Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Familokowy pachnacy różami i nie tylko cz.11

Post »

DANUSIU lepiej nie pytaj ile ja już nici napsułam ;:124 ;:124 ,ale sie nie poddaję .Jest tyle różnych technik ,ze możesz jakąś wybrać dla siebie .Pomimo ,że nawet serwetkę zrobiłam i przy niej nie popsułam nawet kawałka nici co mnie bardzo dziwi .Co do Shropshire o ile to ONA ;:224 to jestem zadowolona .W tym sezonie ładnie się rozrosła i kwitła długo .U mnie ma tylko do 16 słonko ,więc nie wiem jak będzie rosła na słonecznym miejscu. To taki kameleon przeobraża sie od ostrego oranżu po jaśniutki róż pachnie jak to angielki ,ale kwiaty trzyma prosto na łodyżkach
ZYTKO ;:196 ;:196 ten program jest łatwy do opanowania .Teraz gorszy jest Photo Filtre po zmianie szaty graficznej .Mój to Photo Scape chociaż na Photo Filtrze jest więcej opcji ,z których korzystałam
DORCIA no to będziemy podziwiać .U Majki rośnie w słonku, u mnie w półcieniu i też nie narzekam na jej kwitnienie
AGUSIU mnie na razie zadowala i to w pełni śnieżek i oby pozostała na dłuuuuuuugo może być ,aż do wiosny :wink: :wink: ;:180
ZOSIU miło Cię gościć .No fajnie nam w ciągu 1 /2 dnia nasypało .Roślinki mają super kołderkę Trzeba próbować, aż do skutku .Ja parę razy brałam i odkładam czółenko ,ale teraz Ewcia mnie tak zmotywowała ,że sama się sobie dziwię :;230
GRAŻYNKO zima to czas na zakupy niekontrolowane ,albo i kontrolowane :wink: :wink: i na robótki ręczne ;:180 ;:180 Będziesz ją podziwiać latem u siebie i zobaczysz jaka ona piękna ,albo Ci sie nie spodoba w realu. Kto wie??????
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Jadziu ;:196 nie sądzę że oczka mogłyby się nie spodobać komukolwiek są takie wyjątkowe
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52

Post »

Nie wiem, czy się ze mną zgodzisz, Jadziulek, ale mnie się zdaje, że Flora Danica to jedna z tych róż, której kolor i piękno niezmiernie rzadko udaje się uchwycić aparatem. Widziałam ją na wielu zdjęciach i nie robiła na mnie większego wrażenia, dopiero kiedy zakwitła w moim ogródku - rzuciła mnie na kolana! Czy Ciebie też tak zachwyca?
A kim jest piękność z drugiego zdjęcia po lewej? Z daleka przypomina Grafini ...
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZULKO Flora Danica rośnie od tyłu ,ale masz racje ona jest żarówiasta .Ma duzo ostrzejszy kolor chociaż u mnie w 1 sezonie nie za bardzo rzuciła mnie na kolana .Natomiast u innych była nr 1 .Zobaczymy co pokaże w tym roku .To nie Astrid --to Barcarole .Astrid jest za nią ona taka wysoka nie urosła
MONISIU kto wie co komu sie podoba .Może są tacy co im sie Oczka nie podobają kto wie ????.Ja się dalej frywolitkuję, bo teraz jest na to czas i na zamawianie ;:124 .Jestem ciekawa jakie bedą w realu Chewdelight czy Bright as a Button czy takie jak na fotkach .Już nie mogę sie doczekać ,żeby zobaczyć je w realu
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Jadziu kolejne piękne róże ,a dokładnie co już zamówiłaś Jadziu? czy była gdzieś lista a ja przegapiłam? bo ja z róż na razie tylko to co wcześniej pisałam w swoim wątku i trochę bylin u Mariusza
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

hihi a ja słyszałam,że nie tylko Tosia dostanie to serduszko frywolitkowe.
A męczysz się pewnie nad listkami?
Zdjęcia róż piękne .Jadziu właśnie przeczytałam,że wiosna przyjdzie w kwietniu a jeszcze i chłodu zaznamy.No tego to nie lubię.
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

To całkiem inna prognoza niż czytałam.
Może Aniu się nie sprawdzi, do wiosny jeszcze sporo czasu. :uszy
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Barcarole ... Pięknie urosła i kwitła cudnie. Grafini chyba w ogóle trochę niższa jest, bo u mnie też niewysoka.
Może Twoja Flora D. miała za mało słońca? A może to od roku zależy? Ona w każdym sezonie jest jakby troszeczkę inna :lol:
Alinka też jest urocza :D
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

