Wstążeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wstążeczka

Post »

:wit Moniczko, a Ty planujesz .... :D , fajnie szybciej czas nam minie.
U mnie tylko -3 C i bez wiatru. :tan Ponuro bez słonka, nie lubię takiej pogody.
Zamówiłaś już różyczki 8-)
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Równie dużo przyjemności i radości z drugiej działki życzę.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

nie wiem, czy i u mnie nie padnie na hosty, ale to za rok lub dwa. Właśnie kupiłam sumaka, który wyląduje na środku ogródka, a dokoła będzie rabata, która najpierw musi się zacienić ;:108
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
3 KOTY
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2010, o 11:08

Post »

Uważaj na sumaka, lubi się bardzo rozsiewać, ma dużo odrostów,wręcz rozrasta się jak chwast . Nie wiem, czy hosty będą dobrze pod nim rosły.
Marta
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam:)
EWO - temperatura na weekend ma spaść ,mam nadzieję że śnieg zostanie
KASIU - dziękuję:* okazy rzeczywiście ładne i stare , w pierwszym odruchu kiedyś chciałam się ich pozbyć , na szczęście później nieco bardziej świadoma postanowiłam że muszą wkomponować się w ogród skoro rośliny potrzebują dużo czasu aby urosnąć zwłaszcza na moich piaskach to warto je zachować i chronić :)
JULE -dziękuję:* to dobra wiadomość dla mnie , przed nim rośnie jeszcze jeden bardzo przeze mnie podcięty i wokół niego rosną liliowce
MAJU - planuję tak że aż mnie głowa boli , czasem mam wszystkiego dość i nie wiem czy podołam , to znów niektóre rośliny np. róże nie wybierałam tylko takie i tam gdzie mają być ale takie które muszę mieć bo się ;:167 i boli mnie głowa na myśl gdzie je umieścić ,jednak na szczęście to są tylko momenty i szybko mijają:)
ARKADIUSIE - dziękuję , ale tą drugą traktuje bardziej luźno na razie ze względów finansowych :) cieszę się gdy cokolwiek tam wsadzę i nie przemarznie
LULKA - sumak jest tak piękny jak mało co , jego liście , pokrój ,owoce i przebarwienie jesieniom ,jednak zajmuje sporo miejsca i jest rośliną dość ekspansywną i przy mojej szerokości działki przy domu nierealny, podziwiam u Was:)
3KOTY - właśnie o tym rozsiewaniu napisałam:)
miłego wieczoru wszystkim a ja Wam zostawię kilka kilogramów mojego rudego szczęścia, chyba po raz pierwszy:)
moja miłość , przyjaciel ,maskotka i drapieżca mimo że taki mały ;:196
Obrazek
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

hihi jaki wygodnicki "przegubowiec", zupełnie jak moje czworonogi. Sumak jest nie wysokim drzewkiem, ja mam nie za duży ogródek i dlatego sie na niego zdecydowałam. Bardzo lubię brzozy, ale są za wysokie, posiadam jedynie formę szczepioną Pendula
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Te parę kilogramów rudego szczęścia tak jak nasza bigielka Sisi uwielbiają miękkie posłanie .Gdzież taka arystokracja będzie leżeć na gołej ziemi, przecież to nie miejsce dla nich :;230 ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Tyle co zachwycałem się dwoma sympatycznymi' przegubowcami' u Przyjaciół w Szkocji a tu następny równie sympatyczny.
Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Rudzielec super ;:167
A sumaka sadź ;:108 .
Parafrazując: Lepiej posadzić i żałować niż później żałować,że się nie posadziło ;:215
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Moniczko, hosty są sliczne i dobrze będą miały pod iglakami. Lubią raczej cień. Miałam kiedyś jamniczkę. Bardzo mądre piesy. Moniczko jutro już równo 50 do wiosny!!!! Tak blisko do naszego spotkania w realu :heja :heja :tan ;:196
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Witaj Moniczko!...Twój piesio uroczy....
Czytam o sumaku....ja jestem zupełnie odmiennego zdania...fakt jest uroczy, pięknie przebarwia się...ale jak jest uciążliwy. Zlikwidowaliśmy w tamtym roku jesienią dwa, które rosły na trawniku....kilkanaście taczek korzeni , a trawnik ...? Tak jak zawsze byłam nim zachwycona ....tak juz nie chcę go mieć. ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Jeżeli sumak do małego ogrodu, to proponuję odmianę 'Tiger eyes'. Dużo mniej ekspansywny. U mnie właściwie nie rozłazi się. Ma piękne żółtawo zabarwione liście, które jesienią płoną kolorami :) W 2009 r. dostał wyróżnienie na wystawie Zieleń to życie
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Tak to prawda odnośnie sumaka, jeśli nie chcesz mieć problemu w ogrodzie - to nie sadż sumaka. Mój sąsiad wyrzucił spory krzak 3 lata temu, a on w ubiegłym roku wyrósł i puścił odnogi na trawniku przed domem.
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59

Post »

Witajcie :) chwilkę mnie nie było ale miałam taką małą uroczystość, przygotowanie ,goście ... i tak wyszło . Cieszę się bardzo że mnie odwiedzaliście :)
LULKA - przegubowiec wygodnicki , rozpieszczony bywa że agresywny ale to moja ;:167 jest ze mną już 12 lat , brzozy i drzewa też bardzo lubię ,tym przyjemniej jest zwiedzać inne ogrody że w wielu rośnie to co nie może rosnąć u nas :)
JADZIU - on wszędzie za mną chodzi , ale jak potupta np. do łazienki to za zimno i kafelki mu nie odpowiadają siada na moich papciach :)
ARKADIUSIE - wszystkie zwierzęta są tak słodkie i kochane że ciężko się nie zachwycać nimi , tych Twoich wojaży to Ci troszkę zazdroszczę :)
VARIEGATA - Rudzielec dziękuje :) a parafraza bardzo mi się podoba
TOSIU - suczki jamników są grzeczniejsze niż psy, mam sporo porównań ale ja tak kocham te jego oczka,futerko, wszystko że wybaczam każde zachowanie , na nasze spotkanie tym bardziej się cieszę że w realu nie znam w sumie tak pozytywnie zakręconych osób na zielono i zwierzęco ;:196
BOGUSIU - ja właśnie ze względu na takie opinie nie mam go jeszcze u siebie mimo że ogromnie mi się podoba , za płotem rośnie a raczej rosną u sąsiada i tam podziwiam , rozrastają się ale są po drugiej strony działki niż sąsiadujemy więc do mnie szybko nie dotrą
MUFKA - Witaj:) dziękuję za poradę , nawet nie zastanawiałam się czy sumak ma odmiany , jednak skoro ta mówisz nie rozłazi się to może pomyślę o nim na tej drugiej działce
MARYSIU - dziękuję:) jednak może warto się przyjrzeć tej odmianie o której napisała Mufka ?
Zdjęcia nie wstawię dzisiaj bo jakoś nie mogę ich zgrać , może jutro się uda. Ale się pochwalę że mam wiosenkę w domu , cały koszyk z hiacyntami , narcyzami i.t.p. pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Monia, miałaś "pracowity" weekend to dzisiaj powinnaś odpoczywać ;:170 Ja po ciężkim dniu, wypatruję weekendu...a tu dopiero poniedziałek ;:131 Ale dostałam pocztą nowy numer gazetki ogrodniczej (prenumerata), więc będę czytać ;:65
Miłego wieczoru :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”