W niralowym ogródku.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
ulakonie
500p
500p
Od: 10 kwie 2012, o 07:08
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: W niralowym ogródku.

Post »

Kasiu a jaki problem, najwyżej potem to usuniemy. 785859500 i 4598059
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasiu liliowce cudeńko :D A ten pierwszy w takim cieplutkim kolorku wyjątkowo mi się podoba :D ....a i żółty pajączek niesamowity. Muszę i ja zapolowac na kilka pajączków :D
Awatar użytkownika
MonaeS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 mar 2010, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kasiu piękne te liliowce, ale zachorowałam na ten żółty, czy mogę liczyć na kępkę w ramach wymiany oczywiście. :D
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2011, o 12:20

Post »

Grażynkochyba wszystkie liliowce kwitną podobnie krótko a jak dla mnie to zbyt krótko :roll: wiadomo że im większa kępa to i więcej kwiatów i to przedłuża kwitnienie.
Justynko witam serdecznie i zapraszam ponownie :wit
Ulka zapisałam :wink: mam nadzieję że się spotkamy w lutym na forumowym spotkaniu :uszy
Agniesiu liliowce to ubiegłoroczne chciejstwo i faktycznie są piękniutkie i z niecierpliwością czekam kiedy zaczną kwitnienie ale to króciutko to trwa ;:131 a w zimie to całkiem klapa tak jak z innymi bylinami ...znikają i pustawe miejsce zostaje :)
Aniu pewnie że dostaniesz kępkę i szkoda że jesienią nie zgadałyśmy się bo przekopywałam je ze względu na zły kierunek względem słońca :D Aniu piękne odmiany można dostać w niedalekiej okolicy - hosty i inne cudeńka tam też są :uszy

A tu dowód że mój jedyny storczyk zakwitł.
Obrazek Obrazek

No i kilka zimowych zdjęć bo zaraz wiosna więc aby patrzeć jak za takimi widokami będziemy tęsknić....

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kasiu zima przepiękna, taka jak powinna byc zawsze a nie jakieś tam szaro-bure breje :D Do takich widoków to tęskni się najbardziej, gdy temperatura zbliża się do 40* nie ma czym oddychac :lol:
Cudnie zakwitł Ci storczyk ;:138
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Kasiu, zimą najbardziej widać widać niedostatki na ogrodzie, a u Ciebie jest doskonale. ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

A ja wystąpię w obronie tej biednej psinki- dla czego kazałaś jej pozować w takim śniegu?
No widzisz sąsiadko jeszcze trochę i wątek parapetowy założysz-wierzę w Ciebie.
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Agnieszko mimo pięknych zimowych widoków to jednak wolę te 40* choć w lecie kilka takich zimnych dni przydałoby się by ciut odsapnąć -przynajmniej w moim ogródku bo badyle szybsze jest niż ja :roll:
Storczyk faktycznie ładnie zakwitł i o dziwo że zakwitł bo podlewany był gdy gdzieś przypadkiem sobie o nim przypomniałam że mam taką roślinę :) Widocznie pasują mu takie drastyczne zasady bytu ;:131
Iguś właśnie zimą ciągle były pustki w moim ogrodzie a to za sprawą przewagi bylin nad iglakami. Od dwóch sezonów zmieniam proporcje i już widzę efekty. Ten sezon całkiem był ukierunkowany na kulki :)
Jolu już Ty mnie nie strasz parapetowym bo o Twoim maleństwie to sobie przypominam i biegnę z wodą wiesz kiedy?! po rozmowie telefonicznej z Tobą ;:oj
A psinka biedna?! No chyba na te 2-3 minutki za potrzebą to wypadałoby wypełznąć na dwór ;:224
Ciekawi mnie jak się Twoja paniusia sprawuje? Czy bryka po śniegu?
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu ja Cię wcale nie straszę tymi parapetowymi bo Ty doskonale wiesz co robić z kwiatkami te wszystkie co masz tak właśnie trzeba podlewać jak Ty to robisz.
Moja psina uwielbia zimę a szczególnie śnieg ale ten ukochany śnieg utrudnia jej chodzenie bo zwija się w kulki pod łapą między opuszkami i co chwila musi siadać i odrywać te kulki, próbowałam jej smarować wazeliną, bo tłusta ale niewiele pomogło chyba muszę jej zrobić skarpety na drutach. :;230
Awatar użytkownika
nirali
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu dokładnie o skarpetkach pomyślałam-tylko koniecznie na szelkach bo też będzie chciała zdjąć ;:215
Storczykodawca stwierdził iż kwiat był szczery i dlatego zakwitł ponownie ;:224 Nic tylko dawać listę i niech jeździ do ogrodniczego :lol:
Jolu czy u Ciebie też tak wieje?
Pozdrawiam Kasia.

niralowy ogród
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No oczywiście że na szelka i to wszystkie cztery na grzbiecie połączone do jednej szelki. :;230
Oj wieje, wieje i jeszcze rura w kominie się rusza i dodatkowe efekty dźwiękowe wydaje, a tak było pięknie na dworze przed tym wiatrem, teraz wszystko zwiało z drzew ale temperatura idzie w górę bo gdyby było -11 tak jak rano i ten wiatr to ciężko by było wytrzymać.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Moja Puśka także ''na drutach robiona'' , futro długie kudłate . Nie pomogą skarpetki , ma króciutkie łapy. Do tego tarzanie w śniegu to jej ulubione zajęcie ;:306 ;:306 Tylko , że mi nie do śmiechu , kiedy wracam z nią. Ani to szczotką , ani w inny sposób. Można tylko czekać aż stopnieje. ;:oj Wieje halny , będzie ocieplenie ;:333
Podrówka ;:168
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Oj dziewczyny ale mnie ubawiłyście tymi skarpetkami dla suni :;230 :;230 :;230
Kasiu storczyk ładnie zakwitł i wcale nie jest z niego taka bidulka.
U mnie rano było tak ślicznie na dworze i słonecznie ale i tak zimno że nie wyszłam robić zdjęć, a wieje przeokropnie.
Pisałam do Reni ale nie wiem czy dostała mojego e-maila, nic nie odpisała :(
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No jak Tadzio będzie miał rację z tym ocieplenie to nie uda mi się zrobić zdjęć zimowych bo jakoś do chwili obecnej nie mogę się zebrać.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Jolu , upału nie będzie. Halny powieje ,ale na plus to nie wskoczy. Mówią , że ma śnieg popadać. Niechby tak było. ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”