Nim przyjdzie wiosna...
- mar33
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Nim przyjdzie wiosna...
A jak przyjedziesz to też dostaniesz co tylko da się odskubać,zaadoptujemy do samego lasu,wiesz jaki będzie spacer od rana do wieczora 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No Kochana gdzie Ty takie "kwiatki" wynajdujesz

Nie zaoszczędzisz pieniędzy bo będziesz fotki robiła biegając (

Czy na jednym ze zdjęć uwieczniłaś chaszcze sąsiada czy palnęłam zonga?

Pozdrawiam - Ilona
Moje wątki: Moje wątki-spis treści
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
Na glinie malowane - 2014 - aktualny Gdy ?odpoczywam? od ogrodu - m.in. robótki ręczne - aktualny
- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Paletki? Całkiem, całkiem, ale na razie jeszcze nasion nie kupiłam
Pracuję nad tym 

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Marysiu jeszcze par,ę miesięcy i będziemy skubać i chodzić z nosem przy ziemi co wyszło a czego nie ma
Ilonko chodziło mi o te wysokie sosny i świerki metr od siatki które kompletnie do spółki z odziedziczonym świerkiem zacieniają ogród przed oknami. A fanga by się czasem przydała
Ewuś nasiona mam ale jeszcze nie sieję to było dla Ałły!, ale w PNOSie kupuję od paru lat nasiona, bo są o połowę tańsze niż w sklepie!

Ilonko chodziło mi o te wysokie sosny i świerki metr od siatki które kompletnie do spółki z odziedziczonym świerkiem zacieniają ogród przed oknami. A fanga by się czasem przydała

Ewuś nasiona mam ale jeszcze nie sieję to było dla Ałły!, ale w PNOSie kupuję od paru lat nasiona, bo są o połowę tańsze niż w sklepie!
- Helios
- Od: 15 cze 2010, o 18:56

Marysiu - zima cudo. Taka może być z leciutkim mrozem.

Wiosnę czuje się przede wszystkim w wątkach, jakby wszyscy ogrodnicy zaczęli przestępować z nogi na nogę.

Gdzie kwitnie kwiat - musi być wiosna, a gdzie jest wiosna - wszystko wkrótce zakwitnie (Friedrich Rückert)
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
Ogród Heleny Ogród Heleny cz.2
Ogród Heleny cz.3
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu wreszcie zima taka jak byc powinna , biała i piękna
Zdjęcia super 

- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- imwsz
- Od: 22 lip 2011, o 19:39
Aaaa to zielone co się kładzie też na płocie
Witaj w gronie fajnych sąsiedzkich nasadzeń - moi posadzili kiedyś 20-30 cm od płotu rodzynki. Teraz to już są ładne drzewka, których gałęzie w większości są po mojej stronie. Ale w zeszłym roku mnie delikatnie poniosło
, gdy gałęzie zaczęły wyginać nasz płot i zażyczyłam sobie wycięcia chociaż ich części. Zobaczę jak to będzie w tym roku.

Witaj w gronie fajnych sąsiedzkich nasadzeń - moi posadzili kiedyś 20-30 cm od płotu rodzynki. Teraz to już są ładne drzewka, których gałęzie w większości są po mojej stronie. Ale w zeszłym roku mnie delikatnie poniosło

Pozdrawiam - Ilona
- Grazka226
- 1000p
- Od: 12 mar 2012, o 13:45
U mnie dzisiaj pogoda normalnie
pada silny deszcz i śnieg się wrednie topi, szaro, buro i beznadziejnie
Ale kawa jest więc jest dobrze 

Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Trzymaj się z dala od ludzi, którzy próbują pomniejszać Twoje ambicje. Mali ludzie zawsze tak robią, a naprawdę wielcy sprawiają, że czujesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
- survivor26
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
Dopiero dziś obejrzałam, że masz zimę jeszcze fajniejszą niż ja
Z sąsiadem gorzej, ten świerk musi Ci nieźle cieniować...mój przynajmniej, choć łysawy, dość zaciemnia okolicę...No ale z drugiej strony jest pretekst, żeby sobie taką rabatę cienistą z hortensjami zrobić...albo zagajniczek z własnymi grzybami? 

