Mam problem z sanwitalią... widac, że oklapła... chyba ma za dużo wody... przelałam

Wisienka pisze: Pięknie Ci kwitną kwiaty w skrzynkach Karinko. A ja chyba nie widziałam
jeszcze czerwonej petuniu!![]()
Dzięki Amlos - tak właśnie robię - od razu uszczykam te przekwitnięteAmlos pisze:Jeżeli nie nastawiasz się , Karinko, na zbieranie nasionek , to ucinaj przekwitnięte kwiaty, żeby nie traciły siły na produkcję nasion.
Dziś rano, trochę ja przycięłam - będę musiała mieć na nią oko, jest tak gęsta, że boje sie , że może mieć za sucho - i wieczorem psikam ją wodą , żeby podnieść wilgotność - nie chce aby jakiś przędziorek ja zaatakował!Amlos pisze: Fasola rzeczywiście udała Ci się - osłona całkowita przed wglądem na balkon od zewnątrz. Ciachaj śmiało - zagęści się jeszcze bardziej.
Aniu - tam mam miętę i bazylię. Mięte taką z pola - bo uwielbiam sobie robić z niej koktajle z cytryną...mm.... :PAmlos pisze: A co tam Ci rośnie w doniczkach koło pierisa i ostrokrzewu ?
Oj, bardzo bym chciała Bobiczka -Amlos pisze: Rozumiem, że na razie musi wystarczyć Teodor ? Czytałam, że 'przymierzasz się' do krewniaka Bobiczka ? Mam nadzieję, że się pochwalisz ?
hanka55 pisze:Karinko, ale mamy podobne " hektary" do zagospodarowania.
Ślicznie, czyściutko i nastrojowo u Ciebie na balkonie.
A przefiltrowane przez rośliny słonko, daje romantyczny nastrój i zmienia balkon w tajemniczy tarasik.
Kokardki - muszę zrobić u siebie, bo pomysł jest przedni.
Tak trzymaj, może jakieś szczepione drzewko, by Cię skusiło ? :P
Gabriela - ta ikonka mnie rozbawiła na maksa!!Gabriela pisze:Ależ tu pięknie na tym balkoniku
Mogę sobie wyobrazić jak smakuje tu kawka.
widokami kwiatów czy może tego królewicza, w którego się przeobrazi mój Teodor?FIGA pisze:No to ja przycupnę zobok tego przystojniaka co się wyleguje i go cmoknę
i będę się rozkoszowała pięknymi widokami :P
FIGA pisze:Karinko oczywiście że kwiatków :P Teodor to tylko do towarzystwa
Dziękuję Gewa1220Gewa1220 pisze:Karinko, ślicznie i świetliście na twoim balkonie . I dominuje kolor który i ja bardzo ludzię ( czerwień, pomarańcz ) . Pieris przecudny, mam małą sadzonkę w ogródku która bardzo słabo rośnie , wsadzę ją również do doniczki i postawie na tarasie - będę go miała bardziej na oku .. Pozdrawiam Ewa