Pasja - cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Pasja - cz.3

Post »

Dobry wieczór wszystkim :wit (niestety cały czas chorobowo :( , zdaje się, że nie obejdzie się bez lekarza w poniedziałek) Cieszę się, że tak liczne i zacne gorono do mnie zajrzało :D

Madziu Anemony były piękne tej wiosny u mnie, na jesieni wsadziłam do gleby takie mniejsze odrobinę. Ale na pewno jeszcze dosadzę. Chciałabym tylko zakupić białe z czarnym środkiem, bo są przecudne! A to co będziesz obstalowywać u majstra ;:oj Pamiętam jeszcze rozważania o markizie :) Ogromnie cieszę się na te krążki i na spotkanie :heja Kurtka na wacie nie mam nasion ;:202

Aniu dziękuję ;:180 Wiosny chyba każdy z nas nie może się doczekać ;:65 Wolałabym jednak, żeby temperatura się unormowała. Dzisiaj widziałam news ze śniegiem w Meksyku :shock: i to takim poważnym.

Asieńko witam Cię w moich skromnych progach serdecznie :wit I oczywiście zapraszam w każdej wolnej chwili! Bardzo lubię twoją ogrodową tajemniczość na fotkach i też do ciebie zaglądam , chociaż nie zawsze zostawiam ślad ;:108

Izo wszystkiego najlepszego!!! Spełnienia marzeń ogrodniczych w nadchodzącym Roku ale również tych innych bardziej osobistych ;:196 Wszystkie te roślinki zamówiłam u p. Marka Podstolca na all, podobno sprawdzony sprzedawca, polecany przez forumki. Mam nadzieję, że się nie zawiodę. Na jesieni zamawiałam również z naszego forum u sprzedawcy do którego link tu . Roślinki otrzymałam zdrowe, do tego gratis. Wszystko w dobrej cenie!

Julka Moja jedna liatra 2 lata temu, po przesadzeniu, też nie kwitła :( Ale za to na następny rok, czyli w zeszłe lato zachwycała kwiatostanami. Teraz znów ją przesadziłam i ciekawa jestem co z tego będzie ;:131 One chyba muszą dojrzeć do kwitnienia ;:180 Wiesz, w zeszłym roku z tym kurzakiem chyba też przesadziłam, co prawda ja podlewałam rozcieńczonym świeżym ale efekt był marny, jakby niektóre rośliny stanęły.

Magda variegata Dziękuję bardzo ;:180 Niezapominajki jak wprowadzisz do ogrodu to się nie opędzisz, ale ja ich celowo nie usuwam. Wiosną mam dosłownie łany niezapominajkowe i jak zaczynają przekwitać to moja sąsiadka tylko pyta, czy potem (czyli latem) też tak będzie kolorowo :lol: Anemony sadziłam na wiosnę, jak tylko pojawiły się w CH typu LM i Obi. Posadziłam je jednak do doniczek i jak zaczęły wystawiać z nich noski to wsadziłam do gleby. W cieplejsze dni troszkę je hartowałam na zewnątrz. Aaaa i byłabym zapomniała, przed posadzeniem moczyłam w wodzie tak z 30 minut.

Agunia dziękuję, to zeszła wiosenka. Oj będziem siać! Na fotce mam bodziszek czy to nie ten Magni...coś tam?

Wando jeszcze chyba domówię, nie uregulowałam płatności więc mogę. Słaba wola...
Niezapominajki są to kwiatki z bajki, rosną nad potoczkiem i mrugają oczkiem! :lol:

Troszkę wiosenki
Obrazek

Wielosił błękitny
Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Kasiu,
wszystkiego najlepszego w nowym roku, a zdrówka przede wszystkim ;:196
Żeby Ci wszystko pięknie rosło w ogrodzie. ;:168

Śliczna wiosenka, aż sobie westchnęłam :D
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Majeczko Tobie również wszystkiego Najlepszego, spełnienia marzeń wymarzonych :lol:
Zdrowie to jest to czego mi teraz potrzeba, już tydzień mnie trzyma, oby szybko przeszło ;:108
Pozdrawiam serdecznie :wit
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Kasiu, oby już przeszło ;:196 trzymam kciuki.
Piękna fota Chippendale - marznie ;:168
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Gdzie nie wejdę tam zakupy, zakupy, zakupy...
Chyba najwyższy czas, abym i ja rozejrzała się w ofercie, bo coś czuję, że mi wszystko wykupicie :twisted:
Kasieńko życzę Ci, aby ten rok był dla Ciebie łaskawy ;:196 No i zdrówka ;:304
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasia, cudne fotki...piękne kolorki i magiczny klimacik ;:170
Ja też zamówiłam liatry - mam nadzieję, że zakwitną w tym roku..Bo wygląda na to, że Jula ma z nimi pod górkę.. ;:168
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

