Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Post »

Wandeczko, całkiem niezły ten sposób na znajdowanie miejscówki :lol: tak tylko sobie myślę, że jeżeli wiosna będzie równie ulewna jak ostatnie 7 czy 8 miesięcy, to z pozyskaniem nowego miejsca nie będę miała problemu - połowa roślin w ogrodzie mi zgnije, i będzie sporo wolnego ;:224 Tylko jak ja się wyrobię finansowo w takim systemie ogrodowania ;:131
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

AgaNet, no tak, za dużo deszczu to faktycznie marne perspektywy. To może w donicach pod dachem? Ja mam taki zamiar właśnie ;:108 Wtedy sama masz nad tym kontrolę.

Moni, ta moja hosta to jest sama June. Rośnie na pełnym słońcu :D A kwitnie też ładnie.

Obrazek Obrazek
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

dziękuję Wandziu , jest doskonała , tak wlazła do głowy i cały czas w niej siedzi :)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Witaj Wando :wit
Zawsze z przyjemnością odwiedzam Twój ogod, choc na razie niestety tylko wirtualnie. Nowy wątek czytam od początku, ale brakowało mi weny na jakiś sensowny wpis. Obejrzałam piękne irysy, róże i kompozycje bylinowe, które urzekają w każdym zakątku Twojego ogrodu. Romantyczny szpaler różowych zawciągów przy dróżce, róże w towarzystwie przetacznikow i lawendy, bajeczne trawy i kamienne ściezki prowadzące do tych zakątków. Pokazałaś wiele cudownych odmian róż, mam tylko kilka z nich, ale wrażenia podobne. Lista zamówionych przez Ciebie nowości tez brzmi znajomo, kilka z nich posadziłam jesienią, będziemy mogły porównać doświadczenia po sezonie.
Pozdrawiam serdecznie z zasniezonego Poznania :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Wandziu , taki sposób na upychanie może dobry w większym ogrodzie. U mniie już się zapchało. Do warzywniaka ''wlazłem'' ;:7 ;:7 , na jesieni rabatę cieniową za winogronami schowałem :wink:
No i już za bardzo nie ma gdzie . Coś małego wcisnę , ale nie różę ;:185 Mam jeszcze jedną w ''zapasie'' . Nie mam pojęcia gdzie ją posadzić. Nie chciał bym tego , ale jak coś '' wypadnie ''ta będzie na jej miejsce. ;:333
Awatar użytkownika
Dyskrecja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lis 2010, o 20:01

Post »

Z ogromną przyjemnością obejrzałam serię ostatnich zdjęć, wszystkie cudne, cieszę się, że też kupiłam sobie Sharifę Asmę, może w tym sezonie też mnie ucieszy. Pięknie prezentują się fotki róż z niebieskim przetacznikiem, wiele bylin zlikwidowałam by nasadzić nowe róże ale przetacznika bym kupiła jak gdzieś się trafi.
Pozdrawiam, Henia
"Różanka w Sudetach"
Część 3 (Aktualna), część 2, część 1.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Cały nowy wąteczęk obejrzałam, pięknie, słonecznie ,bajecznie ;:138 Pomysł na jałowiec od Ciebie kupię ;:138 Ślicznie Wandziu ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Robaczku, no to w takim razie jestem spokojna, bo myślałam, że może chlapnęłam coś niewłaściwego czy coś. Czasem się coś napisze, a ktoś może to odebrać inaczej, niż mieiśmy w zamiarze. Dobrze, że są emotikony, ktore pomagają wyrazić intencję.

Tadziu, no więc ja mam na oku wywalenie wiosną kilku iglaczków, które jakoś tak wyłysiały i już nie czuję do nich dawnego sentymentu. Dzięki temu będzie nowe miejsce :heja Mówiłeś, że róże to działak twojej żony. Ja myślę, że ona na pewno znajdzie dla nich miejscówkę, choćby w tym warzywniaku :)

Dyskrecjo, witaj. Miło mi, że podobają ci się moje róże, wszak jesteś specjalistką. Piszesz, że likwidujesz byliny na rzecz róż. Ja chyba robię inaczej, sadzę byliny między różami i czekam na niespodziewane efekty. A przetaczniki nadają się do tego idealnie. Kupuję coraz to nowe ich odmiany. Grzecznie rosną, nie rozłażą się (poza zwykłym, siwym). A więc polecam ci je bardzo.

Romciu, cieszę się z twojej wizyty. Słoneczne zdjęcia pomagają nam dotrwać. Latem pamiętałam, by ich zrobić tyle, żeby zimą nie zabrakło. Zimy pokazywać raczej nie lubię, bo wtedy wszyscy mamy takie same widoki. Co do jałowca to tnij, nie żałuj. Od razu nabierze charakteru...

Zapraszam do stołu :wit
Obrazek
Awatar użytkownika
E@K66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 gru 2008, o 11:54

Post »

Witam cie Wandziu ,jaka pogoda dziś u ciebie ,czy też deszcz rozmywa resztki śniegu?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.

Post »

Ewuniu, witaj. Absolutnie nie, a wręcz odwrotnie. Śnieg sobie leży ładnie i ani w te ani we wte. Dobrze jest i niech tak sobie pobędzie parę dni.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Wando :wit
Miałam przygodę w swoim ogrodzie ze strzyzeniem jalowca. To był przeogromny 'Mint Julep' i nie wyglądało to dobrze.....poza tym rósł pod domem, ale optycznie centralnie na środku działki. Zakulkowany jalowiec wyglądał jak kosmita i wszystko zdominował.....nie pasował do mojego ogródka.....
...dobrze, ze u Ciebie jest pożądany efekt.

Nie pamiętamy przy sadzeniu o tym, jakie rozmiary rosliny bedą mieć po 5, 10 latach..... ;:173 a co dopiero później....a to tak szybko zleci.....

Miłości też do iglaków szczególnej nie posiadam...i rozumiem zmiany, które zajdą ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Zdjęcia róż w duecie z przetacznikami podobają mi się ogromnie, mam nadzieję, ze w tym roku i ja dochowam się takich zestawień, bo naprawdę mnie urzekły :D
Stół oświetlony promieniami słoneczka kusi niesamowicie...... już sobie wyobrażam przyjemnośc z picia kawy w takim cieplutkim, zielonym otoczeniu......
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

Wandziu fotki zestawień różanych bajeczne. Przetacznika miałam u siebie do tej pory tylko jednego (właśnie tego siwego), nawet nie wiedząc, że to przetacznik, bo kupowany na targu jako "ładny kwiatek". W tym roku dokupiłam kilka odmian, też chcę nimi uzupełnić rabaty. Jak widzę wybór raczej trafiony. Dopracowany każdy szczegół. A ta zieleń... ech chciałoby się już wiosny ;:65
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zapewne smacznie się je w takich warunkach. Właśnie sobie uzmysłowiłam, że chyba trawy nie kosisz, bo nie masz? :;230
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

Ale znowu dałaś po oczach
cudne zdjecia
a jak tam domowe kwiatuszki :?:
i czy widać już może wiosnę u ciebie ;:173