Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

Witaj Marzenko, u mnie też jest trochę śniegu ;:138 cieszę się bo niektóre roslinki miały już ochotę startować :shock: Pięknie u Ciebie ;:167
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Grażynko, zaśnieżone siedlisko wygląda fajnie, sosny przysypane śniegiem są malownicze.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Krajobraz śnieżny taki sam jak u mnie, roślinki przykryte i to najważniejsze, a za oknem -3 . W nocy pewnie będzie więcej. A pies ładny!
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Witaj Marzenko :wit
Śliczna zima u Ciebie :D, martwiłaś się o cebulki a teraz dostały ładną pierzynkę :D
I piesio taki radosny, ale masz dobre serduszko ,że zdecydowałaś się nim zaopiekować, myślę ,że może jak się ociepli to znajdą się nowi właściciele, ludzie może zimą boją się nowego obowiązku ;:108
Gdyby piesek był mały to bym miała chętnych, ale to dla starszych ludzi którzy koniecznie chcą małego pieska bo mieszkają w bloku i żeby mogli opanować go na spacerze :wink:

;:168 cieplutko
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Marzenko może ktoś na tych forach pomylił terminy,od samego początku pisałaś ,że psinka jest na czasowo po likwidacji przytuliska psiego i szukasz domu dla niego,wiem jak to boli bo kiedyś się z tym spotkałam i tak przywędrował do mnie pierwszy pies Sara,posądzili mnie pasażerowie autobusu,że wzięłam psa i chcę go zostawić na pastwę losu a on po prostu przysiadł tylko przy mnie ,od tej pory psiaki mnie nie opuszczają a Sara służyła nam 13 lat to był mieszaniec wilka z kundlem ale dużym ,była piękna i bardzo wierna,nikt nie wszedł do domu bez jej wiedzy a dzieci kochała ;:167
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marzenko, a w serwisach typu Tablica dawałaś ogłoszenie? Jest sporo osób, które nie wiedzą o istnieniu wyspecjalizowanych forów zwierzęcych i szuka tam (ja tak swoje koty znalazłam). Krytyką bym się nie przejmowała, zrobiłaś dobry uczynek, a jeśli ktoś uważa, ze postąpiłaś nie tak, to może sam przygarnie Twojego pieska do DS i pokaże jaki jest dobry? :evil:
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Marzenko! Trzymam kciuki za Twojego psiaka. Ja miałam przez wiele lat dwa duże psy - jeden przygarnięty. Nigdy się nie pogodziły, a właśnie pierwszy miesiąc był najlepszy.To były dwie suki.
Gryzły się, musiały cały czas być rozdzielone. A każda oddzielnie kochana. To był naprawdę duży kłopot. Pewnie nie zawsze tak musi być, ale u mnie było. Dwa lata temu wzięłam ze schroniska 2 duże psy (różnej płci tym razem)- żyły zgodnie, ale miałam trudności z prowadzeniem ich, mimo szkolenia. Trzy duże psy to naprawdę wielkie zobowiązanie. Teraz, jak wiesz,zostałam tylko z panem Wiśnią, więc nie mogę wziąć tej Twojej sieroty.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marzenko Podeślij trochę śniegu bo u Mnie czarno.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
elakuznicom
500p
500p
Od: 13 cze 2012, o 18:52

Post »

Oj Marzenko, jak cudnie nam przysypało puszkiem.Tak trochę chaotycznie piszę. bo jestem u Ciebie dopiero w lipcu,,ale podczytuje troche na bieżąco, nie moge za Tobą nadążyć, moja działka jest położona za młynem jakieś 500 m w kierunku Gucina.Mam u siebie kilka odmian bukietuwek,czy próbowałaś rozmnażać je z patyczków, jeżeli tak to służę nimi na wiosnę. ;:168
Ela
pozdrawiam Ela
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu, na brak śniegu nie mogę narzekać :tan , jest fajnie. Rośliny mają pierzynkę, nie ma go zadużo- nie trzeba kopać tuneli i na ulicach w mieście też nie zalega. Psiak piękny i wdzięczny za uratowanie mu tyłka. Niestety nasza Azja zazdrosna i nie daje go głaskać, a on przed nią ustępuje i nie chce awantur więc nawet nie podchodzi na głaski :( .
Chyba pierwszy i ostani raz zdecydowałam się na DT, bo przeżywam to bardzo ;:14 , ale jak ktoś mnie zna, to wie, że psiara byłam i jestem straszna.

