W odwiedziny do Kariny ;-) Onak

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lip 2006, o 17:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

No dobra :wink: :wink: :lol:

Mam problem z sanwitalią... widac, że oklapła... chyba ma za dużo wody... przelałam ;:16 Teraz ja trochę przesuszę i zobaczę co i jak...eh.. ;:171
Pozdrawiam! Karina
Na moim balkonie ;:173
Awatar użytkownika
dewuka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2008, o 13:37

Post »

Ale Ci wszystko rośnie - jak na drożdżach. Nie wiem co najpierw chwalić - wszystko piękne. :lol:
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

dzięki dewuka :wink: :D
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Wklejam kolejna porcję zdjęć! Moje roślinki rosną cudnie - oprócz pojemnika na ścianie gdzie była sanwitalia , która całkowicie zmarniała, i marnieje w oczach. Eh.. nie wiem co jej było... :cry:
Pojemnik wygląda teraz tak - może coś dokupię tam - bo jakoś tak smutnie teraz...

Obrazek Obrazek

Fasola rośnie w oczach - i chyba pójdę za rada Amlos - zrobię ciach bo momentami wplata się w petunie.. :pogon

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

A teraz skrzynie moi ulubieni mieszkańcy balkonu!
;:50

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Pieris przycięty wypuszcza nowe gałązki i listki :D :D :D

No i kocanki ogrodowe 8) :)

Obrazek Obrazek

I najważniejszy mieszkaniec balkonu -Teodor! :lol: :lol: :lol: Tadam!

Obrazek

I jak Wam sie podoba?
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Fajny ten Teodor! Chyba poszukam sobie podobnego. :wink:
Fasola faktycznie bujna! No ale jak trzeba ją ciachnąć to trzeba ...
Pięknie Ci kwitną kwiaty w skrzynkach Karinko. A ja chyba nie widziałam
jeszcze czerwonej petuniu! :oops: :?
Pozdrawiam serdecznie
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Podoba się, podoba - i to bardzo ! ;:63 Petunie i bakopa wspaniale rozkwitły i z pewnością jeszcze będą powtarzały kwitnienie. Jeżeli nie nastawiasz się , Karinko, na zbieranie nasionek , to ucinaj przekwitnięte kwiaty, żeby nie traciły siły na produkcję nasion.
Fasola rzeczywiście udała Ci się - osłona całkowita przed wglądem na balkon od zewnątrz. Ciachaj śmiało - zagęści się jeszcze bardziej.
A wiesz, że moja sanwitalia w misie na ogrodzie, też nie jest za gęsta :( :( . Nie wiem czy to skutki usytuowania w bardzo słonecznym miejscu, czy też przedobrzenia w podlewaniu :roll: . Co tam, jak się nie poprawi to też zastąpię ją czymś innym.
A co tam Ci rośnie w doniczkach koło pierisa i ostrokrzewu ?

Rozumiem, że na razie musi wystarczyć Teodor ? Czytałam, że 'przymierzasz się' do krewniaka Bobiczka ? Mam nadzieję, że się pochwalisz ?

Miło było posiedzieć na Twoim balkonie ... lecę dalej, pa! :D
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Karinko, ale mamy podobne " hektary" do zagospodarowania :lol: .
Ślicznie, czyściutko i nastrojowo u Ciebie na balkonie.
A przefiltrowane przez rośliny słonko, daje romantyczny nastrój i zmienia balkon w tajemniczy tarasik.
Kokardki - muszę zrobić u siebie, bo pomysł jest przedni.
A żabol? Chętnie bym go ucałowała.
Obrazek
http://images3.fotosik.pl/51/qifb82ndp8dc64no.gif

Tak trzymaj, może jakieś szczepione drzewko, by Cię skusiło ? :P
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Ależ tu pięknie na tym balkoniku Obrazek
Mogę sobie wyobrazić jak smakuje tu kawka.
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki za odwiedziny dziewczyny - strasznie mi miło, że u mnie zagościłyście :D Cieszę się, że Teodor sie podoba - zobaczyłam go w centrum ogrodniczym, łypnął na mnie okiem i ... wiedziałam, że muszę go mieć! :wink:

Wisienka pisze: Pięknie Ci kwitną kwiaty w skrzynkach Karinko. A ja chyba nie widziałam
jeszcze czerwonej petuniu! :oops: :?

Dziękuję Wisienko! A Petunia w zasadzie nie ma typowej barwy czerwonej - tylko na zdjęciach tak wychodzi - raczej bym powiedziała, że jest to czerwony wpadający w ciemny róż!

Amlos pisze:Jeżeli nie nastawiasz się , Karinko, na zbieranie nasionek , to ucinaj przekwitnięte kwiaty, żeby nie traciły siły na produkcję nasion.
Dzięki Amlos - tak właśnie robię - od razu uszczykam te przekwitnięte :-)
Amlos pisze: Fasola rzeczywiście udała Ci się - osłona całkowita przed wglądem na balkon od zewnątrz. Ciachaj śmiało - zagęści się jeszcze bardziej.
Dziś rano, trochę ja przycięłam - będę musiała mieć na nią oko, jest tak gęsta, że boje sie , że może mieć za sucho - i wieczorem psikam ją wodą , żeby podnieść wilgotność - nie chce aby jakiś przędziorek ja zaatakował!

