Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Wiejski eksperyment Pat - ogrodowe plany 2013

Post »

A w mojej Biedronce była rewolucja przez niedzielę i poniedziałek wszystko pozmieniali teraz trzeba chodzić i szukać ,hiacynty były u mnie marne nie kupiłam :(
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Siedzę z rozbabranymi planami żywopłotu, otwartymi stronami sklepów z roślinami i własnymi spisami roślin, więc odezwę się jak opanuję chaos w głowie i na papierze, bo mnogość wyboru mnie przerasta...

Kasiu, Ilonko dzięki za podpowiedzi, właśnie zbieram się za oglądanie Waszych sugestii...i wywracanie do góry nogami już sporzadzonych planów :roll:

A dziwaczek był na palecie z nazwą sukulenty miks...tam więcej fajnych było, ale narzuciłam sobie kaganiec na kupno doniczkowców, bo parapety na rozsady muszę oszczędzać :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Pat ja mam nasiona dziwaczków :wink:
Awatar użytkownika
maika
1000p
1000p
Od: 15 paź 2012, o 19:45

Post »

Ja byłam rano w biedrze ale takiego cudaka jak Twój nie widziałam. Szkoda! ;:174
Awatar użytkownika
Klara154
100p
100p
Od: 14 sie 2012, o 08:39
Kontakt:

Post »

Wczoraj w mojej lokalnej "stonce" nabyłam 3 sztuki cyprysika lawsona elwodii w ozdobnej ceramicznej doniczce z mikołajem i bałwanem. Wprawdzie cyprysik jest spryskany sztucznym śniegiem, ale wybrałam te najmniej opryskane i wstawiłam do chłodnego garażu. Na wiosnę przytnę te białe gałązki i myślę, że sobie będą rosły.
Cena za sztukę to 2,99zł. Widzieliście tą okazję, czy to tylko u mnie jakieś zapasy świąteczne rzucili?
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Klara154 to chyba tylko u Ciebie chyba że ja ja przeoczyłam na święta były ale teraz czy są pójdę dziś sprawdzić :wit
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

Zawsze sadzę takie cyrysiki ze świątecznych stroików i niemal wszystkie się przyjmują, a brokat spłucze deszcz i to szybko :D
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pati czuję ten zapach wiosny przez monitor ;:333 Też muszę się rozglądnąć i poczuć trochę wiosenki w domku ;:173
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ja też widziałam dużo atrakcji w B, były resztki cyprysików i sukulenty ale mróz na zewnątrz i brak kierowcy zniechęcił mnie do kupowania. Poza ty wolne parapety zarezerwowane na rozsady.
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja chyba zaplanuję swoje rabaty BEZ zaglądania na FO, bo zamiast rozwiązywać dylematy, tylko mi ich dochodzi :roll:

Wracając do pnących, Kasiu, obejrzałam te sugerowane przez Ciebie i tak: w zasadzie ta Perennial Blue (przynajmniej na zdjęciu ma pełniejsze kwiaty takie, jak lubię) by mi idealnie pasowała, bo widzę, że kwitnie non stop na wszystkich pędach, ale piszą też, że wymaga okrywania na zimę i tu mam dylemat: zakładając, że nie ubiję swoich róż niewłaściwą uprawą i będą rosły jak trzeba, jak je okrywać, gdy będą mieć po 3 metry? Naprawdę trzeba co roku zdejmować wszystko ze stelaży i na ziemi układać?

Z ND byłam prawie zdecydowana, ale w paru źródłach wyczytałam, że woli zacienione miejsca, a tam jest wystawa południowa...myślę, że ją i tak kupię, bo jestem w niej od dawna zakochana, i gdzieś w ogrodzie posadzę: mogłaby się np. piąć po drzewie? Albo może ją dać od wejścia domu, tam jest ekspozycja wschodnia, dodatkowo częściowo przez drzewa zacieniowana?

Dobra, do zajęć rękodzielniczych dopisuję rozrysowanie różnych wariantów róż pnących :)

A chciałam Was jeszcze spytać o Hortensję miękkowłosą, o taką: hortensja, spotkałyście się z nią? Kliknęłam link podany przez Kasię (która będzie główną winowajczynią mojej dziury budżetowej w tym roku :) ) i z opisu wygląda super, na żywopłot w ciemnych miejscach by mi się idealnie wpasowała...

apropos, plany żywopłotu w końcu nasmarowałam, wkleję potem i pozwolę Wam wywrócić moje koncepcje do góry nogami :wink:
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

maika pisze:Ja byłam rano w biedrze ale takiego cudaka jak Twój nie widziałam. Szkoda! ;:174
U mnie też takich nie ma... :roll:
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

D-M pisze:
maika pisze:Ja byłam rano w biedrze ale takiego cudaka jak Twój nie widziałam. Szkoda! ;:174
U mnie też takich nie ma... :roll:
Pewnie przebrane, u nas na wsi rośliny jakoś mniej schodzą, to łatwiej znaleźć coś oryginalnego: wybór sukulentów był naprawdę niezły, tak z 10 gatunków...a to, co ja kupiłam to były 3 sadzonki w doniczce, jak nie ukatrupię, to po odhodowaniu mogę się podzielić :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

H. miękkowłosa ładna, ale piszą że wrażliwa no i obmarza przy późniejszych przymrozkach wiosennych czyli ta sama śpiewka co z ogrodowymi. Nieraz parę lat trzeba czekać na kwiaty! Odpada u mnie!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit Pati hortensje mnie tez urzekły ale ja byn chciała mieć od razu piękne krzaki...
..a cudak ciekawy...do B nie mogę wybrać się jest okropna ślizgawica... :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Hej :wit , nie odpowiedziałaś na maila, laska!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”