Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Cudeńka i moje ulubione kolory ;:170
Ciekawa jestem czy moje lilaki Meyera zakwitną w tym roku, posadziłam je jesienią i nie mogę się doczekać kwiatów ;:138 miłego dnia, byle do 16 :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aga a czy pęcherznica Red Baron też tak kwitnie?? bo moja ma 2 latka i ani jednego kwiatuszka nie było, myślałam, że to przez moje cięcie obcinam pączki ale chciałam, żeby była gęsta :? A Ty piszesz, że tniesz 2 razy w roku więc??
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Grażynko, moje pęcherznice to już wielkoludy, więc przycinanie wiosną nie odbywa się kosztem kwitnienia. Tak jak pisałam, robię je mniej więcej w czerwcu (po kwitnieniu) i październiku. Twoja odmiana kwitnie w tym samym czasie co Diabolo. Cieszę się, że sprawiłam Ci trochę przyjemności zdjęciami!
Kasiu, cała przyjemność po mojej stronie. Lilaki powinny normalnie Ci zakwitnąć. Zakładam, że kupiłaś już podrosnięte krzaczki?
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45

Post »

Nawet nie wiesz jaki od razu miałam smile ;:cm
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jestem Agus...zyje...ale bez kawy ani rusz :?
Oczarowałas mnie tym orlikiem...jakos wpadły mi w oko takie dwukolorowe...ten Twój jest cudny ;:167 wytrwaj....czy Ty pracujesz na swoim lapku ,ze foty wpracuni wklejasz :wink:
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kolorki ;:167 , zdjęcia jeszcze bardziej ;:167 ;:167 ...
W tym roku też poszaleję z makro :heja , Gwiazdor się spisał ;:215 ...
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Może doczekam się w tym roku kwitnienia Diablo :roll:, będzie to jej 3 sezon u mnie.
Agu, krążki dzisiaj wysyłają, więc w poniedziałek powinnam je mieć u siebie :heja
x-ag-a
---

Post »

Madziu, tego Ci życzę! Niestety nie pamiętam jak to było z kwitnieniem moich, ale chyba jakoś szybko pokazały co potrafią...
Czyli jak się umawiamy? Przyszła sobota?
Z krążków cieszę się, jak szczerbaty z suchara, a co z tego siania wyjdzie to już inna bajka ;-))
Asiu, cieszę się razem z Tobą! Obiektyw do makro to super sprawa :) Ja pewnie dokupię gadżety które udoskonalą jakość zdjęć z bliska.
Doris, orliki i mnie urzekają - te które mam u siebie mają bardzo duże kwiaty, a ich kępy przez jeden sezon naprawdę nabrały ciała. Liczę na spektakularne kwitnienie :) Zdjęcia mogę wklejać i z pracowego lapka, logując się na żabę. Piję teraz herbatę z imbirem, jeszcze nie leżę na biurku, ale po obiedzie jak nic padnę na klawiaturę ;:173
Grażynko, cała przyjemność po mojej stronie! ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Zrobiło się radośnie. Wystarczy tyle, Agnieszko musisz mieć czas na ławeczkę (moją ulubiona) i taras!
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Muszę Aguniu kupić te krążki torfowe , bo chcę siać lobelię ( już kupiłam amarantową odmianę ) ...tyle ,że u mnie nigdzie ich nie spotkałam , w żadnym ogrodniczym ...nawet w Casto.....
Dostałam katalog z Rosen Tantau ...w języku angielskim ;:oj ..., którego w żaden sposób nie mogę przetłumaczyć ...jedynie na wyczucie :;230 . Nic to ...kupię we Florib.....
Piękne , energetyczne zdjęcia ...w sam raz na paskudną pogodę ...halny , deszcz ....brrr
Miłego piąteczku ;:196 .
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Następna sobota pasi ;:333. Ciekawe jak z Kasią?

Orliki mam do wysiania :D
Z krążków cieszę się, jak szczerbaty z suchara, a co z tego siania wyjdzie to już inna bajka ;-))
Otóż to, tzw.sposób na 2 uda..albo się uda albo się nie uda ;:306
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Dzięki Aguś za piękne zdjęcia! Ostatnio co rusz wracam do Twoich wcześniejszych wątków i podglądam Twoje krzaczory :) W zasadzie nie lubię roślin o bordowych liściach, ale co spojrzę na Twoje pęcherznice, to ta niechęć mi jakby maleje... :wink: Musze jeszcze dokładnie obczaić, co tam masz przy brzozach, bo już się na nie w zasadzie zdecydowałam!
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Agus dobry :wit Bodziszki sa cacy a jest ich tyle, ze szok - zawsze cos dobierzesz. A jak stwierdzisz ze jednak kwitnie za krotko na Twoje potrzeby, to bez problemu mozesz jeszcze cos docadac jednorocznego na ile miejsca bedzie.
x-ag-a
---

Post »

Julek, właśnie jestem mile zaskoczona mnogością odmian bodziszków... coś mi się wydaje, że więcej niż pod szpaler hortensjowy ich do mojego ogrodu przybędzie. Dobrze, bo to niezwykle urocze rośliny. Dziękuję za ostateczny akcept rabaty :D
Miłego dalszego ciągu integrowania! ;:196
Pat, miło mi że drążysz moje ogrodowe zakątki! Z doświadczenia obcowania z brzozami mogę napisać, że dobrze w ich okolicy będą rosły rośliny o zdecydowanym charakterze, np. jałowce płożące, silnie przyrastające derenie, w miarę nieźle kaliny. Dodatkowo razem te rośliny dobrze grają kolorystycznie, brzozy nie wypijają im łapczywie wody, bo tamte mają odpowiedni system korzeniowy i w ogóle, wzajemnie nie dominują się w walce o przetrwanie. Nie wiem dokładnie jak ten zakątek brzozowy ma u Ciebie wyglądać, ale zaproponowane wyżej rośliny posadziłąbym w towarzystwie brzóz.
Magda, czekam na Waszą decyzję :) Muszę zatem wstąpić w Al. Krakowską po nasiona!
Jagódko, amarantowa odmiana lobelii bardzo mnie zainteresowała - kto jest producentem tych nasion?
Jeśli mogę w czymś pomóc jeśli chodzi o tłumaczenie, to zapraszam z pytaniami ;-)
U nas pogoda równie podła... mam nadzieję, że weekend będzie łaskawszy, czego Ci życzę ;:196
Marysiu, dziękuję! Do kompletu postawię niedługo drugą taką samą ławeczkę - właśnie szukam dla niej miejsca :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

I kolejny raz się nie zawiodłam ...kiedy wpadnę w odwiedziny wirtualne do Ciebie ...to mam zieloną soczystość wiosny , lata i ...to lubię ;:215 .

Aguniu ...nasiona mam z F-my PNOS Ożarów Mazowiecki ...Legutki nie lubię , bo nie mam do niego przekonania ...
Dziękuję , rzucę Ci na pw fotki , tych róż , które mnie interesują ...a Ty masz ten katalog od nich ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”