Mój ogród - grazyna45

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 maja 2008, o 16:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Jestem Izo,tak zgadłaś kosiłam trawęi trochę porządków w ogrodzie,w domu,posiłki na dziś i jutro itd.Moje ulubione drzewa to---brzozy-mam do nich sentyment,mają brzozy coś w sobie takiego niepowtarzalnego,a po drugie warto się do nich przytulić. Oczka były wyłożone folią -w tamtych czasach nie było innych możliwości -ceny i ubozszy rynek.Zwierzęta i ptaki zrobili sobie z nich wodopoje a pazurkami robili dziury w folii i było bez sensu ciągłe zaklejanie i napełnianie wodą. U Ciebie pada--daj trochę nam tego deszczu-usychamy. Działka ma 1200 m ,w tym dom 100m-domek jest mały-ale wystarczający,są dwa poziomy zamieszkałe. Taras masz Izo śliczny,bardzo mi się podoba-jest taki nowoczesny--u mnie to wszystko po najniższych kosztach,skromnie.Pozdrawiam-wydaje mi się,że u Ciebie ślicznie wyglądałyby w donicach żółte złocienie[chyba dobrze nazywam] takie na patyku-przepaszam,że tak podpowiadam-nie słuchaj mnie-ok.
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Liska ja tez proszę Cię o odrobinę deszczu

Grażynko Ty jeszcze kosisz,a u mnie trawa wyschła na wiór,była sobie trawka........roślinki troszkę podlewam ale to kropla w morzu..........
J też lubie brzozy -mają w sobie taką lekkość........
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Bożenko zauważyłam,że pisałyśmy do siebie w tym samym czasie.W najniższej części ogrodu trawka jeszcze rośnie,ale na wyższej sucha. Nie podlewam -nie mam siły na to-co ma być to będzie.Masz u siebie w ogrodzie brzozy? Ja wsadziłam aż cztery-lubię je i co mam zrobić.Mam problem z tym dużym świerkiem,który rośnie przy schodach,zaatakował go jakiś szkodnik i usychają igły i całe gałęzie,trzeba będzie zgłosić się o pozwolenie ,zeby go ściąć-trochę mi szkoda.Pozdrawiam
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Izo przepraszam-widziałam fotkę Twojego tarasu u Hanki i wycofuję się -moja uwaga była niepotrzebna-masz już tam wszystkiego w sam raz-ja wcześniej widziałam Twój taras i właśnie tam wydawał mi się trochę smutny,ale teraz jest ok. nic więcej , bo przesadzisz i powstanie wielki busz.Jeszcze raz przepraszam
bożena170365
500p
500p
Od: 17 lut 2008, o 22:48

Post »

Mam jedna brzózkę w swoim mini ogrodzie,ale tą pendulę (pokazałam ją w którymś poście) ,ponieważ osiąga małe rozmiary......,o innych mogę pomarzyć,rekompensatą jest pobliski las,w którym oprócz iglastych rośnie dużo brzóz o ciekawych formach.

Zauważyłam w wielu miejscach chorujące świerki, szczególnie szkodnik widoczny jest na świerkach srebrnych.....może pomoże jakiś oprysk....tylko to drzewo chyba jest spore.........
Pozdrawiam, Bożena
Zapraszam do mojego ogrodu
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=12693
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Tak -drzewo jest spore,ma ponad 20 lat,jeszcze poprzednia właścicielka sadziła,tego szkodnika widać gołym okiem,wykonywałam opryski chemią,ale tylko trochę go zginęło a reszta dalej żeruje.Spokojnej nocy -pozdrawiam
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Proszę jeszcze kilka zdjęć.
Awatar użytkownika
zuzia55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 21:26
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ależ piękne widoki nam serwujesz.Tyle kwiecia i taki porządeczek.Czy macie z M oddzielne ławeczki ?????????/ hihi,bo widzę dwie.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 19:52

Post »

No nie,ta ławeczka z nitepowymi nogami z kołków bardzo oryginalna,nie chcesz chyba powiedzieć,że mąż zrobił ją.Jeśli tak to masz skarb nie męża.
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu , mamy dwie ławeczki i będzie trzecia,a siedamy razem,żeby zaprojektować stoliczek.Chcę stworzyć kilka różnych kącików w różnych miejscach. Takie mam plany.
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Grażynko reflektowałabym na tę smagliczkę,ale nie chciałabym sprawiać Ci problemu.Nie korzystałam z takich grzeczności ,wszystkie roślinki kupuję i nie bardzo wiem jak się zachować w tej sytuacji.Oświeć mnie jak to ma wyglądać. :roll:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jeszcze kilka fotek z ogólnym widokiem
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tylko mnie nie rozpuszczaj,bo pół ogrodu zechcę :lol:
Pewnie,że poczekamy i ja sie zastanowię z czego mogę Cię "oskubać",ja też chętnie bym się czymś podzielila,jeśli uznasz,że coś mam takiego co by Cię interesowało,chociaż mam młody ogródek,ale może coś wyszperasz u mnie.Podam namiary bliżej decyzji o wysłaniu,okey?
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
Awatar użytkownika
grazyna45
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kolejne fotki
Awatar użytkownika
hal1959
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na ostatnie fotce to chyba lawenda szykuję się do kwitnienia.Ostatnio jest to ulubiony zapach mojego M,wszystkie odswieżacze muszą mieć jej zapach. :lol:
Pozdrawiam.Halina
Hal-Linki
Aktualne
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”