Kasiu, na pieska jest chętna pani ze Szczecinka, ale jest to sporo km ode mnie i jest problem z transportem. Ona próbuje uzyskać pomoc ze stowarzyszenia Łapa, które działa na terenie tego likwidowanego przytuliska, a ja na dogomanii założyłam wątek transportowy. Już jest odzew, ze za zwrot kosztów paliwa ktoś go do Szczecinka zawiezie. Trzymam kciuki za udaną akcję

Marysiu/mar33 widac mamy podobnie. DO mnie psy też lgną i jedną taką sukę owczarka spod firmy wzięłam do domu. Wszyscy wychodziliśmy z fabryki razem, a ona poszła za mną. Jak otworzyłam drzwi auta, zeby wsiąść to ona przede mną się wpakowała na fotel kierowcy. Ledwo ją przepchnęłam na siedzenie obok. No i była u nas jako 4ty wtedy pies na podwórku. Odeszła 2lata temu. Ryczałam po niej długo, aż M musiał mnie do porządku przywołać. Miałam wyrzuty sumienia, ze nie pożegnałam się z nią jak trzeba. Ona wieczorem przyszła pod okno kuchenne i nie wyszłam do niej. A rano nie przywitała się, po powrocie z pracy znalazłam ją na końcu podwórka. Bardzo mądra i wierna była

CDN...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, pies ma ogłoszenia na fb i na gratce, ja go na dogomanii ogłosiłam. Już jest chętna, ale trochę daleko od nas. Wszystko na dobrej drodze. Krytyka trochę mnie dobiła, ale widać są różni ludzie i nie widzą nic więcej oprócz swojego nosa.
Widziałam Twoje przechowane pelargonie ;:138 , moje też jakoś przetrzymują zimę, będzie kolorowo na tarasie i parapetach :heja

Tamaryszku ;:196 , lubię duże psy, dają mi poczucie bezpieczeństwa, wiadomo sama z dzieckiem jestem najczęściej w domu. Miałam nawet 4 na podwórku kiedyś, ale wtedy nie miałam dziecka i było to czyste szaleństwo. Mam nawet takie zdjęcie jak 3 z nich śpią koło siebie, a inne jak 2 owczarki niosą dumnie ten sam kij z aportu. Teraz mam 2 suki, które dogadują się, tzn, jedna jest dominantką, a druga jej uległa całkiem. Chciałam psa, żeby "ustawił" suki do pionu, ale suka jest bardzo dominująca i nic z tego. Najważniejsze, że już jest chętna na psa.
Zaglądałam do Ciebie i jestem pełna podziwu dla Twoich tegorocznych planów. Podziwaim CIę za takie planowanie, u mnie to spontan jest najczęściej i kilka rzeczy na raz zaczętych.

Jurku, nie wiem czy z tym śniegiem dam radę? Jak to zrobiłeś, ze opady Cię ominęły? U mnie dziś dodatkowo mróz -10. Nie śmiej się proszę, mam w siedlisku swoją prywatną Syberię chyba, w mieście 7km ode mnie w kier. zachodnim 4 stopnie cieplej.
Wiesz, ze usł. pocztowe podrożały? Może ktoś znajomy będzie jechał w stronę Twoich górek to spakuję śniegu dla Ciebie

Elu, no to przejeżdżam koło Twoje działki jak jeżdżę do Ldzania koło straży. Mieszkasz na działce cały czas, czy jest to typowa działka rekreacyjna jakich mnóstwo w tej okolicy? Bukietówek nie mam i nie rozmnażałam sama nigdy, ale wiedzę teoretyczną już mam i chętnie spróbuję ukorzenić patyczki. Musimy się spotkać w realu. Dzięki forum nawiązują się bardzo fajne przyjaźnie
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Marzenko, na szybko: podeślij mi ogłoszenie na FB, jakby z tym Szczecinkiem, odpukać, nie wypaliło, to bedę rozpowszechniać
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Trzymam kciuki żeby transport wypalił i adopcja się udała ;:215 ;:215

;:196
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, napisałam PW

Kasiu, Dzięki za trzymanie kciuków

Jesteście kochane/kochani, ze tak mnie wspieracie z tym psem.
wstawię jeszcze trochę jego zdjęć, w końcu w tle jest ogród :wink:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tak przylgnął do Pana zaraz jak go przywieźliśmy
Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Marzka trzymam kciuki ;:215 i nie przejmuj się-najłatwiej jest krytykować,alee zrobić coś samemu to już inna sprawa!

;:196 Bejka
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”