Mój ogród - grazyna45
- grazyna45
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 maja 2008, o 16:23
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Jestem Izo,tak zgadłaś kosiłam trawęi trochę porządków w ogrodzie,w domu,posiłki na dziś i jutro itd.Moje ulubione drzewa to---brzozy-mam do nich sentyment,mają brzozy coś w sobie takiego niepowtarzalnego,a po drugie warto się do nich przytulić. Oczka były wyłożone folią -w tamtych czasach nie było innych możliwości -ceny i ubozszy rynek.Zwierzęta i ptaki zrobili sobie z nich wodopoje a pazurkami robili dziury w folii i było bez sensu ciągłe zaklejanie i napełnianie wodą. U Ciebie pada--daj trochę nam tego deszczu-usychamy. Działka ma 1200 m ,w tym dom 100m-domek jest mały-ale wystarczający,są dwa poziomy zamieszkałe. Taras masz Izo śliczny,bardzo mi się podoba-jest taki nowoczesny--u mnie to wszystko po najniższych kosztach,skromnie.Pozdrawiam-wydaje mi się,że u Ciebie ślicznie wyglądałyby w donicach żółte złocienie[chyba dobrze nazywam] takie na patyku-przepaszam,że tak podpowiadam-nie słuchaj mnie-ok.
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- grazyna45
- Kontakt:
Bożenko zauważyłam,że pisałyśmy do siebie w tym samym czasie.W najniższej części ogrodu trawka jeszcze rośnie,ale na wyższej sucha. Nie podlewam -nie mam siły na to-co ma być to będzie.Masz u siebie w ogrodzie brzozy? Ja wsadziłam aż cztery-lubię je i co mam zrobić.Mam problem z tym dużym świerkiem,który rośnie przy schodach,zaatakował go jakiś szkodnik i usychają igły i całe gałęzie,trzeba będzie zgłosić się o pozwolenie ,zeby go ściąć-trochę mi szkoda.Pozdrawiam
- grazyna45
- Kontakt:
Izo przepraszam-widziałam fotkę Twojego tarasu u Hanki i wycofuję się -moja uwaga była niepotrzebna-masz już tam wszystkiego w sam raz-ja wcześniej widziałam Twój taras i właśnie tam wydawał mi się trochę smutny,ale teraz jest ok. nic więcej , bo przesadzisz i powstanie wielki busz.Jeszcze raz przepraszam
-
- 500p
- Od: 17 lut 2008, o 22:48
Mam jedna brzózkę w swoim mini ogrodzie,ale tą pendulę (pokazałam ją w którymś poście) ,ponieważ osiąga małe rozmiary......,o innych mogę pomarzyć,rekompensatą jest pobliski las,w którym oprócz iglastych rośnie dużo brzóz o ciekawych formach.
Zauważyłam w wielu miejscach chorujące świerki, szczególnie szkodnik widoczny jest na świerkach srebrnych.....może pomoże jakiś oprysk....tylko to drzewo chyba jest spore.........
Zauważyłam w wielu miejscach chorujące świerki, szczególnie szkodnik widoczny jest na świerkach srebrnych.....może pomoże jakiś oprysk....tylko to drzewo chyba jest spore.........
- hal1959
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tylko mnie nie rozpuszczaj,bo pół ogrodu zechcę
Pewnie,że poczekamy i ja sie zastanowię z czego mogę Cię "oskubać",ja też chętnie bym się czymś podzielila,jeśli uznasz,że coś mam takiego co by Cię interesowało,chociaż mam młody ogródek,ale może coś wyszperasz u mnie.Podam namiary bliżej decyzji o wysłaniu,okey?

Pewnie,że poczekamy i ja sie zastanowię z czego mogę Cię "oskubać",ja też chętnie bym się czymś podzielila,jeśli uznasz,że coś mam takiego co by Cię interesowało,chociaż mam młody ogródek,ale może coś wyszperasz u mnie.Podam namiary bliżej decyzji o wysłaniu,okey?