Moja młoda działeczka - aanula cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu - p r z e p i ę k n i e ! Masz doprawdy katalogowy ogródek - podziwiam ;:63

Musiałabym zatrudnić brygadę ogrodników, żeby tak u mnie wyglądało :wink: ;:223 . Chwaściory Cię omijają, czy co ?
;:2 . W takim ogródku można dopiero wypoczywać i spokojnie popijać w upały ;:136 , bez wyrzutów sumienia, że w tym czasie można by jeszcze coś odchwaścić . Chyba nigdy takiego stanu nie osiągnę :cry: :cry:

Ale fajnie zobaczyć, że jednak można ;:7

aha! Jak przezimował Twój pszonak? Mój niestety znikł, mimo łagodnej zimy, ale na pocieszenie zostawił stadko malutkich siewiek ... zobaczymy, czy te z kolei przezimują.

Ślę słoneczne, ale okraszone wyczekiwanym deszczem pozdrowienia ;:3 ;:47 ;:100
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

;:177 Ekstra fotki. A ten rodoś to widzę że kwitnie jak piana- gratuluję. Powojnik pierwsza klasa!
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

Jesteście KOCHANE!! Dziękuję za tak miłe słowa ;:4 Ściskam Was mocno i serdecznie zapraszam do siebie na zimne piwko i kawusię :D Bardzo bym chciała żebyście się tak WSZYSTKIE razem zebrały i do mnie przyjechały :D Przecież to jest możliwe ... prawda?? :D :D Lato dopiero się zaczyna więc zaplanować można i przyjechać :D :D Nocleg jakiś znajdę a o jedzonko nie musicie się martwić :D Sama zrobię :D :D

Beciu , mój ogród już leciwy :wink: a Twój młody i nie odbiega już urokiem
od mojego :D Już sobie wyobrażam jaki będzie piękny za parę lat :D

Elżbietko, trawce nie pozwalam wyrosnąć :roll: ma obowiązkowe strzyżenie co tydzień :D Taki ze mnie "fryzjer" :lol:

Daisy, Dzięki :D Poświęcam działce nie tylko mnóstwo czasu ale cały swój czas :lol: Nie mam czasu na nic :D Działka jest teraz moim całym światem :wink: Nawet dzieci muszą sobie radzić same w domu / dobrze, że są już duże :lol: /
Mam teraz 9 odmian Klematisów ... siedem jest posadzonych przy tych nowych kratkach a dwa są w skrzyniach. Te przy kratkach to: Hania, Lech Wałęsa, Jan Paweł II, Warszawska Nike, Andromeda, Asao i jednego nie pamiętam. Tych dwóch ze skrzyni niestety też nie pamiętam nazw :oops:

Elu, na razie zgadzają się nazwy z etykiety z kwiatkiem :D Co prawda jeszcze nie wszyskie rozkwitły, ale mam nadzieję, że tak będzie dalej :D :D A jak nie bedzie to nic nie szkodzi :D Tak jak napisałaś, wszystkie są piękne więc niech tylko rosną zdrowo a reszta to mało ważne :D :D

Beatko, dziękuję :D Czekam teraz z niecierpliwością na Twoją "wizytację" :D :D Sama ocenisz jak to wszystko wygląda w "realu" :D :D

Moniczko, zapraszam na taras na kawusię i coś jeszcze :lol: Bywam u Ciebie dość często i podziwiam Twoje i Twojej rodziny poczynania :D Teraz trzymam kciukasy żeby wytrysła Ci jutro woda :D

KaRo, dziękuję bardzo :D Trochę wysiłku mnie to kosztuje :D bo większość prac robię sama :wink: Chłopcy pomagają w tak zwanych męskich robotach, ale reszta to moje ciężka praca :lol: Ostatnio miałam "nieczynny" nadgarstek, dlatego dość długo nie mogłam nic pisać na Forum :D Ale już jest wszystko dobrze i wróciłam do Was w pełni zdrowa :D :D

Aga, chwasty to u mnie rosną, jak najbardziej :lol: i to w duuuuużych ilościach :lol: :lol: Tylko ciągle na nie poluję :roll: z pazurami :twisted: Jak tylko wychylą łebki z ziemi to to ja je od razy baaaardzo źle traktuję :lol: :lol: Ot, i cała tajemnica :D
A na kawkę to zapraszam w każdej chwili :D Nawet zimne piwsko mam w lodówca ... i nie tylko piwsko ... ;:109
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amlosku, wieeeelkie dzięki :D
Obolałe plecy ... bolące stawy ... brak czasu dla znajomych i rodziny ... :wink: tak właśnie jest teraz u mnie :D ale to nic :D :D KOCHAM TO i dlatego moja działka wygląda tak a nie inaczej :D :D :D Dzień bez działki uważam za zmarnowany dzień :D :D :D
Aniu, pytasz o pszonak ... ale ja chyba go nie mam :shock: Albo nie wiem o jaką roślinkę Ci chodzi :?
Pozdrawiam Cię cieplutko ;:79
U nas tez nie padało od ponad dwóch tygodni .... 8)

Priamku :D Mój rodosik już niestety przekwitł :( ale rzeczywiście jak kwitnie to wyglada imponująco :D :D Wszyscy działkowicze zaglądają przez ogrodzenie i pytają co to za roślinka :D :D Miałam takie dwa ale jeden mi padł :( niestety ...
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam o swoich nowych zakupach ... w piatek kupiłam 3 odmiany krzewuszki i śliwowiśnię :D :D ... a miało juz nie być żadnych zakupów w tym roku ... :roll: :lol: ;:91
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

ŁOO Matko! Nie byłam tu jakis czas a tu same niespodzianki :shock: :szklarni brak (moje marzenie) , nowy warzywniak, nowe rabaty ( ta z clematisami po prostu REWELACJA!).
Super, cudnie, odjazdowo!!!! Wypieszczone normalnie na cacy! Gratuluję :)
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
AnaM
50p
50p
Od: 8 sie 2007, o 13:07

Post »

Witaj Aniu. Nadrobiłam zaległości w Twoim ogrodzie, obejrzałam nowe nabytki i ... łoooł
Ależ pięknie, czyściutko, chyba wszystkie chwaściory oddałaś sąsiadom :lol:
Ślicznie jest tam u Ciebie.

