W cieniu brzozy cz.3
- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: W cieniu brzozy cz.3
Halinko prześliczny pierwiosnek, już tęskno do takich widoczków, mimo, że zima dopiero się zaczęła 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Witaj Halinko wybieracie się z mężem na Zlot?
Pierwiosnka nie mam ani jednego, na poczatku mej przygody z ogrodem rzucam sie na te kwiaty, które ukształtuja ogród a pierwiosnek juz bardziej do wypełniania stworzonych przestrzeni czyli dla mnie jakoś tak za dwa lata chyba
Pierwiosnka nie mam ani jednego, na poczatku mej przygody z ogrodem rzucam sie na te kwiaty, które ukształtuja ogród a pierwiosnek juz bardziej do wypełniania stworzonych przestrzeni czyli dla mnie jakoś tak za dwa lata chyba
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
śliczne pierwiosnki, mam ich sporo, bardzo je lubię, są to jedne z pierwszych tak ślicznych, radosnych kwiatków wiosną, a i jesienią z ostatnich kwitnących 

- hala67
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
Kochani,
bardzo przepraszam za zwłokę w odpowiedziach na wpisy w moim wątku. Okres przedświąteczny to gorący i napięty czas dla mnie. Za to wreszcie w święta mam chwilę na odrobienie zaległości.
Tajeczko dziękuję w imieniu pierwiosnka. Ja również mam nadzieję, że wahania pogody nie zaszkodzą naszym kwiatuszkom.
Ściskam Ciebie mocno
Lideczko ten pierwiosnek jest też moim ulubieńcem. To taki mały, różowy cudaczek. Trzymam kciuki za dobra kondycję Twojej prymulki.
Jacku dziękuję. Oczywiście, masz rację, to primula rosea.
Aguś oj tak, mnie również tęskno do takich widoczków.
Ewciu tak, wybieramy się na zlot. Jeżeli któreś z moich pierwiosnków dotrwają do wiosny, to będziesz nimi obdarowana na zlocie.
Iwonko pierwiosnki to także i moje ulubione kwiatuszki. Nie na darmo są symbolem wiosny za którą tak tęsknimy.
Ed, Jurku, Ewciu, Rewi, Dorotko, Małgosiu bardzo dziękuję za życzenia świąteczne. Wam oraz wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę:
aby Święta Bożego Narodzenia, były bliskością i spokojem, a Nowy Rok ? dobrym czasem.
bardzo przepraszam za zwłokę w odpowiedziach na wpisy w moim wątku. Okres przedświąteczny to gorący i napięty czas dla mnie. Za to wreszcie w święta mam chwilę na odrobienie zaległości.
Tajeczko dziękuję w imieniu pierwiosnka. Ja również mam nadzieję, że wahania pogody nie zaszkodzą naszym kwiatuszkom.
Ściskam Ciebie mocno

Lideczko ten pierwiosnek jest też moim ulubieńcem. To taki mały, różowy cudaczek. Trzymam kciuki za dobra kondycję Twojej prymulki.
Jacku dziękuję. Oczywiście, masz rację, to primula rosea.
Aguś oj tak, mnie również tęskno do takich widoczków.
Ewciu tak, wybieramy się na zlot. Jeżeli któreś z moich pierwiosnków dotrwają do wiosny, to będziesz nimi obdarowana na zlocie.
Iwonko pierwiosnki to także i moje ulubione kwiatuszki. Nie na darmo są symbolem wiosny za którą tak tęsknimy.
Ed, Jurku, Ewciu, Rewi, Dorotko, Małgosiu bardzo dziękuję za życzenia świąteczne. Wam oraz wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę:
aby Święta Bożego Narodzenia, były bliskością i spokojem, a Nowy Rok ? dobrym czasem.
Pozdrawiam Hala
- hala67
Święta, święta i po świętach. Zapowiadały się białe, bo w nocy 23 grudnia spadł śnieg. Niestety, w wigilię przyszła odwilż i po śniegu zostało tylko błoto. Może na Nowy Rok zima wróci?
Z serdecznymi pozdrowieniami dla moich gości:

Z serdecznymi pozdrowieniami dla moich gości:

Pozdrawiam Hala
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16

Wpadłem z rewizytą. Piękny i kolorowy ogród, a jaka różnorodność kwiatów , czasem zdarza się taki "busz" mi się to najbardziej podoba.

Serduszka urzekająca i przypomina o wiośnie

- RomciaW
- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Na razie nie zanosi się na zimę ...........jakaś zgniła jesień
Śliczna serduszka 

- hala67
Witaj Krystianie w moim wątku. Cieszę się, że spodobało Ci się w moim ogródku. Lubię różnorodność kwiecia, choćby nawet tworzył się z tego busz.
Moja serduszka to już "starowinka". Będę musiała pomyśleć o nowej.
Romciu tak jak dzisiaj, to wcale nie zgniła ta jesień. Piękne słoneczko. Jeżeli taki ma być marzec, to z góry się na niego cieszę.

