Zaczynam - rogalm1 cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Będzie woda,będzie woda ,będzie woda Moniko!!! ;:215 :)
Musi być!Inaczej być nie może!

Przegoń tego faceta ze swojej działki ,to dziala niekorzystnie na wszystkich ,którzy tam są .
A może to ekipa wiertaczy poradzi sobie z nim.?
Że tez wszędzie są kanalie.
Moniko jestem z Tobą myślami .Będzie dobrze!
Pozdrawiam ,trzymaj się.K.
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Ech... że też zawsze ktoś taki musi się znaleźć! :(
U mnie wodę znaleźli na 23 metrach. I tego też Ci życzę! ;:333

Obrazek

Trzymam kciuki!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 mar 2008, o 09:31

Post »

Krzysztofie, Ewo, Agnieszko, Karolu, Haniu, Isiu, Krysiu, Wisienko - bardzo Wam dziękuję, musi być woda do 30 metrów bo inaczej będzie kiszka. Ale tak naprawdę bardziej się martwię naszym sąsiadem. Od niego mieliśmy kupić sad, daliśmy zaliczkę wszystko uzgodniliśmy a on sprzedał komuś innemu bo mu dał trochę więcej. Miał oczywiście takie prawo ale mógł nas poinformować że ma lepszego klienta, a my o wszystkim dowiedzieliśmy się od osób trzecich, takie trudne doświadczenia - facet, którego nikt nie lubi nawet własna rodzina, czy musi mieszkać akurat w tak pięknym miejscu?
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Moniko współczuję Ci takiego sąsiada. To jest strasznie męczące... to oznacza, że będzie się czepiał wszystkiego. Musisz się nauczyć ignorowac go i tyle... przeciez nei będziesz z nim walczyć do końca życia.

Od poczatku kibicuję, żeby woda trysnęła... nie ma innej możliwości...musi trysnąć! choćby na 29 metrze! Bo to byloby niesparwiedliwe!

Obrazek
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
agaxkub
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 paź 2007, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Monia Iza ma racje... bierz przykład ze mnie... (wiesz o czym mówie) gdybym za każdym razem się chciała denerwować to już bym dawno dostała w najlepszym układzie rozstroju żołądka...

patrz w drugą strone i z uśmiechem mów głośno "dzień dobry sąsiedzie... piekna dizś pogoda"... :lol:
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

liska pisze:Moniko współczuję Ci takiego sąsiada. To jest strasznie męczące... to oznacza, że będzie się czepiał wszystkiego. Musisz się nauczyć ignorowac go i tyle... przeciez nei będziesz z nim walczyć do końca życia.

Od poczatku kibicuję, żeby woda trysnęła... nie ma innej możliwości...musi trysnąć! choćby na 29 metrze! Bo to byloby niesparwiedliwe!

Obrazek
Lisko, Agnieszko, ja z nim nie walczę, jestem bardzo grzeczna pytam o zdrowie, chwalę piękny warzywnik - dlatego tym bardziej mnie to irytuje!

Z ostatniej chwili: panowie doszli do 10 metra, zabetonowali szyb, żeby wody gruntowe nie spływały (?) i pojechali na pogrzeb kolegi wrócą w poniedziałek!
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko z wodą będzie okey,na pewno.Domek holenderski super ,też chciałabym taki mieć.A co do sąsiadów stosuję taką metodę: uprzejmość ,tolerancja dla różnych osobowości,Uśmiech,nawet gdy Ci nie do śmiechu,to działa.Moja cierpliwość się opłaciła.Nie mam wrogów.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

O rany! Ależ wystawiają Twoją cierpliwość Moniko na próbę!
No ale pogrzeb to siła wyższa. :(
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
jolciajci
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 26 lut 2007, o 13:00
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniu a ja siedzę przed kompem i tylko czytam czy już jest ta woda :lol:
Mam takie przeczucie że jednak będzie a jak będzie to na to konto wypiję kieliszeczk nalewki za pomyślne tryśnięcie zródełka :P
Jestem jaka jestem - pozdrawiam serdecznie Jola
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

MONISIU ja to bym takiego sąsiada dawno zignorowała. Szkoda Twojego zdrowia, a jego to jeszcze bardziej podsyca. Co do stusni- czy w ogóle była znaleziona żyła wodna w miejscu, gdzie wiercą???
A co do mnie Kochana to ja na działce swej mam wykopana na 6 m. studnie, jest ona zamulona i nie ma pompy i tu jest mój problem.
Pozdrawiam i mimo wszystko zycze z całego serca aby w poniedziałek sie udało. Znam sama ten ból. Buziaki dla Ciebie i rodzinki :P :lol:
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
violetta
500p
500p
Od: 15 kwie 2008, o 20:00

