Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Grazka226
1000p
1000p
Od: 12 mar 2012, o 13:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Aguś możesz podać mi link gdzie zamawiacie te wszystie cudeńka?? Bo normalnie mnier szokujecie, że to już czas.... ;:oj A miejsce oczywiście, że kojarzę, nie mogłoby być inaczej, Twój Ogród = Moje Marzenie ;:167 ;:224
Aktualny wątek http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... 40&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Trzy­maj się z da­la od ludzi, którzy próbują pom­niej­szać Two­je am­bicje. Ma­li ludzie zaw­sze tak ro­bią, a nap­rawdę wiel­cy spra­wiają, że czu­jesz, że i Ty możesz być wielki. Mark Twain
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Dzięki, zajrzę tam, na pewno :)
Czy wymieniasz ziemię w donicach w których zimowały, twoje rośliny?
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dzień Dobry wszystkim :wit Chciałam się przywitać i powiedzieć, że również obkupiłam się fuksjowo i pelargoniowo. Teraz zastanawiam się w co ja to wszystko posadzę, bo terakoty choć sporo to chyba jednak nie wystarczy... Jutro jadę do stolicy to zahaczę o Al. Krakowską pod kątem nasion i donic. Pogoda okropna, wyjść się nie chce, a trzeba. Aga, mam pytanie do Ciebie: do której szkółki w okolicy Wawy uderzyć wiosną po Vanillę F? Chciałabym ją kupić dość wcześnie, żeby ją mocno przed posadzeniem przyciąć. Mam co prawda bliziutko do Józefiny i jestem tam często (synek chodzi tam do szkoły), ale oni chyba nie mają jej w ofercie. Albo nie kojarzę. Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59

Post »

Bogusiu, witam ponownie i cieszę się, że kolejna osoba miała dziś dobry zakupowy dzień! Człowiek od razu dostaje skrzydeł, nieprawdaż?
Ja też wybieram się dziś lub jutro do PNOS-u w Al.Krakowskiej ;-) Szkoda, że raczej się nie zgramy czasowo!
Swoją Vanillę Fraise (wspaniały egzemplarz) kupowałam poza Wawą, u Szmitów. Przystępna cenowo i cudna jakościowo duża sadzonka. Myślę, że w okolicznych szkółkach trzeba pytać u Ulińskich i Grąbczewskich. Mogą ją mieć w Melonie na Puławskiej i w Ponderosie w Kaniach. W Józefinie jeszcze nie byłam, ale słyszałam średnie opinie. Mam nadzieję, że tych kilka miejsc Ci wystarczy... Pozdrawiam!
Grażynko, bardzo mi miło, przeogromnie jesteś łaskawa dla mojego ogrodu :) Link poszedł na pw.
Kasiu, zajrzyj koniecznie i jeśli coś Ci wpadnie w oko, nie zastanawiaj się, bo za chwilę będzie wyprzedane.... Ziemię w donicach wymieniam na nową jeśli jest zbita i przerośnięta korzeniami... jeśli jest w miarę dobra, to mieszam ją w taczce ze świeżą ogrodową i ładuję do donic taki mix. A Ty?
Awatar użytkownika
usa1276
1000p
1000p
Od: 22 sty 2012, o 19:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aguś a możesz zdradzić gdzie zamawiasz róże ;:204
mam do zamówienia kilka sztuk w jednym kolorze a nie chcę potem niespodzianki.
Pozdrawiam Ula
Aktualny
Poprzedni
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Aguś zaniedbałam wątek. :oops: zamowiłam oczywiście roże, a do nich przetaczniki i dzwonki.
x-ag-a
---

Post »

Beatko, rozumiem... wszyscy gonimy własne ogony :roll:
Ula, napisałam Ci wszystko na pw :)
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Aguś dzięki za podpowiedź. U Grąbczewskich byłam, więc wiem gdzie są. Ulińskich namierzę - coś kojarzy mi się okolice, że to okolice Grodziska Mazowieckiego. W Kaniach byłam pierszy raz latem zeszłego roku, zresztą o tej szkółce/sklepie dowiedziałam się od Ciebie z Twojego wątku. Jeśli chodzi o szkółkę w Józefinie to w mojej ocenie jest mocno średnia. Bardzo często robiłam tam zakupy 2 lata temu, jak zakładałam ogród. Byliny, które tam mają bardzo często nie zgadzają się z opisem na doniczkach. Zresztą oni ich nie produkują tylko sprowadzają. Ponadto personel w zakresie bylin niezorientowany zupełnie. Chociaż od nich mam swoje pierisy japońskie i są ok. Ale na przykład nie ma możliwości zakupu od nich większych egzemplarzy takich jak na przykład u Kordusa. Na Żabiej Łące pada coraz mocniej śnieg z deszczem. Pozdrawiam
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
magenta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2010, o 19:18
Kontakt:

Post »

Zwykle mam skrzynie puste, ale mam np, lantanę w ceramicznej i chyba ją /tzn.ziemię/ wymienię.
Weszłam do Adriana, ale pomyślałam sobie, że jak wszystko zmówię przez internet, to nie będę chodzić po ogrodniczych ;:202
O co to, to nie! ;:306

Bogulenka Ulińscy to Konstancin :)
x-ag-a
---

Post »

Kasiu, mnie nie chodzenie po ogrodniczych nie grozi! ;-)) Zamówiłam tylko to, co bardzo mi się podoba, pasuje mi do donic, i wiem, że nie dostanę tego w ogrodniczym (oczywiście trafić się może, ale przez czysty przypadek). Resztę kupuję normalnie, czyli łażąc między roślinami, wąchając, dotykając, rozmawiając z babciami i dziadkami (i nie tylko!) - działkowcami - którzy też w szale ;-) Zakupów li tylko przez internet zupełnie sobie nie wyobrażam!
Bogusiu, wydaje mi się że Ulińscy koło Grodziska Maz. nie prowadzą sprzedaży (tylko produkcja), tylko w Konstancinie. Na pewno będę tam wiosną. W Grodzisku jest jeszcze dystrybutor Ciepluchy i ma piękne azalie, rh i wrzosowate :) O Józefinie słyszałam dokładnie taką samą opinię, jak napisałaś... nie wybieram się więc do nich. Czy to Ty jesteś rodziną Marzenki? Bo chyba dopiero teraz skojarzyłam :)
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Tak jestem jej starszą siostrą, ale ogrodniczką od niej sporo młodszą, bo raptem 3-letnią. Ale ciągle się uczę i na emeryturze może jej dorównam, choć w połowie.
Żabia Łąka
x-ag-a
---

Post »

No to wszystko jasne - witaj sąsiadko :)
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Fakt, mamy niedaleko. Ale coś kojarzę, że u Ciebie w wątku bywa też Franceska i ona chyba też niedaleko Ciebie gdzieś mieszka.
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Magenta (Aguś przepraszam, że u Ciebie), wiesz, mi na przykład kupowanie w internecie zupełnie nie przeszkadza buszować w sezonie po ogrodniczych... ;:306
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Ale wiesz co Aga, wracając jescze do Józefiny to przypominam sobie, że dość dawno temu szukałaś parzydła leśnego. Więc tam w Józefinie rokrocznie jest zarówno parzydło blekotolistne i parzydło leśne, które ja tam właśnie kupiłam (b. fajna roślina do cienia zupełnie bezobsługowa i ciekawie wyglądająca, a ponadto ładnie rozrastająca się na miejscach wilgotnych).
Żabia Łąka
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”