Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli manewrów ciąg dalszy.

Post »

Asia po fotach z Paryża odpadłam! A to dla mnie bomba! Czy masz zboczone spojrzenie na świat? przez taki pryzmat? ;:306 Nie jeden chciałby móc umieć tak patrzeć!
asia2 pisze: Obrazek
Kochana! Dziękuję za szczegółowe sprawozdanie! :;230 Poszłaś po bandzie z tymi jeżówkami! Nie wiem czy to niewiele? Tak się wydaje, tu troszkę, tam troszkę kupisz, a jak się to potem podsumuje... ;:224 Ja to jeszcze "trochę" miejsca mam... Choć chyba znam Cię już na tyle (szkoda, że tylko wirtualnie), że jak już wykombinujesz, to pewnie padniemy z wrażenia. Talencik ;:224
ps. piwonie pojawią się u mnie chyba za rok... ;:202
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Asiu lista zakupionych roślin imponująca :D Na jeżówki i ja mam wielka ochotę, ale cały czas powstrzymuję się, bo nie mam gdzie sadzic..... chociaż i tak wiem, że się złamię ;:224 :;230 a później będę latała po ogrodzie z doniczkami i zastanawiała się gdzie je wcisnąc ;:223
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Paryskie spojrzenie 8-) dla mnie tez bomba i tez moge tak patrzec :wink:
Ja musze powiedziec, ze tez mam postanowienie nic nie robienia w tym sezonie tz musze rozyce posadzic wiosna a pozniej siedze-leze ;:108
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Asiu, mnie tak jak Julkę czeba łopatą bez łeb :;230 Ale w końcu trafiłam ;:108 Metamorfozy lubię chyba najbardziej tym bardziej, że takie piękne zmiany się ogląda ;:108
Czy zauważyłyście na pierwszej focie paryskiej cudne różowe kleome ;:oj
asia2 pisze:W ramach zmiany nastroju i klimatu pokażę wam wspomnienia z wyprawy do Paryża (z 2011 roku), nie wiem dlaczego cała rodzina stwierdziła, że mam zboczone postrzeganie świata... widzę wszystko przez pryzmat ....

Obrazek
Och liczę na takie w tym roku ;:65
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Na dzień dobry zostawiam wspomnienie słonecznych dni z dużą dawką zieleni :lol: i pędzę do pueblo...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

odezwę się później :wit ....
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Paryskie życie (i widoki) to jest to! :)
Extra się prezentują rozplenice Rubrum... no i cleome pierwsza klasa...
Duża dawka zieleni przyda się na cały dzień, bo tu nie zanosi się na poprawę pogody...
Miłego! Już z górki :twisted:
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Cześć Asiu :wit
Już 17-sty więc styczeń teraz zleci piorunem, a potem tylko krótki luty i będzie wiosna ;:3
Poza tym mamy czwartek, więc do weekendu niedaleko ;-)
Miłego dnia ;:196
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Piąteczek!!!! Hurra!!! Obrazek
Przepraszam Was bardzo, ale wczoraj już nie zdążyłam odpowiedzieć ;:180 . ..
Kasiu, niech leci piorunem! Do wiosny. A potem stop klatka i niech w baardzoo zwoolnioonyym teempiiee posuwa się jak żółw do jesieni ;:224 ... Jak się czują Twoje wysiewy, zazieleniły się? Moje jeszcze nie ;:65 ....

Aguś
, cleome były dużo wyższe ode mnie (a jak może pamiętasz, nie należę do krasnali :;230 ) Mogły mieć tak od 2,5 do 3 m. Zauroczyły mnie. Tak na marginesie - nie wiedziałam wtedy jak się nazywa to jakby kolczaste coś i oczywiście gdzie się dowiedziałam? No ba, wiadomo na FO ;:196 !
Paryż uwielbiam.... gdybym tylko latała, pewnie siedziałabym tam non stop :lol: . :lol: ..
Za to jazda samochodem po Paryżu to sport extremalny... trzeba mieć nerwy ze stali...
Magento, czemu zaraz tak brutalnie i to łopatą... o cleome jak wyżej .... Jak się doczekasz takich okazów, koniecznie wklejaj zdjęcia... ;:204 W Paryżu w ogóle są piękne ogrody, a ich rabaty nomen omen w angielskim stylu pamiętam do dziś....
Jule, odpowiedz sobie sama na pytanie... wytrzymasz to nic nie robienie? ;:224
AGNESS pisze: chociaż i tak wiem, że się złamię ;:224 :;230 a później będę latała po ogrodzie z doniczkami i zastanawiała się gdzie je wcisnąć ;:223
Aga, a myślisz, że u mnie jak to wygląda.... ja też nie z tych planujących jak Robaczek, czy Aguniada ;:306 ... Zamówione jeżówki czeka dokładnie taki sam los...
Lukrecja, ;:196
Renatko, ja cię bardzo przepraszam, że przekręcałam Twój nick :oops: .... już wszystko ładnie poprawiłam ...
Nie mogę, się doczekać kiedy je dostanę, a tym bardziej kiedy zakwitną....
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