Post »

Moniko, ale się uciebie szybko zmienia, A nie było mnie chyba krótko, a tu tyle się u ciebie dzieje. I światełko pięknie rozświetla domek, i wodę będziesz miała lada moment, i tereny kóre pokazałaś do pozazdroszczenia. Tyle miejsca i przestrzeni. I wszyscy widzę zadowoleni i usmiechnięci, aż miło poatrzeć ( sąsiada ignoruj :evil: ). I roślinki pięknie się poprzyjmowały.
Po prostu rodzinka na medal.
Z wiosną nadzieje rosną. Wiola
Ogród violetty
ogród violetty cz.2
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obiecałam relację w poniedziałek i dotrzymuję słowa, choć jak w sobotę o świcie (w piątek przyjechaliśmy jak już było ciemno) zrobiłam obchód działki to było mi okropnie smutno! Susza i mszyce zrobiły okropne spustoszenie, pan który kopał dziurę pod szambo zniszczył maksymalnie ile mógł, więcej niż ci studniarze, którzy mają olbrzymi samochód, mnóstwo różnych dodatkowych urządzeń i ogólnie zajmują mnóstwo miejsca - ale mają jakąś wyobraźnię!
Mam nadzieję, że dzisiaj szybko zaczną pracę a nie leczą depresji po wczorajszym meczu!

Tak wygląda to ustrojstwo
Obrazek Obrazek

a to moje jarzyny - koszmarki

bób ulubiona potrawa mszyc jak sądzę
Obrazek

rzodkiewka, jeszcze ją jemy ale czy za tydzień jeszcze coś będzie to wątpię

Obrazek

cebula spalona przez słońce

Obrazek

ogórki, takie marniutkie, u sąsiadow już wielkie krzaczory, ale moja ziemia prawie, że jałowa więc nie dziwie im się że nie rosną!

Obrazek

ogólnie wszystko woła o wodę, której chwilowo brak!
Awatar użytkownika
rogalm1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na szczęście kwiaty radzą sobie dużo lepiej, choć oczywiście nie wszystkie ... już niedługo będą kwitły...

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Obrazek

Obrazek

tu chciałam pokazać Marzenie Darob66, jak pięknie przyjęły się rośliny od Ciebie, mimo wykończenia przez pocztę

Obrazek Obrazek

i jeszcze pytanie do Dorotki, spod tego krzaczka, którego u ciebie wykopaliśmy coś wyrasta i nie wiem czy to chwasty czy może jakieś kwiatki- tylko nie wiem czy się dopatrzysz bo mi wyszło jakieś nieostre zdjęcie

Obrazek
Awatar użytkownika
giga45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lut 2008, o 12:55

Post »

Monisiu - no ta susza męczy nas wszystkich. Olbrzymia ta platforma wiertnicza - musi dać Wam wodę!!!. Szkoda roślinek, co do mszycy na bobie to miałam identyczne stada-popryskałam karotem i po sprawie. Dobrze, ze kwiaty sie lepiej czują. Pozdrawiam i trzymam kciuki. :P
Moje Gigulinki
Pozdrawiam wszystkich cieplutko - GIGA
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Moniko przybiegłam natychmiast ciekawska wrażeń. :D
Woda będzie i to dziś - jutro!!!
Zobaczysz!

Uważam,że Twoje uprawy radzą sobie doskonale!Tak doskonale!
Wiem co piszę!
Nie jesteś tam na codzień,nie możesz dogladać,podlewać plewić na bieżąco
a rośliny świetnie sobie radzą same tak jak tylko potrafia najlepiej.
Mszyca jest wszędzie w tym roku ,nawet w przydomowym ogródku wypadałoby pryskać co 4-5 dni a inne tałatajstwo jeszcze????
Rzodkiewke sieje się z umiarem w odstepach dwutygodniowych po to by można było cały czas z niej korzystać... posiejesz tak jak pojedziesz na urlop a to już za kilkanaście dni Moniko?Pamiętasz?Zaraz idziesz na urlop!!!
Więc głowa do góry ,rób zapasy żywności ,pakuj sprzęt bo za chwilke pojedziesz tam na dużo dużo dłużej.
Wtedy zadbasz o wszystko z należytym pietyzmem jak na panią na włościach przystało.
Mając wode pod ręką - żródło życia i nas i roślin stworzysz tego lata bardzo,bardzo wiele.
Tylko jak nam bedziesz przekazywać buieżące informacje z ranczo na forum????
To mnie smuci ... nie lubie czekać Moniko!!! :shock: :D :D :D
Pozdrawiam serdecznie i miłego dnia życzę. :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”