Moje kwiaty

Zdjęcia naszych ogrodów.
ela_k
200p
200p
Od: 8 mar 2010, o 11:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje kwiaty

Post »

Witam :wit Też nie mogę doczekać się wiosny. Zawsze w zimie brakuje mi działki i jak najszybciej chciałabym by już była. ;:108 . Co roku wsadzam nowe kwiaty. Na przyszły rok nie będę musiała hortensji kupować, mam swoje ;:63 ;:63 . Małe, ale z czasem urosną. Nawet zastanawiam się gdzie je posadzę bo do posadzenia jest 9 małych hortensji. Prawie codziennie chodzę tam. ;:173

Obrazek
pluskwica jest jednym z moich ulubionych kwiatów

Obrazek
nie myślałam, że gazanie tak ładnie zakwitną.

Obrazek
ela_k
200p
200p

Post »

Jak sypnęło to zasypało całą działkę. Wszystko znalazło się pod śniegiem, tą ciepłą dla roślin pierzynką. ;:108 ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek
przynajmniej nie zmarzną
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Ostatnio w biedronce u mnie były pierwiosnki acaulis Piękne w różnych kolorach. Po niskiej cenie. Jak tylko będą jeszcze kupię. ;:108

Obrazek

Obrazek

Nie sposób ich nie kupić. Po przekwitnieniu i gdy pogoda będzie na wiosnę przeniosę je na działkę. Mam zamiar ich rozmnożyć. ;:108
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Kiedy ta zima się skończy nie wiadomo ;:174 ;:174 Już lepiej by zaczynała się pokazywać dodatnia temperatura. U mnie jest zero stopni i śnieg zaczął padać ;:174 Czuję trochę wiosny. Kupionego ma hiacynta i bardzo ładnie pachnie

Obrazek
Awatar użytkownika
nyskadu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2008, o 09:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudny hiacynt taki zimowy ;:306 ale musi być za to zapach ;:215 zima na całego, sypie i sypie, prawdziwe białe szaleństwo ;:224
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Hiacynt pięknie pachnie cały czas. Już czas na kupno kwiatów. Lubię mieć co roku nowe kwiaty na działce. ;:63 Na razie kupiłam tylko jaskry.

Obrazek
jest to mieszanka azjatycka.

Nasion jeszcze nie mam, a zamówiłam w sklepie sporo. Muszę wcześniej wysadzić nasiona do skrzynek. Ma wyjazd i nie będzie mnie od 25 marca do 22 kwietnia. ;:108
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Mimo, że opady śniegu są coraz większe, na działkach nic jeszcze nie rośnie to jednak zaczyna się kupno kwiatów. ;:138 Ja zaczęłam już kupować kwiaty i na razie tylko mam ciemierniki. Na ich kwiaty będę musiała poczekać do przyszłego roku ;:108

Obrazek

Obrazek

Na nasionka muszę poczekać. Zamówiłam ich sporo, kiedy będę miała nie wiem ;:185
ela_k
200p
200p

Post »

Witam Po dłuższej przerwie spowodowanej moim wyjazdem na rehabilitację piszę. Przez tak srogą wiosnę nie było mnie w domu i nawet nie wiedziałam jak jest na działce. Teraz zrobiło się naprawdę pięknie. Kwiat zaczęły kwitnąć. Pięknie zrobiło się na działce. Nie wiem jak długo to będzie trwać. Działki podobno w 2014 roku mają być zabrane.
ela_k
200p
200p

Post »

Teraz jak się spojrzy na kwiaty, które tak ładnie zaczynają kwitnąć to chce się dłużej z nimi przebywać. Ostatnio trochę narobiłam się plewieniem, bo mi odrobinę zarosły.

Obrazek
zawsze te tulipany pierwsze kwitną. Gdy byłam na działce już po deszczu płatki opadły

Obrazek
hortensja po zimowaniu wypuściła listki.(na zimę przykryta była otuliną, a korzenie wiórami)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
szafirki niebieskie i białe
ela_k
200p
200p

Post »

Teraz gdy pogoda poprawia się i tylko przez kilka dni będzie trochę zimno, tulipany pięknie kwitną ;:108

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Czekam na piwonię drzewiastą, aż zakwitnie. Kupiłam trzy lata temu i już ma pąki. na razie tylko trzy ;:138

Obrazek

Przesadzałam i rozdzielałam na małe kępy moje ogrodowe rumianki. Teraz będą rosły wzdłuż mojej działki

Obrazek

nie wiem jak nazywa się ten mały kwiatek może ktoś będzie wiedział ;:138

Obrazek
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Teraz coraz bardziej jest ładniej na działce. Piwonie zaczynają kwitnąć ;:108 . Teraz jako pierwsza zakwitła mi piwonia drzewiasta. Miała być żółta, ale kolor nie gra roli, tylko wygląd.

Obrazek
teraz tak zakwitła ;:138 .

W zeszłym roku smutno było, bo nie zakwitły hortensje, teraz w tym roku prawie wszystkie będą kwitły, nawet i te małe co wyhodowałam sama w zeszłym roku ;:138
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Na działce mokro, deszcz ciągle pada ;:223 jak nie przelotny to ciągły :( Kwiaty mało co kwitną i tylko mają pąki. Wszędzie błoto.

Obrazek
tylko tyle zostało mi z mojej hortensji. Jest mała bo w zeszłym roku była hodowana ;:108 W tym roku tak samo postaram się wyhodować.

Obrazek
szafirek plumosum
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Teraz po tych ulewach życie wróciło ;:138 kwiaty zakwitają. Po dłuższej przerwie doczekałam się mieczyków zimowych ;:138 Wsadza się je na przełomie września i października. Mają małe cebulki ;:108

Obrazek

Obrazek

Piwonie w pełni zakwitły. Co prawda drzewiasta przekwitła, ale te rozkwitają

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Lineta
1000p
1000p
Od: 15 mar 2012, o 21:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Cześć, Elu! Te biało kwitnące roślinki, których nie rozpoznawałaś, to zdaje się tiarella. Wygoogluj sobie, to porównasz. A piwonie masz boskie. Mam sentyment z dzieciństwa do takich piwonii.
Ogród tysiąca kwiatów i motyli. Serdeczne pozdrowienia, Gosia
Ogród Linety
Ogród Linety cz.2
ela_k
200p
200p

Post »

:wit Tak bardzo chciałam tej piwonii, że mam, tylko nie żółtą, ale różową ;:108 . Krzewiastych mam23. Po dłuższych poszukiwaniach takiej piwonii kupiłam ;:63 .

Obrazek
już przekwitają.

Drzewiastą kupiłam dwa lata temu. Teraz prym wiodą irysy angielskie, ogrodowa hortensja.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tawułki zakwitają. Bardzo ładnie wyglądają, gdy jest ich kilka

Obrazek

w tym roku przybyło mi hortensji. ;:138 Doniczkowe dopiero co zawiązują pąki.

Obrazek

Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”