Nim przyjdzie wiosna...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Nim przyjdzie wiosna...

Post »

A jak przyjedziesz to też dostaniesz co tylko da się odskubać,zaadoptujemy do samego lasu,wiesz jaki będzie spacer od rana do wieczora ;:65
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Maska pisze:Pat, Dorotko taka! Obrazek
Pat wyślę Ci na emaila :uszy
No Kochana gdzie Ty takie "kwiatki" wynajdujesz :;230 Przecież po takim ciosie to życie można stracić :;230
Nie zaoszczędzisz pieniędzy bo będziesz fotki robiła biegając ( ;:215 ) - schudniesz i co wtedy ........ kasa zamiast na kwiatki pójdzie na kiecki :wink:
Czy na jednym ze zdjęć uwieczniłaś chaszcze sąsiada czy palnęłam zonga? ;:224
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Paletki? Całkiem, całkiem, ale na razie jeszcze nasion nie kupiłam :roll: Pracuję nad tym ;:209
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Marysiu jeszcze par,ę miesięcy i będziemy skubać i chodzić z nosem przy ziemi co wyszło a czego nie maObrazek
Ilonko chodziło mi o te wysokie sosny i świerki metr od siatki które kompletnie do spółki z odziedziczonym świerkiem zacieniają ogród przed oknami. A fanga by się czasem przydała ;:306
Ewuś nasiona mam ale jeszcze nie sieję to było dla Ałły!, ale w PNOSie kupuję od paru lat nasiona, bo są o połowę tańsze niż w sklepie!
Awatar użytkownika
Helios
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 cze 2010, o 18:56

Post »

;:3
Marysiu - zima cudo. Taka może być z leciutkim mrozem. ;:173 U nas śniegu też sporo, ale chyba mniej niż u Ciebie.
Wiosnę czuje się przede wszystkim w wątkach, jakby wszyscy ogrodnicy zaczęli przestępować z nogi na nogę. :lol:
Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Marysiu wreszcie zima taka jak byc powinna , biała i piękna :D Zdjęcia super :D
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Dowaliło u Ciebie śniegu. Nie każdy ma tak dobrze przykryte roślinki. Kuń jednak by Ci się przydał. Obrazek
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
imwsz
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2011, o 19:39

Post »

Aaaa to zielone co się kładzie też na płocie :wink:
Witaj w gronie fajnych sąsiedzkich nasadzeń - moi posadzili kiedyś 20-30 cm od płotu rodzynki. Teraz to już są ładne drzewka, których gałęzie w większości są po mojej stronie. Ale w zeszłym roku mnie delikatnie poniosło ;:209 , gdy gałęzie zaczęły wyginać nasz płot i zażyczyłam sobie wycięcia chociaż ich części. Zobaczę jak to będzie w tym roku.
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

U mnie dzisiaj pogoda normalnie ;:oj ;:oj ;:oj pada silny deszcz i śnieg się wrednie topi, szaro, buro i beznadziejnie ;:185 Ale kawa jest więc jest dobrze :uszy
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Dopiero dziś obejrzałam, że masz zimę jeszcze fajniejszą niż ja :) Z sąsiadem gorzej, ten świerk musi Ci nieźle cieniować...mój przynajmniej, choć łysawy, dość zaciemnia okolicę...No ale z drugiej strony jest pretekst, żeby sobie taką rabatę cienistą z hortensjami zrobić...albo zagajniczek z własnymi grzybami? :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Helenko mrozik niewielki zima wygląda z każdej strony! a poruszenie ogrodnicze też wczoraj zaobserwowałam na FO - sama wczoraj puściła wodze fantazji! :oops:
Agnieszko taki mamy klimat i nie ma się co oszukiwać, że zimy nie będzie! :lol:
Marysiu jak kuń to i woźnica i sanie ... a co tam :D
Ilonko osoba która sprzedała mi dom też uprawiała radosne nasadzenia, a teraz mam same zmartwienia. Bo na pustym terenie to się wycina bez problemu, a w ogrodzie z roślinami z ogrodzeniem to już gorzej. Sąsiedzi też widząc, że po tej stronie przy płocie to oni też przy płocie no i głupota jest kontynuowana. ;:oj
Grażynko takiej normalności to ja nie chcę o tej porze roku ;:185
Pat świerk na środku to jest mój zastany, a sąsiad sadził tak samo swoje sosny i świerki pospolite z lasu przytargane i cień mam ze wszystkich stron. Ten na środku to jest srebrny i ja najchętniej bym go wycięła, ale moja młoda gospodyni uwielbia drzewa (nie kwiatki) a ja przecież zgodna jestem i niech też coś ma :lol: Nie ma grzybków niestety :cry:
Dobrego dnia!
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Maska pisze: Agnieszko taki mamy klimat i nie ma się co oszukiwać, że zimy nie będzie! :lol:
Marysiu dziś obudziła mnie ulewa :roll: Dwie noce wcześniej -15 ,a dziś deszcz ....
Piszecie o dużych drzewach...... sąsiad zrobił mi ,, przemiłą ,, niespodziankę i posadził jesienią szpaler tui 20 cm od siatki :evil: Nie bardzo wiem jak on sobie to wyobraża..... najfajniej, że to od południa i mam tam założone od lat rabaty z roślinami lubiącymi słońce( sporo róż, irysy, piwonie itp), a do tego mnóstwo krzewów i drzewek owocowych, borówki, jeżynę, brzoskwinie, jabłonie..... nie wiem jak to wszystko będzie rosło..... jestem tak zła, że aż brak mi słów....
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Agnieszko moja działka jest wąska co trochę tłumaczy poprzedników że sadzili przy siatce, ale moi sąsiedzi mają szerokie możliwości i też tak sadzą - nie myślą!
Ja przesadzałam całe pole borówek z tej samej przyczyny ;:224
Coś czuję, że ten deszcze stawia Cię na nogi ;:196
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marysiu jestem szczęśliwa nie mam sąsiadów ale za to łany pokrzyw i różnego rodzaju chwastów,jak zacieniam to sama sobie.Miłego dnia i przyjemnego spacerku ;:65 ;:168
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
janka53
200p
200p
Od: 15 paź 2012, o 17:18

Post »

Jaki deszcz maseczko ?Zima u nas piękna,śniegu dużo.Mam pomysł na datury,Jak pięknie je wyeksponować.Napiszę o tym w
moim wątku . ;:108 ;: .
Zapraszam janka53.Moje początki. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”