W cieniu brzozy cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: W cieniu brzozy cz.3

Post »

Halinko prześliczny pierwiosnek, już tęskno do takich widoczków, mimo, że zima dopiero się zaczęła :roll:
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Witaj Halinko wybieracie się z mężem na Zlot?
Pierwiosnka nie mam ani jednego, na poczatku mej przygody z ogrodem rzucam sie na te kwiaty, które ukształtuja ogród a pierwiosnek juz bardziej do wypełniania stworzonych przestrzeni czyli dla mnie jakoś tak za dwa lata chyba
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

śliczne pierwiosnki, mam ich sporo, bardzo je lubię, są to jedne z pierwszych tak ślicznych, radosnych kwiatków wiosną, a i jesienią z ostatnich kwitnących :wit
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12

Post »

Kochani,
bardzo przepraszam za zwłokę w odpowiedziach na wpisy w moim wątku. Okres przedświąteczny to gorący i napięty czas dla mnie. Za to wreszcie w święta mam chwilę na odrobienie zaległości.

Tajeczko
dziękuję w imieniu pierwiosnka. Ja również mam nadzieję, że wahania pogody nie zaszkodzą naszym kwiatuszkom.
Ściskam Ciebie mocno ;:196

Lideczko
ten pierwiosnek jest też moim ulubieńcem. To taki mały, różowy cudaczek. Trzymam kciuki za dobra kondycję Twojej prymulki.

Jacku
dziękuję. Oczywiście, masz rację, to primula rosea.

Aguś
oj tak, mnie również tęskno do takich widoczków.

Ewciu
tak, wybieramy się na zlot. Jeżeli któreś z moich pierwiosnków dotrwają do wiosny, to będziesz nimi obdarowana na zlocie.

Iwonko
pierwiosnki to także i moje ulubione kwiatuszki. Nie na darmo są symbolem wiosny za którą tak tęsknimy.

Ed, Jurku, Ewciu, Rewi, Dorotko, Małgosiu
bardzo dziękuję za życzenia świąteczne. Wam oraz wszystkim odwiedzającym mój wątek życzę:

aby Święta Bożego Narodzenia, były bliskością i spokojem, a Nowy Rok ? dobrym czasem.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Święta, święta i po świętach. Zapowiadały się białe, bo w nocy 23 grudnia spadł śnieg. Niestety, w wigilię przyszła odwilż i po śniegu zostało tylko błoto. Może na Nowy Rok zima wróci?

Z serdecznymi pozdrowieniami dla moich gości:

Obrazek
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16

Post »

:wit

Wpadłem z rewizytą. Piękny i kolorowy ogród, a jaka różnorodność kwiatów , czasem zdarza się taki "busz" mi się to najbardziej podoba. ;:108
Serduszka urzekająca i przypomina o wiośnie ;:167 Kiedyś próbowałem jej "hodowli" kupiłem kłącza niestety przemarzła i nie mogę jej nigdzie spotkać ;:185 Ale na wiosnę znów na nią zapoluje , bo jest piękna.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Na razie nie zanosi się na zimę ...........jakaś zgniła jesień :wink: Śliczna serduszka ;:138
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Krystianie w moim wątku. Cieszę się, że spodobało Ci się w moim ogródku. Lubię różnorodność kwiecia, choćby nawet tworzył się z tego busz.
Moja serduszka to już "starowinka". Będę musiała pomyśleć o nowej.

Romciu
tak jak dzisiaj, to wcale nie zgniła ta jesień. Piękne słoneczko. Jeżeli taki ma być marzec, to z góry się na niego cieszę.

Obrazek
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
przemo1669
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 cze 2011, o 11:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Halinko witaj po świątecznej przerwie :wit zdjęcia piękne ;:138 Mam nadzieję, że to nie są zdjęcia sprzed kilku minut ;:306 , ponieważ już mnie przeraża ta piękna wiosna w zimę ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Halinko masz wspaniałe tulipany- pierwszy raz sadziłam w tym roku- czy ich przybywa co roku czy odwrotnie zanikaja :wink:
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Tulipanki śliczne sama takie sadziłam na jesień zobaczę na wiosnę co z tego będzie :d
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Halinko u mnie też piękny słoneczny dzień, aż nie wytrzymałam i popracowałam troszkę na dworze.... sama przyjemność :D
Tulipanki przepiękne, ja jesienią nie dosadzałam żadnych, mam nadzieję, ze te z poprzednich lat ładnie przetrwają i zakwitną, bo nie wyobrażam sobie wiosennego ogrodu bez tulipanów......
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Przemku. Zdjęcia są z przed kilku miesięcy, ale to dosłownie jakby przed chwilą było. Myślę, że tej zimy nie będzie +18*C jak już kiedyś bywało.

Ewuś (Ewa W)
dziękuję. Tulipany hodowane u nas, w naszych warunkach klimatycznych, są wieloletnie i cebulki mnożą się bez problemu. Natomiast sprowadzane, głównie z Holandii (np. biedronkowe), są jednoroczne. Cebulki jakie po nich zostają są bardzo małe i nie dają gwarancji, że wyrośnie z nich kwiat.

Ewuś (Rewi) mam nadzieję, że zima będzie łaskawa dla naszych cebulowych i na wiosnę będą cieszyć nasze oczy swym kwitnieniem.

Aguś
zazdroszczę Ci tej przyjemności. Ja na swoją działkę mam troszeczkę za daleko. Też nie wyobrażam sobie ogrodu wiosną bez tulipanów. Życzę Tobie aby wszystkie tulipany zameldowały się z kwiatami.
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Chciałam nadrobić zaległości na FO, a tu ciach... nie ma forum. Zniknęły moje dzisiejsze posty... buuu...

Na poprawę humoru parę kwiatuszków:

Obrazek

Obrazek

Życzę miłego wieczoru :D
Pozdrawiam Hala
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Halu , moje u Ciebie także odleciały w sina dal ;:202
Już wszędzie widać tęsknotę za wiosną. Prymulki i sasanki zakwitły i tutaj ;:108 ;:3 Od razu radośniej.
Czy biedronkowe przetrwają , zależy od roku. Ten był udany , cebule wielkie porosły , bez śladu choroby. Co najmniej podwoiła się ich ilość. Mam kilka starych odmian , te są bezproblemowe. ;:215
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”