Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy pod dębami... i jeszcze hortensje. cz.9

Post »

Hosty z tulipanami to dobry pomysł :D to już wiem, gdzie w przyszłym roku dosadzę kolejne tulipany. ;:108 Zawsze mam kłopot, gdzie je umieścić ze względu na te badyle...tej jesieni trochę wsadziłam między żurawki, z tych samych powodów, zobaczymy jaki to da efekt.
A brunnery bardzo mi sie podobają; jesienia posadziłam swoje trzy pierwsze :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudownie witasz i kolorowo w nowym wątku.. ;:138 Przepiękne masz irysy ;:333
Tak miło się pospacerowało po Twoim wspaniałym ogrodzie..tyle słońca i energii.. ;:196
Awatar użytkownika
kris11
200p
200p
Od: 28 lut 2012, o 20:17

Post »

Wagowy kwietniczek urzekający ;:167
czy ta najwyższa roślinka różowa w nim to sadziec?
bo ja kupiłam sadzonkę jesienią i w ofercie miał podobne kwiaty do Twojego ale on ma być wysoki.....
Pozdrawiam- Marzena
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Wando ! w Twoim wątku kwitnie życie towarzyskie,masz już 9-tą część.
Będę częściej zagladała,tym bardziej,że doszły jeszcze hortensje.Też kilka posadziłam i marzy mi się,żeby szybko zrobiły się "krzaczory".....serdeczności na nowy rok ;:196
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Wandziu Serdecznie w Nowym Roku i w nowym wątku, ale pędzicie "dziewczyny" jak zwykle, a ja w tyle i znów zaległości do czytania w wątkach się uzbierało, ale widoczki super ciepłe, słoneczne i radosne obojętne czy iryski i liliowce czy różyczki czy hortensje grunt, że cieszą oczy spragnione tych widoków w realu
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Awatar użytkownika
drozd
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lut 2009, o 21:12

Post »

Ależ u Ciebie ruch w "ogrodzie ;:oj .... tylko jeszcze mnie tu brakuje....ale byłbym niegrzeczny nie odpowiadając. Jestem z zasady małomówny i mało piszący dlatego przemykam po ogrodach zazwyczaj cichaczem nie robiąc zamieszania.
Co do róż to nie jestem ekspertem w tej materii. Udało mi się trochę patyków ukorzenić. Może to szczęście, bo ma pewno nie wiedza w tym temacie...no może trochę. Jest dużo różnych publikacji na ten temat więc jest co czytać i wybrać to co interesuje.
Dzisiaj znalazłem stronę w której ładnie jest opisane i pokazane rozmnażanie róż - poczytaj:http://www.oczarjk.pl/index.php?act=261/

Mam nadzieję,że zawitacie wiosną czy latem na wschodnie kresy i nas nie ominiecie -byłoby miło Was gościć.

Krystyna i Janusz
Pozdrawiamy. Krystyna i Janusz
Awatar użytkownika
doromichu
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2011, o 18:41

Post »

