Dobry wieczór wszystkim
(niestety cały czas chorobowo
, zdaje się, że nie obejdzie się bez lekarza w poniedziałek) Cieszę się, że tak liczne i zacne gorono do mnie zajrzało
Madziu Anemony były piękne tej wiosny u mnie, na jesieni wsadziłam do gleby takie mniejsze odrobinę. Ale na pewno jeszcze dosadzę. Chciałabym tylko zakupić białe z czarnym środkiem, bo są przecudne! A to co będziesz obstalowywać u majstra

Pamiętam jeszcze rozważania o markizie

Ogromnie cieszę się na te krążki i na spotkanie

Kurtka na wacie nie mam nasion
Aniu dziękuję

Wiosny chyba każdy z nas nie może się doczekać

Wolałabym jednak, żeby temperatura się unormowała. Dzisiaj widziałam news ze śniegiem w Meksyku

i to takim poważnym.
Asieńko witam Cię w moich skromnych progach serdecznie

I oczywiście zapraszam w każdej wolnej chwili! Bardzo lubię twoją ogrodową tajemniczość na fotkach i też do ciebie zaglądam , chociaż nie zawsze zostawiam ślad
Izo wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń ogrodniczych w nadchodzącym Roku ale również tych innych bardziej osobistych

Wszystkie te roślinki zamówiłam u p. Marka Podstolca na all, podobno sprawdzony sprzedawca, polecany przez forumki. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Na jesieni zamawiałam również z naszego forum u sprzedawcy do którego link
tu . Roślinki otrzymałam zdrowe, do tego gratis. Wszystko w dobrej cenie!
Julka Moja jedna liatra 2 lata temu, po przesadzeniu, też nie kwitła

Ale za to na następny rok, czyli w zeszłe lato zachwycała kwiatostanami. Teraz znów ją przesadziłam i ciekawa jestem co z tego będzie

One chyba muszą dojrzeć do kwitnienia

Wiesz, w zeszłym roku z tym kurzakiem chyba też przesadziłam, co prawda ja podlewałam rozcieńczonym świeżym ale efekt był marny, jakby niektóre rośliny stanęły.
Magda variegata Dziękuję bardzo

Niezapominajki jak wprowadzisz do ogrodu to się nie opędzisz, ale ja ich celowo nie usuwam. Wiosną mam dosłownie łany niezapominajkowe i jak zaczynają przekwitać to moja sąsiadka tylko pyta, czy potem (czyli latem) też tak będzie kolorowo

Anemony sadziłam na wiosnę, jak tylko pojawiły się w CH typu LM i Obi. Posadziłam je jednak do doniczek i jak zaczęły wystawiać z nich noski to wsadziłam do gleby. W cieplejsze dni troszkę je hartowałam na zewnątrz. Aaaa i byłabym zapomniała, przed posadzeniem moczyłam w wodzie tak z 30 minut.
Agunia dziękuję, to zeszła wiosenka. Oj będziem siać! Na fotce mam bodziszek czy to nie ten Magni...coś tam?
Wando jeszcze chyba domówię, nie uregulowałam płatności więc mogę. Słaba wola...
Niezapominajki są to kwiatki z bajki, rosną nad potoczkiem i mrugają oczkiem!
Troszkę wiosenki
Wielosił błękitny