Ogródek Agness

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Agness

Post »

Piękny i barwny spacer po twoim ogródku optymistycznie nastraja ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Oj tak ... jeśli roślinki są zahartowane to nawet duże mrozy im nie straszne, najgorsze te huśtawki..... ciepełko- roślinki się budzą, soki krążą w gałązkach, przychodzą mrozy.... i pozamiatane :roll:

Justynko bardzo się cieszę, że spacer po moich rabatkach sprawił Ci przyjemnośc..... jeszcze troszkę i będzie tak w realu, już teraz czas do wiosny szybko minie :D
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja to chyba bym się zapłakała jakby mi tyle róż zmarzło ;:145 ale miejmy nadzieję, że teraz tak nie będzie, maja roślinki śnieżna pierzynkę, to i mróz nie będzie im straszny :D
Awatar użytkownika
santia
500p
500p
Od: 16 mar 2011, o 22:15

Post »

hej ;)
Frans Hals mi się marzy, jeszcze nie zdobyłam. Poza tym wszystkie żółte podbijają moje serce, są bardzo energetyczne, z daleka je widać w ogrodzie.
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Witaj Aguś
Liliowce cudne i chyba będę się musiała w tym roku jakoś wziąść za siebie i wybrać się do tego Twojego ślicznego ogródka.
Co do borówek to Ania ma rację jak podsypie im się dobrego i kwaśnego podłoża to ładnie owocują, ja niestety na jesieni kazałam M przesadzić nasze borówki za ogrodzenie na pole i niestety w tym roku nie pojemy owoców bo zające miały niezłą stołówkę ;:223 bo M zapomniał ich zabezpieczyć przed nimi :(
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Jeny, ile Ty masz tych liliowców?
Ja też mam kilkanaście, ale nie takie ilości.
Nie wiem dlaczego pamiętam i kojarzę z danym krzaczkiem tylko nazwy róż. Inne rośliny, choby nie wiem jak mi się podobały jakoś nie wchodzą mi do głowy.
Nie pamiętam co gdzie posadziłam.
Czytałam, że palnujesz niewielkie :wink: zmiany.
Jakie, bo tego już nie doczytałam. :roll:
pomidorzanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 26 cze 2012, o 12:57

Post »

Pragnę wystosować następne zachwyty w stronę liliowców,

oby nic im nie było do wiosny
Pozdrawiam, Agata.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bożenko no i ja się na nie obraziłam :roll: ....ale szybko mi przeszło, bo róże uwielbiam, ale na razie więcej nie sadzę, bo nie mam gdzie....wszystkie miejsca zapełnione.... Strasznie mi żal tych co wypadły, niektóre to były moje ulubione odmiany....

Santio i ja bardzo lubię żółte kwiaty, liliowce również i mam ich całkiem sporo, niektóre nawet bardzo podobne do siebie , ale nie przeszkadza mi to :roll: :lol: Frans Hals faktycznie ciekawy, bardzo ładnie wyglądają takie dwukolorowe kwiaty :D

Iwonko, nawet nie wyobrażam sobie innej opcji.... koniecznie musisz przyjechac ;:196
Szkoda Twoich boróweczek, ale krzaczki nie zostały całkowicie zniszczone??? przetrwały???

Małgoś no troszkę się nazbierało :lol: W zeszłym sezonie miałam 60 kęp, ale niektóre odmiany się powtarzały . Kilka zdublowanych kęp już wykopałam i oddałam, kilka obiecanych czeka na wiosenny odbiór :D
U mnie też z nazwami różnie jest..... różyczki pamiętam, lilie również, ale pozostałe rośliny- szczególnie gdy jest ogrom odmian tak jak przy żurawkach czy hostach to już nawet nie staram się zapamiętywac :roll: :lol:
Zmiany faktycznie planuję, na jednej z rabatek przy migdałku chcę wykopac okalające go liliowce i posadzic niskie bordowe berberyski, teraz za namową Igi dosadzę również miniaturowe krzewuszki razem z berberyskami :D
A sporą rabatę przy tarasie całkowicie chcę odmienic.... to zn. roślinki pozostaną te co są, tylko całkowicie muszę je pozamieniac miejscami, łącznie z krzakami borówki amerykańskiej i kilkoma hortensjami bukietowymi :D
Mam też do wycięcia dużą czereśnię i chcę przenieśc na jej miejsce młodą brzoskwinkę.... mam nadzieję, ze to wszystko mi się uda :roll: :roll: :lol:

Agatko dzięki ;:196 Mam nadzieję, że szczęśliwie przetrwają :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Sporo prac sobie zaplanowałaś :D Mój Admiraton rośnie trzy lata w ogrodzie i prawie nie urósł-mierzy nie więcej niż 20 cm wysokości. Tworzy zgrabną kuleczkę, nic ode mnie nie chce :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Agnieszko dziękuje za moje ukochane liliowce. Bardzo je lubię, a ostatnio zakochałam się w pająkach ;:167
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Agus,jak ogląda się twoje zdjęcia ma się wrażenie,że działka jest ogromna,wręcz elastyczna.Nie wiem jak pomiesciłas taka ilośc roslin na niedużej działce. ;:180
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Wpadłam do Ciebie z ciekawości (bo mijamy się często w innych wątkach) i oniemiałam. Feria kolorów aż bije po oczach, a mnogość odmian powala na kolana. ;:138 Masz u siebie wszystko to co lubię. Pozwolisz, że dołączę do Twoich stałych gości?
Awatar użytkownika
Tajka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2010, o 17:32
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agniesiu założyłaś nowy wątek. ;:138
Dużo zmian planujesz w ogrodzie, a wygląda już tak idealnie moim zdaniem, każda roślina ma swoje miejsce i pomimo niewielkiego ogrodu nie wygląda na przeładowany, ale to Ty tylko tak potrafisz.
Cudne, soczyste kolory i piękna kolekcja liliowców.
Pozdrawiam niedzielnie. ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu Admiration koniecznie musi zagościć w moim ogródku, bardzo mi się podoba, a jeśli tak wolniutko rośnie, to miejsce dla niego znajdę bez najmniejszego problemu :D

Marysiu i mnie bardzo podobają się pająki. Mam kilka pretendujących do takiego miana, ale marzy mi się taki ,,pajęczy,, pająk :lol: z długaśnymi pięknymi płatkami :D

Małgosiu no wciskam, wciskam, trudno mi się czemukolwiek oprzeć 8-) :lol: Ale już naprawdę nie mam miejsca na nic. Jest kilka miejsc do wymiany, to może tam uda mi się wcisnąć coś...... np wymarzone jeżówki :lol:

Asiu bardzo się cieszę, że do mnie zajrzałaś i będzie mi bardzo miło jeśli będziesz wpadała częściej :D
Dziękuję za miłe słowa o ogródku :D

Tajeczko jak zawsze jesteś bardzo miła dziękuję ;:196 Daleko mojemu ogródkowi do doskonałości, ale cudownie się w nim czuję i to najważniejsze, cieszę się bardzo, że Tobie się podoba :D Mam takie 2 miejsca, które mi się nie podobają, jednym z nich jest ta spora rabata pod tarasem z borówką, na pewno wiesz o której mówię... Mam nadzieję, że jak poprzesadzam na niej roślinki, to w końcu mi przypasuje :roll: Niedościgłym wzorem są dla mnie Twoje ogromne krzaki borówek.....

Dziś jeszcze kilka liliowców :D

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold