Mój ogród na fotografii cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
amba19
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2007, o 20:04
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ogród na fotografii cz. II

Post »

Bogusiu - nasionka już kupiłaś ;:138 Piękne! Zwłaszcza cynie mi się podobają!
Ja w tym roku muszę upolować werbenę patagońską. Naczytałam się, naoglądałam u "Maji w ogrodzie" i muszę ją mieć!
Mydlnicę mam i bardzo mi się podoba. Lubię jej kolor i rozsiewa się a dla mnie to zaleta :lol: Ale jak sobie przypominam to zakwitła dopiero w drugim roku po wysiewie. No cóż - cierpliwość cnotą ogrodnika :;230
A i zapomniałabym napisać, że podziwiam Cię za te własnoręcznie wykonane znaczniki do roślin.Super Ci to wyszło ;:138
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

Michale! ...ja tę mydlnicę też znam ...i wiem,że kiedyś jej miałam sporo...Nie były drogie nasiona więc gdzieś na tyłach ogrodu ją wykorzystam...
To kupowanie nasion było na takiej zasadzie ...z nieciekawej oferty ...wybrać coś....pozostałości z ubiegłego roku/ ..bo nie potrafię juz wyjść bez niczego...niestety...uzależnienie/nowej dostawy jeszcze nie było...
Dzisiaj u mnie przyzwoita pogoda...nie chciało się wracać z ogrodu ...
Dziękuję,że odwiedziłeś... ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu!....ja mam tak dużo miejsca w ogrodzie, że ile bym nie miała tych cudeniek ...to mi "giną "w tym wielkim areale.
Pisałam na początku w swoim wątku,że dla mnie każda roślinka jest ważna i ma swój urok. Werbena również bardzo mi się podoba ...bywały lata,że ją miałam . Jednorocznych wysiewam dużo różnych, aby pozatykać puste miejsca zanim rozrosną się te wieloletnie. Tym sposobem nie panoszą się chwaściory.
A sposób na znaczniki podpatrzyłam kiedyś w wątku Wandy7... ;:196
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

O kurczaczki, ale na moment trafiłam. ;:oj Zupełnie jakbyś mnie wywołała z czeluści netu. Cieszę się, Bogusiu, że cię zainspirowałam ;:196
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37

Post »

Bogusiu ja dlatego nie odwiedzam centr handlowych bo za bardzo kuszą i też nie mogę wyjść bez nasion. Nakupuję tego i potem się zastanawiam gdzie to posadzić. Jak się jakaś nowość pojawi to od razu muszę mieć a później żałuję bo z tych nowości to zazwyczaj rewelacji nie ma. A z tą mydlnicą to może dlatego tak mi się rozlazła,że rosła w dość wilgotnym miejscu i w pamiętnym powodziowym 2010 roku. Z roślin płożących to najbardziej podoba mi się żagwin ale jest dość wymagający,tzn nie wiem czego konkretnie chce ale nie zawsze się udaje (nawet kiedy go nie przesadzam to w jednym roku jest ładny a w drugim nie)
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu...wspaniała inspiracja ...czytałam w Twoim wątku ...i coby nie próżnować wczoraj przy paskudnej , wręcz ulewnej pogodzie...pobawiłam się w znaczniki... ;:196

Michale..pocieszam się,że to nie tylko mnie dopada...czuję się trochę usprawiedliwiona :;230 tak żagwin jest fajny....ja wszystkie skalniakowate...tak co dwa lata odmładzam....wtedy są ładne kępki.Uszczykuję końcówki i wsadzam w inne miejsce. ;:180
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Bogusiu widzę zakupy nasionek udane ja z nasionek poza swoimi i tymi na ,które się powymieniałam dam sobie spokój Wiosną powysadzam dalie ,pacioreczniki .Trochę bylin dokupię by co roku nie sadzić bo za dużo terenu a czasu tyle nie ma . :D Lubię jednak nowości i też zwykle coś mi w oko wpadnie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Wiem Bogusiu,że u Ciebie jest pogoda bardziej łaskawa niż u mnie ;:108 U mnie nadal leje i wieje.Ja zawsze też musiałam mieć nowości w ogrodzie ,teraz przystopowałam bo kasa już na to nie pozwala a jeszcze mimo wszystko trochę rozsądku mi zostało ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko....miło mi Ciebie gościć...Ty też masz duży obszar do obsadzania....ile to w sumie?...ja mam 52 ary ...łącznie z trawnikiem i rabatkami ;:196

Elu!...temperatura +8C...,nie pada....Czuje się zapach wiosny w powietrzu, a do tego przed chwilą sąsiada kogut tak pięknie piał... ;:215 ;:196
Oglądałam rano "Rok w ogrodzie" i zalecali dzisiaj okrycie wrażliwych roślin na niskie temperatury / bo to najkorzystniejsza pora/. Elu! ja nie szaleję z nowościami...kupuję to co mam sprawdzone. Wczoraj czytałam w czyimś wątku,że żarnowce wymarzają...u mnie mają się one dobrze ....choć mam tylko żółty i odmianowy różowo- bordowy. ;:196
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

Bogusiu :wit
To dobrze ,że dbasz o zdrowie i ćwiczysz , wzmocnisz kręgosłup zimą i będziesz przygotowana do sezonu ;:215
Masz miłego M-a, czy on też jest na emeryturce ? Fajnie jest mieć dużo czasu dla siebie i móc razem coś podziałać ;:108
Miłego dnia Ci życzę ;:168
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu! Mój M- prywatna działalność.
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Dzisiaj w Kudowie 6 st C, lekki deszczyk i dosyć mocny wiatr.
Mnie też czekają zabiegi mające poprawić stan kręgosłupa. ;:oj
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jurku!...u mnie pogoda fantastyczna ...słoneczko, bezwietrznie... ;:215 Tylko chyba dla roślinek nie bardzo korzystna....
Musimy przed właściwym sezonem poprawić stan swoich kręgosłupów....Ja jeszcze w pamięci mam ten atak z 22 października..dlatego jestem w miarę ostrożna... ;:180
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Bogusiu wiesz że w sprawach klimatycznych nie mamy się co równać u Ciebie jest biegun ciepła a u mnie prawie zimna ;:7 Ja też już nie kupuję tych co wiem że wymarzną ,ale róże muszą być ;:108 ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Bogusiu widać że Twojemu działaniu przyświeca jeden cel - poprawia stanu zdrowia aby ruszyć ostro w najbliższym sezonie i nie narzekać,że coś boli ... stąd zabiegi.
Tak się złożyło, ze mój poprzedni sezon zaczął się od majowego chodzenia na zabiegi a przy nich trzeba oszczędnie z wysiłkiem i to był kłopot dla mnie.
Ostatnio kupiłam sobie lampę do nagrzewania, zestaw do robienia zabiegów z parafiną na stopy i dłonie aby się choć trochę uniezależnić od terminów jakie narzucają przychodnie. Jesienią jak każdego roku organizuję prosty zestaw do masażu stóp :;230 czyli ... odpowiedni pojemnik + 4 kg grochu+ 1 kg gorczycy ale można tez jakąś kaszę.
Pod koniec dnia wchodzę bosymi stopami i stąpając po tym grochu zanurzam całe stopy aż do kostek i tak przez 15 minut oglądając w tym czasie coś w TV lub muzyka ... samopoczucie świetne a masaż przyjemny i wyjątkowo efektywny. O masażu stóp i jego zaletach pisać nie trzeba bo pewnie każdy wie,że mieści się tam mnóstwo zakończeń nerwowych.
Po 3 zimowych miesiącach groch zamienia się w pył ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”