- Maska
- Kontakt:
Helenko mrozik niewielki zima wygląda z każdej strony! a poruszenie ogrodnicze też wczoraj zaobserwowałam na FO - sama wczoraj puściła wodze fantazji!
Agnieszko taki mamy klimat i nie ma się co oszukiwać, że zimy nie będzie!
Marysiu jak kuń to i woźnica i sanie ... a co tam
Ilonko osoba która sprzedała mi dom też uprawiała radosne nasadzenia, a teraz mam same zmartwienia. Bo na pustym terenie to się wycina bez problemu, a w ogrodzie z roślinami z ogrodzeniem to już gorzej. Sąsiedzi też widząc, że po tej stronie przy płocie to oni też przy płocie no i głupota jest kontynuowana.
Grażynko takiej normalności to ja nie chcę o tej porze roku
Pat świerk na środku to jest mój zastany, a sąsiad sadził tak samo swoje sosny i świerki pospolite z lasu przytargane i cień mam ze wszystkich stron. Ten na środku to jest srebrny i ja najchętniej bym go wycięła, ale moja młoda gospodyni uwielbia drzewa (nie kwiatki) a ja przecież zgodna jestem i niech też coś ma
Nie ma grzybków niestety
Dobrego dnia!

Agnieszko taki mamy klimat i nie ma się co oszukiwać, że zimy nie będzie!

Marysiu jak kuń to i woźnica i sanie ... a co tam

Ilonko osoba która sprzedała mi dom też uprawiała radosne nasadzenia, a teraz mam same zmartwienia. Bo na pustym terenie to się wycina bez problemu, a w ogrodzie z roślinami z ogrodzeniem to już gorzej. Sąsiedzi też widząc, że po tej stronie przy płocie to oni też przy płocie no i głupota jest kontynuowana.

Grażynko takiej normalności to ja nie chcę o tej porze roku

Pat świerk na środku to jest mój zastany, a sąsiad sadził tak samo swoje sosny i świerki pospolite z lasu przytargane i cień mam ze wszystkich stron. Ten na środku to jest srebrny i ja najchętniej bym go wycięła, ale moja młoda gospodyni uwielbia drzewa (nie kwiatki) a ja przecież zgodna jestem i niech też coś ma

Dobrego dnia!
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Marysiu dziś obudziła mnie ulewaMaska pisze: Agnieszko taki mamy klimat i nie ma się co oszukiwać, że zimy nie będzie!![]()

Piszecie o dużych drzewach...... sąsiad zrobił mi ,, przemiłą ,, niespodziankę i posadził jesienią szpaler tui 20 cm od siatki

- Maska
- Kontakt:
Agnieszko moja działka jest wąska co trochę tłumaczy poprzedników że sadzili przy siatce, ale moi sąsiedzi mają szerokie możliwości i też tak sadzą - nie myślą!
Ja przesadzałam całe pole borówek z tej samej przyczyny
Coś czuję, że ten deszcze stawia Cię na nogi
Ja przesadzałam całe pole borówek z tej samej przyczyny

Coś czuję, że ten deszcze stawia Cię na nogi

- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu jestem szczęśliwa nie mam sąsiadów ale za to łany pokrzyw i różnego rodzaju chwastów,jak zacieniam to sama sobie.Miłego dnia i przyjemnego spacerku

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- janka53
- 200p
- Od: 15 paź 2012, o 17:18
Jaki deszcz maseczko ?Zima u nas piękna,śniegu dużo.Mam pomysł na datury,Jak pięknie je wyeksponować.Napiszę o tym w
moim wątku .
;: .
moim wątku .

Zapraszam janka53.Moje początki. 
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;