Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kobieta zmienną jest czyli pole manewrów asi2.

Post »

Witaj Asiu! Podobnie jak Ty, wykorkowałam po 21! a dziś, kiedy można spać też już buszuję po domu. Masz rację, żeby się opamiętać z kupowaniem roślin należałoby wziąć rozwód z FO, ale co zrobić, kiedy ta miłość taka ślepa. Mój M. się ostatnio nawet trochę oburzył, że przestałam dostrzegać inne aspekty życia. Nie zgadzam się z nim, ale on tak to widzi. A przecież każdy (no, prawie każdy) ma jakiegoś swojego hopla. Osobiście uważam, że rozwojowi mojego "hopla" FO bardzo pomogło :;230 Ja się tam z tego cieszę, a radość to przecież nic złego, prawda?
Z dziką rozkoszą obejrzę jak Ci wyrosną i zakwitną Twoje nowe nabytki LILIJE - nic nie wiem o ich uprawie, miałam chyba ze trzy ale gdzieś się zgubiły...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To nie tylko Twoja przypadłość, że marketowe miniaturki róży w domu zaliczają klasyczny zgon :( Za to ostatnia wsadzona do gruntu nie tylko żyje, ale ma się znakomicie. A jakie piękne kwiaty jej się zrobiły (zupełnie inne niż te, z jakimi ją dostałam)... Tyle, że teraz wymagałoby przetrzymania jej choć do marca :)
Moi w domu dostrzegają również owego hopla, dokładnie tego o jakim mówi Nela, ale na szczęście mój M. uważą, że przy mojej pracy takie hobby jest niemal niezbędne ;:173
Utrzymuje mnie bowiem w zdrowiu psychicznym. Poza tym rozwód z FO już nic by nie dał, bo to jak ze starym kawalerem, który się żeni - przyzwyczajenia pozostają ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
Lukrecja
1000p
1000p
Od: 31 maja 2009, o 07:38

Post »

sweety pisze:Poza tym rozwód z FO już nic by nie dał, bo to jak ze starym kawalerem, który się żeni - przyzwyczajenia pozostają ;:306 ;:306 ;:306
No właśnie, świetnie to ujęłaś Aniu! A myslę, że nie tylko Ciebie ten hopel trzyma w dobrej kondycji psychicznej, gdyby nie chabazie pewnie zginęłabym za hałdą psychotropów. :;230
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A u mnie gorzej - chyba by ktoś stracił życie ;:223 Pytanie tylko kto pierwszy by mnie wystarczająco wkurzł... A tak łażę po tym świecie zadowolona jak dzika świnka (jak zwykłam mawiać :;230 )
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

O cześć Dziewczyny! To już chyba taka nowa świecka tradycja ja znikam, wątek się ożywia ;:306 . Przyznam się - położyłam się z powrotem do łóżka i ... zasnęłam (wczoraj obiecałam M, że nie wstanę tak wcześnie jak zwykle...) Z rozwodem z FO macie rację, to za wiele by nie pomogło :D .
sweety pisze: na szczęście mój M. uważa, że przy mojej pracy takie hobby jest niemal niezbędne ;:173
sweety pisze:A u mnie gorzej - chyba by ktoś stracił życie ;:223 Pytanie tylko kto pierwszy by mnie wystarczająco wkurzł...
kurcze Sweety, Ty groźna jesteś i.. co Ty w takim razie robisz...

Nelu, roślinki są zdecydowanie lepsze niż psychotropy... i ładniej wyglądają na rabatkach :wink:
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Mam fajnych klientów - sam kwiat tego pięknego świata ;:306 ;:306 ;:306
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Ja u Ciebie, a Ty u mnie... ;:306
No teraz to mnie jeszcze bardziej zaintrygowałaś...
Wiem - jesteś pilotem rządowego samolotu :wink: :;230 :;230 :;230
Awatar użytkownika
olimpia331
50p
50p
Od: 4 sty 2013, o 21:24
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam Asiu, piękne zdjęcia, klimatyczny masz ogród, doczytałam, że pierwsze zakupy za tobą, w zeszłym roku zamówiłam cebulki lilii w lutym i myślałam, że tylko ja tak wcześnie zaczynam sezon, ale na szczęście więcej osób tak ma :D
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Olimpio, witam serdecznie nowego gościa :wit i zapraszam częściej! Z tego co zdążyłam się zorientować to zakupoholizm na FO jest powszechną dolegliwością, tylko odmiany schorzenia bywają różne; szerzy się już różyczka, bylinica, lilioza, hostoza itp, itd... Niestety do rozprzestrzeniania zakażeń przyczynia się popularna na FO fototerapia...
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

No nie jestem pilotem :;230
U mnie 4 stopnie na plusie i deszcz siąpi niemiłosiernie... Paskudnie :( Żadnej przyjemnści z wyściubiania nosa z domu. Zatem zostaje w domu ;:138
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Asiu :wit U Ciebie też tak cudnie i słonecznie za oknem? Mam ochotę wybiec do ogrodu ;:65
Podpisuję się obiema rękami pod tym, co pisze Ania - bez naszej pasji życie byłoby znacznie uboższe..a zawodowe czasami nie do zniesienia ;:219 Miłej soboty :wit
ps.A ścieżka na żywo wygląda jeszcze ładniej hihihi
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Sweety, no to ja już nie wiem... :;230
Robaczku, poranek był piękny... ale teraz coraz więcej chmur, niestety... pewnie skończy się deszczem jak u Ani.
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Wspomnień czar...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Witaj Asiu na polu manewrowym :wit to Twoje pole zmieniło się chyba w cudowny bajeczny ogród ;:215 Każdy zakątek masz śliczny, choć przyznam się że za bardzo dokładnie to nie wchodziłam za krzaczki ;:306
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p

Post »

Edulkocie witaj :wit ! Za krzaczki zbytnio nie zaglądaj, bo jeszcze jakieś chwaściory wypatrzysz :;230 ... Ale w gościnę zapraszam ;:108.

Pojechałam dziś zgodnie z planem do PrimaFlory, wróciłam bogatsza o 36 krążków do wysiewu, nasiona kobei białej i fioletowej, lobelii i dzwonka kropkowanego... no aż mnie ręce świerzbią... ale jeszcze za wcześnie na wysiewy ;:124
Potem odwiedziłam ogródek i lekko się przeraziłam ;:202 : krokusy mają już po kilka centymetrów, tulipany wychylają nosy z ziemi, na Józefince pąki po 2-3 mm, a róże ....
Pozostaje tylko modlić się gorąco o odpowiednią pogodę... jeśli przyjdą silne mrozy - będzie masakra...
No ale jestem optymistką i nie dopuszczam do świadomości czarnego scenariusza !!!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”