Moja serduszka to już "starowinka". Będę musiała pomyśleć o nowej.
Romciu tak jak dzisiaj, to wcale nie zgniła ta jesień. Piękne słoneczko. Jeżeli taki ma być marzec, to z góry się na niego cieszę.

Pozdrawiam Hala
- przemo1669
- Od: 27 cze 2011, o 11:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Halinko witaj po świątecznej przerwie
zdjęcia piękne
Mam nadzieję, że to nie są zdjęcia sprzed kilku minut
, ponieważ już mnie przeraża ta piękna wiosna w zimę 

- ewa w
- Od: 13 sty 2012, o 14:01
Halinko masz wspaniałe tulipany- pierwszy raz sadziłam w tym roku- czy ich przybywa co roku czy odwrotnie zanikaja 

- Rewi
- 1000p
- Od: 17 lip 2012, o 11:50
- Kontakt:
Tulipanki śliczne sama takie sadziłam na jesień zobaczę na wiosnę co z tego będzie :d
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Halinko u mnie też piękny słoneczny dzień, aż nie wytrzymałam i popracowałam troszkę na dworze.... sama przyjemność
Tulipanki przepiękne, ja jesienią nie dosadzałam żadnych, mam nadzieję, ze te z poprzednich lat ładnie przetrwają i zakwitną, bo nie wyobrażam sobie wiosennego ogrodu bez tulipanów......

Tulipanki przepiękne, ja jesienią nie dosadzałam żadnych, mam nadzieję, ze te z poprzednich lat ładnie przetrwają i zakwitną, bo nie wyobrażam sobie wiosennego ogrodu bez tulipanów......
- hala67
Witaj Przemku. Zdjęcia są z przed kilku miesięcy, ale to dosłownie jakby przed chwilą było. Myślę, że tej zimy nie będzie +18*C jak już kiedyś bywało.
Ewuś (Ewa W) dziękuję. Tulipany hodowane u nas, w naszych warunkach klimatycznych, są wieloletnie i cebulki mnożą się bez problemu. Natomiast sprowadzane, głównie z Holandii (np. biedronkowe), są jednoroczne. Cebulki jakie po nich zostają są bardzo małe i nie dają gwarancji, że wyrośnie z nich kwiat.
Ewuś (Rewi) mam nadzieję, że zima będzie łaskawa dla naszych cebulowych i na wiosnę będą cieszyć nasze oczy swym kwitnieniem.
Aguś zazdroszczę Ci tej przyjemności. Ja na swoją działkę mam troszeczkę za daleko. Też nie wyobrażam sobie ogrodu wiosną bez tulipanów. Życzę Tobie aby wszystkie tulipany zameldowały się z kwiatami.
Ewuś (Ewa W) dziękuję. Tulipany hodowane u nas, w naszych warunkach klimatycznych, są wieloletnie i cebulki mnożą się bez problemu. Natomiast sprowadzane, głównie z Holandii (np. biedronkowe), są jednoroczne. Cebulki jakie po nich zostają są bardzo małe i nie dają gwarancji, że wyrośnie z nich kwiat.
Ewuś (Rewi) mam nadzieję, że zima będzie łaskawa dla naszych cebulowych i na wiosnę będą cieszyć nasze oczy swym kwitnieniem.
Aguś zazdroszczę Ci tej przyjemności. Ja na swoją działkę mam troszeczkę za daleko. Też nie wyobrażam sobie ogrodu wiosną bez tulipanów. Życzę Tobie aby wszystkie tulipany zameldowały się z kwiatami.
Pozdrawiam Hala
- hala67
Chciałam nadrobić zaległości na FO, a tu ciach... nie ma forum. Zniknęły moje dzisiejsze posty... buuu...
Na poprawę humoru parę kwiatuszków:

Życzę miłego wieczoru
Na poprawę humoru parę kwiatuszków:

Życzę miłego wieczoru

Pozdrawiam Hala
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Halu , moje u Ciebie także odleciały w sina dal
Już wszędzie widać tęsknotę za wiosną. Prymulki i sasanki zakwitły i tutaj
Od razu radośniej.
Czy biedronkowe przetrwają , zależy od roku. Ten był udany , cebule wielkie porosły , bez śladu choroby. Co najmniej podwoiła się ich ilość. Mam kilka starych odmian , te są bezproblemowe.

Już wszędzie widać tęsknotę za wiosną. Prymulki i sasanki zakwitły i tutaj

Czy biedronkowe przetrwają , zależy od roku. Ten był udany , cebule wielkie porosły , bez śladu choroby. Co najmniej podwoiła się ich ilość. Mam kilka starych odmian , te są bezproblemowe.