No tak, to by troche wyjasnialo, bo ja latrie przesadzalam z dwa razy :lol: A ze chabazie zatrzymaly sie w rozwoju, to sie zdarza. Azot w duzych dawkach blokuje pobor skladnikow pokarmowych i rosliny nie daja rady ale spoko w tym sezonie jak juz sie rozlozy w glebie, to bedzie busz :heja
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Kasiula, nasiona pokazały się już w naszym Au..., ja kupiłam na jesieni, ale chce dokupić koniecznie gipsowke, uwielbiam jej drobniutkie kwiatuszki. Czytałam, ze będziesz w LM, jakby rzuciła ci się w oczy, to ;:166 będę miała romansa :D

robaczek_Poznan pisze:Kasia, cudne fotki...piękne kolorki i magiczny klimacik ;:170
Ja też zamówiłam liatry - mam nadzieję, że zakwitną w tym roku..Bo wygląda na to, że Jula ma z nimi pod górkę.. ;:168
Ja wsadzilam biała liatre na jesieni, a różowe pięknie wzeszly i kwity po zimie. Ciekawe, czy ich nasiona w gruncie przetrwały, bo trochę ich wysialam. Jedna siewke w ubiegłym roku mialam :heja. Moim zdaniem nie są kłopotliwe.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzień dobry :wit
Czuje się już troszkę lepiej ;:138 Znaczy się odpuszcza, nie ma to jak wykisić się w domu!

Majeczko dziękuję ;:180 Chipek uwiódł mnie swoim zapachem i zróżnicowaną kolorystyką na krzaczku. Mogłabym pod nim leżeć i wąchać :lol: Ciekawe jak moje różyczki przezimują ;:65 nie mogę się doczekać.

Iwonko tobie również życzę samych radości i pomyślności w Nowym Roku. Z zakupami śpiesz się, bo jak widać pogoda sprawiła, że wszyscy dostaliśmy zakupowego szału!!! ;:306

Kasiek dziękuję ;:180 Nie pamietam jak było z moimi pierwszymi liatrami czy kwitły w pierwszym roku, ale mam wrażenie, że tak. Nie wiem czy to u ciebie czytałam, że je siałaś? Ja wkładałam do ziemi cebule albo bulwy ....chyba ;:131 Coś chyba nie doczytałam dobrze. :lol: Kasiu powiedz mi ile kobei wsadziłaś koło siebie i czy podstawa może rosnąć w cieniu? Chyba obsadzę nimi miejsce kompostowe. Mam kolejnego pomysła :heja Trochę się kłócimy z M. o dostęp do niego, ja mogłabym się do niego przeciskać albo nawet czołgać i nie mam z tym problemu , a M. musi wjechać taczką, ech....

Julka czasem po przesadzeniu rośliny się aklimatyzują i tak to bywa z tym kwitnieniem.
W tym roku podsypie osmocote, skoro wszystkie tak wychwalają ;:108

Madzia To ty piszesz o sianiu liatr, a ja Robaczka podejrzewałam :lol: Na jesieni siałaś czy cebule wkładałaś?
Gipsówkę kupie ci , ale jaki kolor? Miałam w zeszłym roku różową, a ta bylinowa się u mnie nie przyjęła :?
Awatar użytkownika
sangwinaria
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2011, o 14:05
Kontakt:

Post »

Przypadły mi do gustu zdjęcia ze spacerku a kapusta faktycznie piękna i jak wspaniale wygląda w grudniu na działce :wit
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Biała i różowa poproszę. ;:180
Liatry wysialam z wlasnych nasionek, zobaczymy czy wzejda. Jak nie wyjdzie tak, to w tym roku zbiore i wysieje w domu. Uwielbiam liatry ;:167
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Kasiu, liatry zamówiła m u Pana Marka, w cebulkach i będę sadzić wiosną. Kobea była posadzona przy siatce i u dołu była lekko zacieniona, a wyżej miała słonko od strony zachodniej. Na zdjęciach, które pokazywałam u siebie to był jeden malutki krzaczek, a zrobił się z niego solidny krzaczor :shock:
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Piękne zdjęcia.
Ja w sprawie derenia. Jeśli się boisz ciąc mocno, zrób tak z połową krzaczka. To znaczy wytnij co drugą gałązkę. Myślę, że cięcie wcale im to nie zaszkodzi. W następnym roku wytniesz te pozostałe stare gałęzie
Tamaryszek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2009, o 20:55

Post »

Witaj Kasiu! Jakie eleganckie to połączenie białych i ciemnobordowych tulipanów.
Pozdrawiam , Tamaryszek
Mój świat --- Wizytówka
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie , kolejne zakupy zaplanowane, tym razem clemki :heja
Oto odmiany:
Clematis Innocent Blush PBR wielkokwiatowy wcześnie kwitnący

Clematis Albina Plena botaniczny

Clematis Purpurea Plena Elegans włoski

Clematis Venosa Violacea włoski

Sangwinaria świąteczne spacery w taką wiosenna pogodę były super, a kapusta rosła sobie właśnie w tym leśnym parku w donicy-kwietniku :D

Magda jak już wiesz w obi nasion nie było, było wielkie sprzątanie po ozdobach świątecznych ;:108 Jutro podjadę do LM i sprawdzę czy już coś mają. Moje liatry z tego co pamiętam były w cebulkach.

Kasiek ja też zamówiłam u p.Marka i też będę wiosną sadzić ;:65 , co do kobei to już pisałam u ciebie, za późno była zasiana.

Małgosiu dzięki za radę, mój dereń jest jakiś taki pokręcony na dole, że właśnie w tym kłopot. Coś będę musiała jednak wymyślić, on rośnie szybko i najwyżej tylko trochę będzie łysawo ;:108

Izo dziękuję, z takich kolorów :czerwień, bordo, tylko tulipany toleruję i całkiem fajnie mi to wyszło :) ;:224
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”