Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Od: 19 lis 2010, o 08:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 13

Post »

Przyszłam się przywitać z rana z ;:304 w łapce :wink:
Aga szaleństwo zakupowe ogarnęło mnie na maksa wstałam skoro świt i szalałam w sklepie u Adriana wybierając fuksje, pelargonie trochę bylin i kupiłam sobie Vanille fraise :heja i radość mam na cały pochmurny dzień a że wolne jeszcze dziś to tym bardziej jestem happy :tan
miłego dnia ;:167
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurczę, Bożenko, może i ja kupię u Adriana jednoroczne? Zachęciłaś mnie mocno! Poproszę o link do sklepu, bo zapomniałam... :oops: Dziękuję za pozytywną motywację! ;:196
Ewa, ta Sanguisorbia coraz bardziej mnie interesuje... jaki jest polski odpowiednik tej nazwy? Mam wrażenie, że nigdzie jej w sklepach nie widziałam.
Majutku, spokojnie - jesteśmy już na kolejnej stronie, więc czuję się bezpieczna :D
Feluś, na bieżni śmigam w sekwencji: marsz/bieg/marsz pod górę i tak kilka razy. Nie jestem w stanie przez pół godziny biec non-stop, jeszcze nie.
Północna ściana domu w kontekście świecznicy pewnie mogłaby być, ale musisz zaobserwować w praktyce jak to jest z tym nasłonecznieniem (u mnie byłoby bardzo ok) i dodatkowo zapewnić roślinie regularne nawadnianie. Pod kuchennym oknem pod koniec lata prezentowałaby się pięknie :)
Miłego!
Izo, wszystkiego co najlepsze w Nowym Roku! Życzę, by sezon dostarczył nam wielu wrażeń we własnych i cudzych :) ogrodach.
Bardzo mi miło czytać pochlebne słowa o moim ogrodzie... oglądałaś go co prawda w deszczu, ale wierzę, że coś pozytywnego udało się zapamiętać - z Twoich ust, tak doświadczonej ogrodniczki i właścicielki absolutnie cudownego ogrodu, słowa pochwały brzmią jak poezja - dziękuję. Izo, mam dwie odmiany pęcherznic, z czego ciemnolistne to Diabolo... polecam z czystym sumieniem. Pamiętam jednak, że Szmit miał wiele nowych ciekawych odmian, może u niego wybierzesz coś wiosną? Jeśli chodzi o źródło paproci, to podam namiary na pw - tam również jest bardzo duży wybór bylin, host etc. Ławeczka ze sklepu nie pochodzi - to dłuższa historia, którą opowiem, jak się spotkamy :) Pozdrawiam serdecznie!
Nelu, tak właśnie było - dziękuję za wyrozumiałość ;:196
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Po polsku to krwiowiec albo krwiściąg-zapamiętałabyś :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Kojarzy mi się z krową, nie zapamietam chyba ;-) Krwiścieg brzmiałoby lepiej ;-)
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Aga, jescze bardziej makabrycznie :shock: Widzę to oczami duszy-taki krwi ścieg ;:202
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Makabrycznie, ale byłoby łatwiej zapamiętać ;-)
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Agunia, jesteś pewna, że ten adres chcesz...bo właśnie tam siedzę i kombinuję, jak zmniejszyć wartość zamówienia nie rezygnując z chciejstw :) Ale proszę bardzo, pomęcz się i Ty: fuchsiahybrida [kropka] pl :) Miłego dnia, u nas niestety duje pseudo-halny i czarne chmury :roll:
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Aguś widzę że Pati mnie uprzedziła i podała namiary na Adriana :D ja w fuksjach straciłam głowę ;:306 te falbanki mnie tak wciągnęły że mogłabym ślęczeć w nich do wieczora ;:224 ale nie już tam nie zaglądam bo mogłabym coś jeszcze domówić a i tak już poszalałam :wink: ale co tam pozwolenie było no to i zamówienia sypią się jak z rękawa jedno za drugim ;:306 ;:306 ;:306 na razie M nie zdaje sobie sprawy ile tego i za ile ;:oj bo pewnie by tak wyglądał jakby wiedział ;:167
Marzenka79
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 22:54

Post »

Witaj Aga,widzę ,że fuksje w tym roku bardzo popularnie się robią...Fajnie,bo to piękne roślinki.Pati właśnie-jak tu pokombinować żeby był wilk syty i owca cała? czyli żeby starczyło na róże z F,na roślinki od P. i jeszcze na fuksje z f.??? Się ta kasa rozciągnąć nie chce ;:223 ;:223
x-ag-a
---

Post »

Marzenko, Bożenko, Pat - ależ dziękuję za namiary, zamówienie na pelargonie i fuksje złożone. Zaledwie 10 szt. Wybór:
- pelargonie Rosebund 'Australian Pink'
- pelergonie Rosebund 'Appleblossom'
- pelargonie zwisające 'Tenerife Magic'
- fuksje 'Rudolf Baum'
Jestem w siódmy niebie, że nie będę musiała szaleć w ogrodniczym za co ładniejszymi odmianami i spokojnie wybrałam to, co mi się naprawdę podoba. Sezon uważam za porządnie otwarty! Zamówione róże, bodziszki, świecznice i jednoroczne...

Pozostaną do kupienia hortensje Limelight na szpaler, hortensje Vanille Fraise na poletko, piwonie na tyłach rh, klon Kelly's Gold, cisy David, cisy Hicksii na ekran z tyłu, kosówki Varella, kaliny Roseum, Watanabe i Cascade, do skrzyń trawy, żurawki i rozchodniki, kanny do skrzyń na froncie i wypełniacze.
Trzeba oszczędzać :)

Ho-ho-ho! :)
Awatar użytkownika
variegata
1000p
1000p
Od: 24 sie 2012, o 13:45

Post »

Gratuluję zakupów ;:138
Faktycznie sezon można uznać za otwarty :D Jeszcze nie zapominaj o ambicjach wysiewowych
Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18

Post »

oho ...zaczyna sie Adrianowe szaleństwo ;:304 pelargonie cud-miód ;:196
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Agunia ależ planów zakupowych ;:oj Już sobie wyobrażam te szpalery i pola hortensjowe..... rany to dopiero będzie widok ;:138
Awatar użytkownika
bonia244
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Pelargonie Appleblossom tez zamówiłam :wink:
widzę że jednak masz tak jak ja słabą śliną wolę nie kupowania na chybcika ;:306
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aaaaa...to dlatego się odchudzasz? Jak widzę, co musisz kupić, to się nie dziwię...nawet suchy chlebek może się w budżecie nie zmieścić :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”