale chyba Mi umknęło. Czy on jeszcze stoi? :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Jurku mówisz i masz! Bunkier oczywiście stoi i stać będzie dopóki ja tam będę trzymać narzędzia ogrodnicze. Jednak ten kącik też ulegnie przemianie. Część roślin już posadzona na jesieni, a część posadzę jak przyślą sadzonki. Na potwierdzenie kolejne fotki z cyklu "przed" i "jak będzie". Bunkier docelowo ma być opleciony wiciokrzewem zimozielonym, a powojnik Arabela znajdzie inne miejsce, zbyt jest delikatny aby zakryć w dużej części ten bunkier. Jedne hortensje już rosną, na dwie wiechowate czekam (one znajdą miejsce na rabacie z wrzosami po lewej) - a rabata po prawej to rabata pokazana na poprzedniej stronie, to ta w obwódce z thuj danica i kostrzewy sinej, na której stanie kolejna pergolka :)

Obrazek

Obrazek

Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Gdy to igloo obrośnie, to będzie całkiem fajnie wyglądało. Jak tajemnicza piwniczka :D
Gosia 125
50p
50p
Od: 14 mar 2012, o 12:54

Post »

:wit Nelu,wpisuję się żeby móc podziwiać Twoje piękne rabaty,bardzo dużo zmieniłaś w poprzednim sezonie
i widzę że masz dużo zapału i chęci do pracy w bieżącym ;:138 , trzymam kciuki i nie mogę się doczekać nowych zdjęć.
Ogród bardzo mi się podoba, też jestem zwolenniczką kamienia w ogrodzie.

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Nelciu, jak tam zdrowie? ;:168
Projekt jak zwykle przemyślany, przydatny i ozdobny! ;:215
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Ech, szkoda, że ten bunkier przyspawany na stałe do podłoża...ja lubię takie nietypowe starocie (vide mój dom :) ), to bym Cię z chęcią od niego uwolniła :wink: ale pomysł na zakrycie bardzo fajny!
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p

Post »

Witam niedzielnie :wit

Wandziu najpierw mnie denerwował ten relikt przeszłości... w końcu zaakceptowałam i postanowiłam wykorzystać na narzędzia, w środku jest sucho i czysto. Mam nadzieję, że obrośnie szybko, chcę tam posadzić zimozielone wiciokrzewy, w ubiegłym roku posadziłam tam bluszcze, ale bardzo słabiutko rosną, za wolno jak na moje potrzeby. ;:173

Gosiu serdecznie witam. ;:196 Niezmiernie się cieszę, że może się podobać komuś to, co usiłuję zrobić. Chęci ci u mnie dostatek, z kasą na potrzebne rośliny gorzej... wydasz 5 stówek, a przy tej powierzchni tego nawet nie widać. Ale mam cel, jasno sprecyzowany. Mam po co żyć i czym się cieszyć! ;:oj

Aniu projekt ma mi przybliżyć wizję miejsc, które chcę zmienić. Nie zawsze moje wyobrażenia idą w parze z realem ;:306 Mam nadzieję, że dzięki tym projektom będzie bardziej wyraźnie widać do czego chcę dążyć. Dziękuję za tyle miłych słów za każdym razem, kiedy mnie odwiedzasz! ;:196

Pati bunkra chyba nawet atom nie ruszy. Jak pisałam wyżej, nie bardzo mi się to widziało... ale przyzwyczaiłam się! Musi jeszcze obrosnąć!
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Ale mam cel, jasno sprecyzowany. Mam po co żyć i czym się cieszyć

Kochana i tak trzymaj ;:215
Dużo zdrówka, czytałam, że kolejny tydzień będziesz na chorobowym ;:196
Plany nasadzeń koło bunkru, jak zwykle w deche ;:138
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Nelu myślę, że bunkier będzie świetnie wglądał otulony roślinnością, będzie naprawdę ciekawym elementem ogrodowej architektury a i bardzo przydatnym, narzędzia w zasięgu ręki :D
Prześliczna kępa irysków, bardzo lubię te kwiatuszki :D
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Kontakt:

Post »

:wit Nelu po cichaczu oglądałam Twój ogród nie raz, podziwiając i wzdychając, ale widząc nowy watek twojego królestwa postanowiłam się wpisać zęby śledzić Twoje poczynania i być na bieżąco :D metamorfozę jakiej dokonałaś w jednym sezonie godna jest ;:180 pochwał i chylę czoła dla wykonu ;:oj ale chcę bacznie przyglądać się Twoim ambitnym planom i trzymam kciuki żeby w kolejny sezonie się marzenia spełniły :D
pozdrawiam ;:168
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Lukrecjo, niesamowicie dużo pracy zostało włożone w wykonanie tego co pokazujesz. Moją ulubioną częścią Twojego ogrodu jest ta żwirowa. Plany kolejnych rabat zapowiadają się baaardzo ciekawie, a że terenu hohoho, to pewnie i następne plany będą ;:109
Pozdrawiam ze zmrożonej Warszawy :wit
Awatar użytkownika
juni
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 wrz 2009, o 10:43

Post »

Tyle roślin i wszystko zaplanowane w najdrobniejszym szczególe.
Teraz wiadomo po co jest zima.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”