Nim przyjdzie wiosna...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Nim przyjdzie wiosna...

Post »

Na razie zajrzałam tylko tutaj i żałuję, że tak późno-trzeba będzie spędzić dłuższy czas na przeglądaniu poprzednich wątków :D Moje koty pozdrawiają Twoje :wink:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Ewciu w ;:167 widziałam, że w końcu tu przyjdziesz i nie koniecznie dopiero na wiosnę ;:306 ;:196
Irenko u mnie o tej porze (7.26) jest już jasno nawet kurki są już na zewnątrz i idę je karmić, poić! Masz rację dni leniwe biomet niekorzystny! Ale dobrze że jest FO można sobie poprawić humor ;:196
Ewuniu maj66 :wit stale widziałam Cię obok w innych wątkach i byłam pewna, że się odwiedzamy i dopiero wczoraj postanowiłam to sprawdzić. Jestem zadowolona bo ogród i to co po ogrodzie chodzi masz cudne. Witam i zapraszam! :lol: Koty machają do Twoich ;:219

-- 10 sty 2013, o 08:51 --

przez okno.......
Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Marysiu w ten pochmurny, szary dzionek. Kurki już chyba nakarmione. Widzę, że rusza temat wysiewów. Pamiętasz kiedyś w Moim wątku pokazałem fotkę z czeskiego Zoo, Był na niej pięknie kwitnący heliotrop. Wczoraj u kogoś w wątku czytałem, że już go trzeba wysiewać.Chyba muszę sie kopnąć do ogrodniczego.

Pati Ta zima jest nieprzewidywalna i śniegu w lutym nie mogę Tobie obiecać. Za to w Zieleńcu jest go wystarcczająco. Jakby co to się zwiezie na dół.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

U nas nieco ładniej, bo pada śnieg, ale pochmurno i ponuro. Koty wychodzą i wchodzą do domu, a ja mam trochę gimnastyki pełniąc funkcję odźwiernej :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Marysiu u mnie tak lało dzisiejszej nocy,że po śniegu śladu nie ma i +3 ;:108
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jurku - Nakarmione :D - od tego dzień zaczynam, zatkaniem pyszczków i dziobów, a potem robię sobie kawę i śniadanko, przy którym delektuję się FO :lol: Też czytałam o sianiu heliotropu, hmmm... miałam kiedyś kupioną sadzonkę (już gdzieś pisałam?) pięknie rosła i cieszyła moje oczy, przechowywałam przez dwa albo trzy lata. Potem padła, wysiewałam i nic z tego nie wyszło - dałam sobie spokój. I chyba nie będę siała, bo nakupiłam różnych nasion mnóstwo, dostałam drugie tyle i chyba do tego się ograniczę (ładne mi ograniczenie ;:306 )
Ewuniu moje biedne koty nie mogę wychodzić z domu, bo w ogrodzie czyha na nie niebezpieczeństwo w postaci naszego psa huskyego (kiedyś może przeczytasz w starszych wątkach). Przez niego straciła dwa czarne kotki, przy drugim przyrzekłam sobie że nigdy więcej nie zaryzykuję ;:185
Wiolu :wit to brzydko jest u mnie dosypało mnóstwo śniegu ale temperatura jest taka na granicy deszczu. Nie chciałabym stracić śniegu, bo ktoś mi mówił że w sobotę ma być mróz ;:219
Awatar użytkownika
wiolamanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2012, o 20:12

Post »

Marysiu słyszałam i właśnie tego się boję ,bo sporo roślin już wychodzi ;:oj
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maryś, okryj ten śnieg watoliną albo co, żeby pzetrwał, bo rzeczywiście mróz idzie...nawet u nas na biegunie ciepła opady śniegu zapowiadają :wink:

Jurku, niewykluczone, że zwozić śnieg będzie trzeba: szwagier teutońskiej narodowości wykupił pakiet rekreacyjny w Nachodzie i oczekuje atrakcji zimowych...on jest dość zasadniczy i gotów bronić swoich praw do wypoczynku w odpowiednich okolicznościach przyrody do ostatniego naboju :;230
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30

Post »

Witam :wit mnie dziś powitała jeszcze większa pierzynka niż wczoraj i -2 więc zrobiłam sobie spacerek i po pieczywo poszłam na piechotkę ale tylko 2,5 km bo w druga stronę miałam podwózkę śnieżek leniwie sobie sypał i sypie nadal a mi się wspaniale szło :heja
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wiolu, Pati w Krakowie pewnie śnieg się stopi, ale ja mam jednak mikroklimat i wyższe położenie, które powinno pomóc w pozostawieniu śniegu na roślinach. Jakby to co jest zostało to jestem o nie spokojna. Czytałam, że u Was też ma zacząć padać śnieg.
Wiolu a taka powłoka lodowa chyba też ochroni. Dziwna ta zima już parę razy było -10 i golutka trawa. Zobaczymy na wiosnę co z tego wyniknie ;:130

-- 10 sty 2013, o 10:00 --

Ula :wit u mnie podobnie śniegu dosypało, ale zacina mokrym śniegiem i wieje wiatr - spacer odpada ;:224
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Marysiu do wiosny juz nie tak daleko, pewnie bym dodreptała do wątku gdy byłby na wykończeniu ;:65 ;:306 Pędzisz i nadążyć nie mogę. Co do psa może udało by sie oddzielić część ogrodu od części przed domem gdzie piesek pilnuje. Tylko jak nauczyc kotki aby się do niego nie zbliżały ;:224
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Ewciu ona ma ogrodzoną wolierę, ale głupie koty przyjaźni szukają ;:oj a szkoda gadać :cry:
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Maryś, i co, przyszedł kolejny śnieg? U nas nadal nie ma :( Problem z psem i kotami też mnie czeka wiosną i...nie wiem, co zrobię, na razie koncepcji brak, każdemu osobną wolierę chyba? :roll:
Awatar użytkownika
janka53
200p
200p
Od: 15 paź 2012, o 17:18

Post »

maseczko pozdrawiam z poznania .próbujemy założyć mój własny wątek . ;:14 .to na razie janka53
Zapraszam janka53.Moje początki. :D
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=62377" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43

Post »

:wit a umnie -3 rano padało ..teraz cisza ...heliotrop chyba sadzonki kupię.. :)
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”