Anusiu konwalia12 Bardzo chętnie Ci pomogę wybrać rośliny, napisz tylko co by Cię interesowało, w jakie miejsce. Pozdrawiam

Krysiu Również dziękuję za życzenia

Ewo święta racja

Aniu ja też wolę takie kolorowe dzikie ogrody naturalne. Jeśli możesz to wstaw zdjęcie tej części ogrodu, którą zamierzasz przerobić to coś tam dobierzemy. Co do galtonii to na pewno będą pięknie wyglądały gdy będzie ich kilka sztuk obok siebie, bardziej rzucają się wtedy w oczy. Gdy zrobisz listę roślin to też ją umieść, może czegoś akurat u mnie będzie nadmiar to Ci podeślę.konwalia12 pisze:W moim wątku możesz zobaczyć (gdzieś na ostatnich stronach), że planuję dużą zmianę jednej z części ogrodu i chcę mieć tam mnóstwo roślin kwitnących. U Ciebie się ich naoglądałam.. sporo. Jak na razie szczególnie rzucił mi się w oczy szkarłat, naparstnice czy też galtonie. Galtonie chyba umieszczę w centralnej części jednej strony rabaty, ale to są oczywiście takie ogólne plany, bo nie mam jeszcze ustalonego ani kształtu rabaty ani ilości miejsca, które będę mogła zagospodarować. Tym wszystkim zajmę się nie kiedy indziej tylko w ferie
![]()
Spisałam sobie już nazwy niektórych roślin, ale jeszcze nie wiem tak naprawdę co tam posadzę. Nie będę sadzić kolorystycznie (bo moim skromnym zdaniem ładniejsze są kolorowe dzikie ogrody zamiast ułożonych i posegregowanych. Może kiedyś w przyszłości się wszystkim lepiej zajmę), więc rośliny mogą być we wszystkich kolorach. Szczególnie zależy mi na bylinach i ogólnie roślinach w stylu floksa. Później się zajmę innymi niższymi roślinami.