Pozdrawiam Cię gorąco
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Anulko!
Niedługo wstawię zdjęcia mojego ogródka, z rabatą jaką ściągnełam od Ciebie, tzn pomysł bo z nasadzaniem na niej niestety nie za bardzo mi wyszło ;-). Mam róże, były tulipany a teraz tylko kwiatki jednoroczne, które coś sie za słabo rozrastają i rabata jest trochę łysa, nie tak sliczna jak Twoja, Pozdrawiam i czekam na kolejne zdjęcia Twego pięknego ogrodu, może znów się czymś zainspiruje !
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

onka nie przejmuj się ze na razie "łyso" wśród jednorocznych
jest sucho i na ich pełny rozrost jeszcze czas
zobacysz za pare tygodni

u mnie jest tak samo...
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

dziękuję Agax za pocieszenie , mam nadzieje że rozrosną się pięknie chciałabym jeszcze po kątach ogrodu i przy ogrodzeniu posadzić jakieś wieloroczne ale mam problem z wyborem i chyba poczekam do jesieni, sama nie wiem :-), wstawię zdjęcia to może doradzicie coś
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59

Post »

bylinki najlepiej na jesień sadzić

pokaż co tam masz pewnie ze pomożemy
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wpadłam tylko na chwilkę, bo jak zwykle o tej porze roku i przy takiej pogodzie czasu wiecznie mało :wink:

Dziękuję za odwiedziny i zapraszam częściej :D

Empuzo, szklarnia rozebrana bo starutka już była i groziła zawaleniem się dla mnie na głowę :roll: Na początku trochę mi było jej żal, ale teraz juz się cieszę, że mam jeden problem z głowy, bo prędzej czy później i tak czekała mnie ta rozbiórka :D

Anetko, chwaściory niestety nie chcą iść do sąsiadów :lol: są u mnie na stałe :lol: Ciągle je ciągam za łebki a one nic sobie z tego nie robią i panoszą się dalej :twisted: Pozdrawiam Cię cieplutko :D

Onko, strasznie jestem ciekawa tej Twojej rabaty :D Na pewno wygląga super a Ty coś marudzisz :D Tak jak pisała Aga, teraz przy tej suszy, wszystko wolniej rośnie więc u każdego są jeszcze łyse miejsca :wink: W lipcu tak Ci się rozrosną, że ziemi nie bedziesz widziała :D
Daj szybciutko zdjęcia .... ;:65

A teraz muszę się wam pochwalić, że spędziłam dzisiaj bardzo przyjemnie popołudnie ;:80
Odwiedziła mnie dzisiaj na działce nasza koleżanka z Forum, Beata693 :D Było przesympatycznie :D :D Nie mogłyśmy sie nagadać ... :D

Beatko :D bardzo Ci dziękuje za wizytę i mile spędzony czas ;:79 Szkoda tylko, że to trwało tak krótko :D Nastepnym razem nie wypuszę Cię tak szybko :D :D
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26

Post »

Witaj Aniu !Po obejrzeniu Twojego ogrodu nabrałam sił do pracy.Ta susza mnie zniechęciła.Jednak i w surowszych warunkach można stworzyc takie piękności.Mimo,że u nas na wschodzie Polski kwitnienie kwiatów jest póżniejsze to dłużej mozemy się nimi cieszyc.Masz masę roślin ,jest przepięknie.Mam nadzieję,że kiedyś też się takich dochowam.Pozdrawiam i zapraszam.
ines1976
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 11 cze 2008, o 10:11

Post »

Aniu,
Masz prześliczna działeczke. Widać że kochasz roslinki i one to czują:) Ja dopiero w tym roku kupiłam działeczkę i teraz choruje na brak czasu:) Najchetniej całe dnie spedzałabym w ogrodzie :) Niestety do pracy też tżeba czasem iść :DAle co tam może zmiany nastepuja powoli ale w planach zaczyna mi juz brakować miejsca na nowe roślinki:)
beata693
100p
100p
Od: 29 maja 2006, o 12:12

Post »

Aniu, bardzo się cieszę ,że miło wspominasz nasze pierwsze spotkanie, ja również. Mam nadzieję na częstsze wizyty Twoje i moje. ;:21

Miłe koleżanki, działeczkę Ani widziałam na własne oczy i jestem zachwycona. Wspaniałe miejsce. Piękny tarasik, który daje ochłodę , cudowne otoczenie no i Gospodyni przeurocza. Wszędzie widać dobry gust i zamiłowanie do zieleni. Jak w bajeczce.

Serdecznie pozdrawiam Cię Aniu i do usłyszenia i zobaczenia, pa
Po ślubie kobieta i mężczyzna stają się jednym.
Najtrudniejsze, to ustalić, którym...
ZIELEŃ W DOMU.... STORCZYKI....
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”