Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogród piaskowy w Zakolu Wisły

Post »

Anusia, witaj :wit Ciesze się, że Ci się podoba. Brak kota mogę szybko uzupełnić jeśli sobie życzysz 8-) ( działam w adopcjach :wink: )
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ło matko ilość "i" mnie powaliła. Sezon letni powinien trwać conajmniej 12 m-cy. ;:202
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Widzę, ze sporo róż nam się pokrywa ;:138 , będziemy zatem porównywać je u siebie.
Kurde, szkoda, ze psina wraca ;-). Ja na razie nie biorę żadnego ogona do domu, zabardzo przeżyłam tą obecną historię.
Jak Ty to wszystko godzisz? dom, rodzina, ogród, jeszcze działasz w adopcjach zwierzy ;:180
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Przez Ciebie kusi mnie, żeby poszerzyć moje 'i'
:D
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Asiu, myślę, że te 12 m-cy też byłoby niewystarczające :lol: Z drugiej strony kiedyś trzeba pomieszkać w chałupie a nie tylko poza nią :wink:

Marzka, cały czas mam wrażenie, że nic nie robię. To tak wszystko weszło mi w plany życiowe, że stało się naturalnym jego rytmem. Ja z natury leniwa jestem :oops:

Agunia, to Ty przez zeszły sezon tak podniosłaś poprzeczkę i jeszcze chcesz dodatkowe "i" dokładać ;:14 Zlituj się ;:180
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
konwalia12
1000p
1000p
Od: 24 lut 2012, o 19:59

Post »

Rzeczywiście, trochę masz planów na ten sezon. Ja też sama nie wiem gdzie się podziać, tyle mam pomysłów na wszystko. No ale nie da się oczywiście wszystkiego na raz, trzeba dzielić na raty! ;:145
A co do kotów, to myślę, że mimo to domownicy nie zgodziliby się na to... A szkoda ;:223
Ogród w lasku
Krótki filmik o moim ogrodzie
Jeśli umiecie patrzeć, zobaczycie, że cały świat jest ogrodem. Anusia
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Moje 'i' w tym roku jest zdecydowanie krótsze niż Twoje! Odezwała się we mnie ogrodnicza ambicja ;-))
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Witaj Madziu, trochę mam zaległości u Ciebie, ale widzę, że plany wiosenne masz bardzo ambitne. Trzymam kciuki za każde z wymienionych "i" i niech nawet zmieści się więcej.
Sąsiedzi - mam to samo ;:202 . Niestety ludzie tutaj jeszcze nie dojrzeli do myśli, że ich otoczenie jest ich wizytówką, nikomu nie przeszkadza, że gruz z przebudowy leży latami gdzieś np. z boku posesji.....dużo by gadać, ale co z tego gadania? nic :roll:.
Ja na mojej wsi też jestem "inna" :wink:
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

variegata to bez o liściach właściwie czerwono czarnych "black beauty".
Na zdjęciu wyglądał ślicznie.
W ogrodzie zielono czarny, a właściwie bardzo ciemna zieleń , lekko wpadająca w czerń.
Już kilka zaliczyłam takich zakupów, zdjecie i opis sobie , roślina sobie.
Moja trawka red baron , miała kolor trawnika.
Na moją reklamację dostałam odpowiedź , "roślina mateczna jest czerwona , proszę poczekać też się wybarwi".
Dwa lata czekania chyba starczyło.
Trawka zaliczyła kompost.
Awatar użytkownika
kasia126126
1000p
1000p
Od: 8 cze 2010, o 18:21

Post »

Madziula, jeśli ty masz tyle "i" to dieta ci nie potrzebna. Po sezonie będziesz "lachonka" jak się patrzy i bez diety cud.
Pozdrawiam.
Kasia
Mój mały zielony świat
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Anusia, te plany to takie bardziej marzenia są :lol: Kot w domu, to naprawdę wielka radość. Mój domownik mówił, że absolutnie sie nie zgadza i nie chce żadnego kota w domu, wojna była straszna. A teraz... szaleństwo :lol:

Agunia :lol: Ty mnie nie denerwuj ;:209 Mówiłaś, że będziesz odpoczywać a i tak masz mega dużą listę zadań na ten sezon.

Iwonka, dobrze, że już jesteś ;:196

Sąsiedzi.... jak dziewczyny poopowiadały o swoich to już ich pokochałam z całym pier****ikiem jaki wokół siebie robią :lol:
Poza tym mam zamiar posadzić wysokie iglaki co 60 cm np. Thuja Spiralis i wtedy będzie mi wszystko jedno co wymyślili nowego :uszy
A co do inności, to ja na początku jak paniusia byłam traktowana ale czas pokazał, ze mam jaja i jak trzeba było łapę psią ratować albo przy żniwach pomóc to już zeszli z tonu :wink:
Ty mi koleżanko powiedz, jaka altanę robisz? Masz gotowca, czy zlecasz projekt własny?

Kasiu, od roboty swoja drogą, ale jak ja bym chciała to wszystko zrealizować to po prostu na jedzenie kasy nie wystarczy :;230
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Jesssu! Magda zlituj się! Nad sobą się zlituj. Toć Ty jesienią to nawt cienia nie będziesz rzucać. Za to ja wrzucam na luz. Przewiduję sezon eksperymentalny. Chyba, że mi grypa do wiosny przejdzie, a na urodziny dostanę 3 wagony czarnoziemu. :D
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Awatar użytkownika
AnowiB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2010, o 14:18

Post »

imwsz pisze:Ty - kręgosłup i nadgarstek
iga - nogi
ja - kręgosłup, bark i łokieć tenisisty
Ale z nas zgraja ogrodników :;230 :;230
A mówią, że zdrowie też znajdziesz w ogrodzie :;230
A ja już po operacji kręgosłupa :;230 tak dokładnych planów to nie robię...planuję nie szaleć i to wszystko ;:oj
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p

Post »

Ewuniu, zdrowia życzę ;:196 Twoje różyczki cudne. Ciesze się, że znalazłaś swój ideał ;:138 Ja stwierdzam, że obsypanie całości czarnoziemem jest nierealne i robię tak, że tylko pod konkretną roślinę sypię odpowiednio dużo dobrego. Jest to znaczna oszczędność czarnego złota, jakim na piachu staje się zwykła bądź co bądź ziemia. Na początku obsypałam sporą warstwą kawał pola i co? Wszystko sie z czasem przemieszało i piach leży na wierzchu. Jak w dużą dziurę wsypiesz ziemię to roślina będzie miała odpowiedni czas by się porządnie ukorzenić, zanim nastąpi to przemieszanie, bo nie czarujmy się, że nastąpi.

Iwonka, współczuję i jednocześnie życzę wszystkiego dobrego. Ja będę się starała robić wszystko żeby tego uniknąć ;:131
Tak, lubię koty ;)
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Altana chyba będzie gotowa, wiem, że chcę na planie sześciokąta, a gotowych jest sporo, więc myślę, że nic lepszego nie stworzę. Jedyny mój wkład to będzie wymyślenie czegoś do zacienienia "okien" od strony zachodniej, którą latem mam po południu bardzo nasłonecznioną.
A Ty jaką planujesz?
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”