IZULKO Barcarole miała jakieś 120 ,albo i więcej .Dołem wypuściła parę młodych a jeszcze dosadziłam do niej patyczki,więc jak w w tym roku zakwitnie to ,,,,,.Astrid u mnie niższa ,ale słonko mam tylko do 16 a potem już nic tylko cień .Alinka jak zakwita takimi kolorami i w doborowym towarzystwie wygląda zjawiskowo a już chciałam jej zmienić miejsce ,ale teraz pozostanie tam gdzie jest .Środkowa rabata ma najwięcej słońca ,ale tylko do 16 i tam właśnie rośnie Danica
ANUŚ listki opanowałam nawet różyczki już mam zrobione :heja i wciąż się uczę nowych rzeczy
GRAZYNKO nie ma co się martwić prognozami .Zobaczymy co będzie .
MONISIU nie podawałam listy co teraz zamawiałam ,ale jest tego MNOGO ;:124 ,ale obadamy ,która dama opuści swoje dotychczasowe lokum ,gdyż mam parę takich do wyautowania .Dzisiaj zamawiałam we Floribundzie: Tradescant ,The Princ Moulinex,Dagmar Harstrup,Korday ,Adelajda Hodles ,Twiggis .Oj lepiej nie pytaj ,gdzie to pomieszczę ;:306
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

Jadziu a powiedz mi jak się u Ciebie sprawuje Lavender Lassie :wink: We Flo ...jest szczepiona na pniu :roll:
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Hmmm, do 16-tej to mi się wydaje wystarczająco długo? ...Sama nie wiem.
Ja się nie pytam, ale ... jestem bardzo ciekawa, gdzie upchniesz tyle nowych róż ;:65
Może coś poza ogródkiem wyląduje? Tam przecież też sadzisz i chyba jeszcze miejsce się znajdzie :wink: :D
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Jadziu sprawdziłam , jednej czy 2 nie znalazłam pod tą nazwą . Zamówiłaś piękne róże , upchnąć zawsze gdzieś nam się udaje a ile pięknych zdjęć znów zrobisz i nam pokażesz ?:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
dwostr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2008, o 15:38

Post »

Ja też dołączyłam do fanów F Danici .Zobaczyłam ją dwa lata temu w wątku Ali (Georginii) i.... przepadłam. Dość powiedzieć,że dzisiaj mam całą danicową rabatkę (21szt!) U mnie rosną cały dzień w pełnym słońcu.
Tak jak piszecie, jej kolor jest trudny do uchwycenia przez aparat ale generalnie można powiedzieć,że soczystą barwę mają świeżo rozwinięte kwiaty,później trochę bledną,ale i tak są piękne!
Cieszę się,że zamówiłam CH. Austina!
Serdecznie pozdrawiam Danuta
Awatar użytkownika
skorpion811-51
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lis 2009, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jadziu jak zwykle cieszysz oczy Twoimi różami ;:215
Rzekła pszczółka do motyla nikt nie widzi więc zapylaj.
MOJE LINKI , Pusta miska -kliknij
SERDECZNIE ZAPRASZAM STASIA
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

DOROTKO Lavender jest już 2 sezon i pięknie kwitła ma długaśne pędzicha i pachnące kwiaty .Moja jest pnąca, a mam ja od Gloriadei .Mam zamiar spiąć ją w pasie ,żeby pędy się przewieszały zobaczymy co z tego wyjdzie .Do towarzystwa ma De Gaullea i Outta the blue
IZULKO no lepiej się nie pytaj ;:306 ,ale liczę ,ze upcham je wszystkie .Przecież ogrody są gumowe :;230 Tam do przodu mogą iść te ,których nie chcę a nie te co zamówilam .Mam nadzieję ,ze w tym sezonie będę sie z niej ciszyć
MONISIU te ,które napisałam są w F.chyba ,że chodzi o te Chewdelight czy Brigt as a Button .Niestety te 2 są od Petrovica
DANUSIU tyle Danici posadziłaś .Ja mam z kazdej po 1 szt. tylko Jubile mam 2 i Doktorka mam 2 szt
STASIU dziękuję i o to chodzi .U nas znów sypie więc to co w południe się ubiło znów pokrywa świeża warstwa śniegu :heja
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”