Wandziu pieknie zaczelas 9czesc,ledwo zaczelas,a ja dopiero na 4 strone sie zalapalam,alez pedzisz ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Wykorzystam mężczyzn, żeby im się nie nudziło :wink: Jakieś dróżki powinny się pojawić.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Gajowa, co do brunner to ja śledzę wątki sprzedażowe i kiedy się pojawiają takie srebrno ulistnione odmiany, kupuję. Zielone jakoś mniej mi się podobają. A tak w ogóle to one bardzo staniały, kiedyś wydawały mi się za drogie.
Reni, dzięki za odwiedziny. Irysy ładne, choć krótko kwitną. Wtedy wiosną nie ma takiego wyboru kwitnących, a więc irysy wypełniają nam dzielnie tę pustkę.
kris11, ta roślinka to tylko heliotrop z mojego siewu. Sadziec jest przecież ogromny, może nawet półtora metra wysokości mieć albo i więcej. Ładny, ale ja nie mam tyle miejsca, aby go u siebie przytulić.
lanceto, kopę lat :D Jak miło, że mnie znowu odwiedziłaś. Bywałam u ciebie w wątku, ale chyba ostatnio nie bywasz zbyt często, prawda? Idzie wiosna, a więc może cieplejsze powiewy zachęcą cię częstszych wizyt. Niecierpliwie wyczekuję kiełkowania piwonii od ciebie. Będę informować o nich na bieżąco ;:108 Zapraszam częściej ;:196
JSZFRED, witaj kochana. Ciebie to już wieki nie było na forum. No i zaległości ci się faktycznie narobiło. Chyba nie do nadrobienia... Lepiej będzie pogadać w realu :D :D Siejesz coś Asiu?
Drozd, bardzo dziękuję za link o różach, poczytam dokładnie. No i oczywiście dziękujemy za zaproszenie do Was na kresy. Kto wie? ;:173
doromichu, jakoś tak leci ten czas,człowiek nawet sam tego nie zauważa. Jeden wątek, drugi. Kto wie, ile ich jeszcze przed nami?
Ewamaj, czyli postanowione? :D
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Męczę M od jakiegoś czasu :wink: Mam nadzieję na przynajmniej jedną dróżkę wokół garażu. Zobaczymy na koniec sezonu, jak się sprawy potoczą.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Dzień Dobry Wandziu :wit Piękne foty nasycone zielenią, aż oczy i buzia się śmieją. Kiedy to będzie? Mam nadzieję, że reszta stycznia i luty zlecą szybciutko. Marzec już mógłby być z temperatrurami powyżej 0, przynajmniej 7-8 kresek i będzie można działać. Tego nam wszystkim życzę. Brunnery, nie mam żadnej, muszę obejrzeć i doczytać bo nie znam. Pozdrawiam
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Wandziu ale pędzisz z wątkami.
Chociaż widziałam Twój ogród w realu to ciągle mnie zaskakujesz zdjęciami i ciągle się zastanawiam gdzie rosną te roślinki pokazane na zdjęciu. Twój ogródek jest zdecydowanie z gumy.
Awatar użytkownika
AgaNet
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sie 2010, o 11:00

Post »

:wit

Pięknie rozpoczęty kolejny wątek :)
Z przyjemnością popatrzyłam na irysy - cudnie się prezentują ;:63 U siebie mam miniaturki i posadziłam irysy holenderskie. Mam też białego irysa japońskiego, ale nie kwitł mi w ostatnim sezonie - pewnie lato było za mokre i za zimne... może uda się zobaczyć jego kwiaty w tym roku ???
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Wandziu,podobaja mi się rózne stare dodatki w ogrodzie,czy ty wszystko chowasz na zimę?We Wlocławku raz w tygodniu jest taki pchli targ ze starociami,juz którys sezon wybieram sie tam i wybrac nie moge,ale wiosna musze sie zmobilizować.Mozna cos ciekawego wypatrzyc do ogrodu i nie po cenach jak u nas holenderskim.
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

ewamaj, ano zobaczymy. Ciekawa jestem, czy za rok o tej samej porze będziesz już miała ścieżynkę. Życzę ci tego w nowym roku :D
Bogulenka, witaj z rana! Brunnery to ładne rośliny, głównie z liści. Moim zdaniem ładnie wyglądają w towarzystwie ciemnych żurawek albo na przykłąd jakichś białych roślin. Zresztą to kwestia upodobań. Ja chcę sobie z nich zrobić takie większe plamy, co najmniej po trzy sztuki tej samej odmiany. Może jeszcze dobiorę u szczytnicy, żeby mieć ponad 100zł. U ciebie świetnie by wyglądały na tych tarasikach. :D
jolu1, od czasu, gdy u nas byliście, wiele się zmieniło. Miniaturowy trawniczek od frontu teraz zrobił się mikroskopijny. Z lewej strony domu chcemy położyć kostkę granitową. No a z roślinek to jeszcze dojdą jeżówki i bodziszki. Już teraz chodzę i szukam miejsca. Zawsze się jakieś znajdzie. Ty Jolu to masz dopiero potencjal. Ech... :roll: PLanujesz coś nowego?
AgaNet, irysy holenderskie są świetne ;:108 A japońskie to w ogóle piękności. U nas już bez problemu można niedrogo kupić różne odmiany. Niestety akurat japońskie wymagają wilgoci, a u mnie sucho. Skoro masz Aga białego, to zdaje się masz najpiękniejszego, bo ja białe uwielbiam ;:173 Nie martw się, zakwitnie ci w tym roku. W zeszłym był może za młody.
Małgocha, starocie to jest pierwszy punkt programu, kiedy jedziemy gdzieś na urlop lub na wycieczkę. Od razu biegnę na jarmark i szukam. Zazdroszczę ci, że masz tam koło siebie taki pchli targ. Pewnie cuda tam sprzedają. JA to bym się pewnie poobstawiała tymi rupieciami ze wszystkich stron.

Dzisiaj w roli głównej moje ulubione bladawce.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

White The Fairy (napis na fotce jest niekompletny)
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”