..... niech leci piorunem! Do wiosny. A potem stop klatka i niech w baardzoo zwoolnioonyym teempiiee posuwa się jak żółw do jesieni ... Jak się czują Twoje wysiewy, zazieleniły się? Moje jeszcze nie ....
Asia :wit
Ooooooooooo....oooo to, to niech się nam spełni ;:306

Miłego piąteczku Ci życzę ;:196
daffodil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2011, o 23:21

Post »

Asiu witaj noworocznie ;:196 .
Troszkę późne, ale szczere życzenia przyjmij z okazji 2013. Spełnienia wszelkich planów, rozrostu jeżówek i piwonii (no i oczywiście wszystkich innych roślinek również), spełnienia marzeń i wytrwałości w budowaniu Twojego Ogrodu.
Asiu, zdjęcia sprzed i po metamorfozie rewelacja. Kawał świetnej roboty wykonaliście, a efekty są naprawdę imponujące. Gratulacje ;:138
Tak trzymaj ;:108
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Asiu wspaniałe fotki! ;:138
A co do tego zboczonego spojżenia na świat jak to ujęła Lukrecja- też się zgadzam... Takie zdjęcia nie robi się przecież widząć świat takim jakim rzeczywiście jest! ;:108
Szaleństwo bylinowe- jak ja to lubię! U mnie będzie w tym roku podobnie, właściwie same byliny posadzę, a w dodatku dla oszczędności spróbuję wyhodować je z nasion. Przynajmniej większość.
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

AAAAAAA ;:202 ! Śnił mi się dziś koszmar, obudziłam się zalana potem ;:219 ! Wyobraźcie sobie, że mój ojciec (znany z poprzedniego wątku szkodnik ogrodowy o dobrym sercu i chęci niesienia niekoniecznie pożądanej pomocy :;230 ) postanowił mi zrobić niespodziankę i przekopał nowo założone rabaty i trawnik... no bo przecież na jesień trzeba ziemię przekopać na "ostrą skibę" ;:224 .... Ogród znowu wyglądał jak wiosną ubiegłego roku, w trakcie rewolucji.... ;:145 Całą noc na przemian wrzeszczałam i ryczałam, próbując odtworzyć zniszczenia - zbierałam wykopane cebulki, ratowałam połamane róże... tylko iglaki na szczęście ocalały....
To ja w moim śnie ;:161 ;:223 ;:144 ;:145, a to mój ojciec ;:214....
Jedna wielka masakra....
Ale już jest dobrze, obudziłam się, mamy sobotę :heja , za oknem śnieg i mróz.... dzięki czemu nie muszę gnać na działkę sprawdzać, czy aby sen nie był proroczy... :;230

Maju, niechaj nam się ;:304 !
Asiu, :wit jak dobrze, że jesteś moja mistrzyni malowniczych pejzaży! Tobie też życzę najlepszego w Nowym Roku!
Konwalio ja też w tym roku podejmuję próby samodzielnych wysiewów, zobaczymy z jakim efektem...

Udanego weekendu ;:7 !

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Wspaniała różyczka pozdrawiam :wit
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Witaj Rewi :wit , a może wiesz co to za jedna? Swego czasu Forumki uznały, że to Swany, ale do końca nie jestem przekonana...
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Mnie koszmary nie dręczą, ale ciągle wypatruję śniegu. :D Mam go już sporo jak na mój region wybitnie suszowy, ale dobrego nigdy za wiele. :tan Dzisiaj trochę pada, ale zimno. ;:303 W zeszłym roku wymarzły mi wszystkie narcyzy, krokusy i hiacynty no i sporo innych roślinek dlatego "z miłością" patrzę na śnieg. ;:306
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”