Amlos pisze: A co tam Ci rośnie w doniczkach koło pierisa i ostrokrzewu ?
Aniu - tam mam miętę i bazylię. Mięte taką z pola - bo uwielbiam sobie robić z niej koktajle z cytryną...mm.... :P
Amlos pisze: Rozumiem, że na razie musi wystarczyć Teodor ? Czytałam, że 'przymierzasz się' do krewniaka Bobiczka ? Mam nadzieję, że się pochwalisz ?
Oj, bardzo bym chciała Bobiczka - :-) już trwają rozmowy negocjacyjne z moim M. i zobaczymy, może cos sie z tego urodzi jak sie przeniesiemy na nowe mieszkanie!!

hanka55 pisze:Karinko, ale mamy podobne " hektary" do zagospodarowania :lol: .
Ślicznie, czyściutko i nastrojowo u Ciebie na balkonie.
A przefiltrowane przez rośliny słonko, daje romantyczny nastrój i zmienia balkon w tajemniczy tarasik.
Kokardki - muszę zrobić u siebie, bo pomysł jest przedni.

Tak trzymaj, może jakieś szczepione drzewko, by Cię skusiło ? :P

Witaj Haniu! Ciesze się , że i Ty wpadłaś do mnie z wizytą! dzięki za miłe słowa i zapraszam częściej. Szczepione drzewko - bardzo ciekawy pomysł - ale jakie by się nadawało na taki balkon? Jest nasłoneczniony często jest na nim bardzo gorąco... Jak myślisz? Będę wdzięczna za sugestie - w tej kwestii nie mam zielonego!

Gabriela pisze:Ależ tu pięknie na tym balkoniku Obrazek
Mogę sobie wyobrazić jak smakuje tu kawka.
Gabriela - ta ikonka mnie rozbawiła na maksa!! :lol: :lol: wpadaj częściej na kawkę i w odwiedziny! Całuski Kochane! ;:40
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

No to ja przycupnę zObrazek obok tego przystojniaka co się wyleguje i go cmoknę Obrazek
i będę się rozkoszowała pięknymi widokami :P
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Gabriela
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 gru 2007, o 17:22

Post »

Onak pisze: Gabriela - ta ikonka mnie rozbawiła na maksa!! :lol: :lol: wpadaj częściej na kawkę i w odwiedziny! Całuski Kochane! ;:40
Będę wpadać , oj będę... Obrazek
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

FIGA pisze:No to ja przycupnę zObrazek obok tego przystojniaka co się wyleguje i go cmoknę Obrazek
i będę się rozkoszowała pięknymi widokami :P
widokami kwiatów czy może tego królewicza, w którego się przeobrazi mój Teodor? ;:23

:lol: :lol: :lol:

Dziś u mnie nie ma słońca - trochę deszcz popadał, jest ok. trochę deszczu nie zaszkodzi wręcz przeciwnie.

dziewczyny - i chłopaki - :wink: choć mało chłopeczków do mnie na balkon zagląda - czy jeśli jest bardzo s\ucho - może się pojawić mączniak? Pytam bo spryskuję fasole, jest bardzo gęsta - nie chce żeby ją coś zaatakował o -tak o nią dbam - i nie chce jej stracić... 2 lata temu miałam mączniaka właśnie na fasoli - ale chyba właśnie dlatego,że stała pod ściana i miała gorąco i sucho cały boży dzionek... oprócz ziemi oczywiście.. chodzi o liście i przestrzeń między nimi. :roll:
Pozdrawiam! Karina
Awatar użytkownika
FIGA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 cze 2007, o 10:21

Post »

Karinko oczywiście że kwiatków :P Teodor to tylko do towarzystwaObrazek
Moje linki
KATARZYNA
Awatar użytkownika
Gewa1220
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 kwie 2008, o 12:55

Post »

Karinko, ślicznie i świetliście na twoim balkonie . I dominuje kolor który i ja bardzo ludzię ( czerwień, pomarańcz ) . Pieris przecudny, mam małą sadzonkę w ogródku która bardzo słabo rośnie , wsadzę ją również do doniczki i postawie na tarasie - będę go miała bardziej na oku . :D . Pozdrawiam Ewa
Awatar użytkownika
Onak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

FIGA pisze:Karinko oczywiście że kwiatków :P Teodor to tylko do towarzystwaObrazek
;:113 no baaaa :D
Gewa1220 pisze:Karinko, ślicznie i świetliście na twoim balkonie . I dominuje kolor który i ja bardzo ludzię ( czerwień, pomarańcz ) . Pieris przecudny, mam małą sadzonkę w ogródku która bardzo słabo rośnie , wsadzę ją również do doniczki i postawie na tarasie - będę go miała bardziej na oku . :D . Pozdrawiam Ewa
Dziękuję Gewa1220 ;:109 Ja tez lubię te kolory. A kwiaty, z których zrobiłam kompozycje w tym roku podobają mi sie tym bardziej, że nie brudzą balkonu - sama usuwam te przekwitające i nie mam suchych , opadniętych kwiatów (tak jak to było w zeszłym roku z niecierpkami - co ja sie z miotłą nalatałam.. ło matkoo!)

Teraz widzę, że najprawdopodobniej rośliny zaczęły już pobierać składniki pokarmowe z ziemi i nawozu, który jest wymieszany z ziemią - temu zawdzięczam ich bujne kwitnienie. No i petuniom przycięłam koniuszki, aby sie rozkrzewiły co nieco ;:173 Ehh... lato lato - jak ja to lubię - nie mogę sie doczekać wakacji... ;:183 Wyjeżdżam na wyspy na 2 tygodnie - i już mojego M. zaczynam wpuszczać w tajniki (żeby nie wypsnęło sie w maliny ;:183 ) jak to należy dbać o me piękności - oho- czuje opór! Ale będę go urabiać , będę! ;:198

A tymczasem wkleję kilka fotek petunii i sanwitalii:

Kocanki

Obrazek Obrazek

A tu :D

Obrazek
Pozdrawiam! Karina
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”