Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .

Post »

Smakowicie wszystkie wyglądają .Mam nadzieję ,że sie lepiej czujesz Jagódko .Szkoda ,że wnusi nie bedzie ,ale zajedzie po świętach i nacieszysz się nią .Dobrze ,że moje wnuki są na wyciągniecie ręki ,bo tylko parę schodów w dół ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
agatka123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2011, o 21:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Iguś nie,, martwiaj sie '' ;:196
Musi być dobrze . Zobaczysz wszystko się ułoży . Szkoda tylko , że dziewczyny nie przyjadą .
Ale paczkę jak Cię znam na pewno wysłałaś :wink:

Zdjęcia , roślinki i pierniczki do schrupania :wink:

Pozdrawiam z mroźnej i bezśnieżnej Wielkopolski ;:168
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Oj śliczności pokazujesz ,aż mi serce mocniej zabiło ;:167 Jakie liliowce ;:oj Śliczności !Ciekawe czy moje w przyszłym roku pokażą na co je stać ;:224 Piękny rozrośnięty i zadbany ogród ;:180
Pierniczki ...mniam !Kochana przyjadą jak tylko będą mogły ...zobaczysz .Bedziemy z Tobą ;:196

ps.jak tam przygotowania świąteczne ?Choinka juz stoi?
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
klarysa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 mar 2011, o 17:29

Post »

Iguś, pobiegałam po ogródeczku ślicznym ;:oj
Ileż ty masz cudnych lilii ;:108
Pierniczki bardzo eleganckie i na pewno równie aromatyczne i smaczne ;:108
Wszystko będzie dobrze, nie frasuj się ;:168 ;:4
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

No , bardzo , ale to bardzo dziękuję za miłe i ciepłe słowa pod kątem moich ukochanych roślinek i tych dużych i tych małych - a także - za podnoszenie mnie na duchu i dodawania siły ...
Byłam dzisiaj z Mamą w Instytucie Onkologii w Krakowie ....pobrano tkankę do oznaczenia markerów now.( nawet tego słowa nie chcę w całości napisać ;:223 )...zrobiono szereg badań i czekamy na wyniki ...po Nowym Roku znów jedziemy ...dobrze , że pojechałam prosto do Instytutu ...ze skierowaniem do Szpitala Rejonowego ;:oj . Za dużo straciła bym czasu , który się liczy ...5-7 godzin załatwiania i nie wiadomo , czy którykolwiek szpital , by nas przyjął ...wiadomo ...kolejki ...

Serdecznie dziękuję ;:180 - Wszystkim i każdej z osobna ;:196

Justysiu ...pierniczki są przepyszne , mięciutkie , pachnące korzennymi przyprawami . Zobaczymy , co się da zrobić z wiosną ...mam ich trochę - ale to nie wszystkie są na fotkach ;:196

Danusiu...nie przyjadą ...i już me ;:167 ;:145 - jakby tego było mało , to jeszcze inne sprawy doszły smutne ...Wiem , muszę być silna ...na temat liliowców pogadamy na wiosnę ;:196

Agusiu...no jak się nie zamartwiać ...jak widzisz ...co jedno lepiej ( ze mną - jak na razie )- to drugie wyskoczy ...
Niestety , paczkę wysyłałam na Mikołaja ...teraz nie ;:185 . Wiesz ...tak bardzo bym chciała , by ktoś do mnie wpadł na Święta ...miała bym dla kogo co podawać , przygotowywać ...a tu trzech chłopów i ja jedna ... ;:145

Jadzieńko...nawet po świętach nie przyjedzie , to są koszty spore ...400 pln na sam autobus dla 2 osób , a i samochodem 10 godzin jazdy , to jest makabra ...Zazdroszczę Ci , że wnuki Twoje tylko zbiegną po schodach i są już u Ciebie ....Czuję się lepiej - dziękuję ;:196 ....o niebo lepiej ...Dobry Bóg mnie wspiera i pomaga mi kolejny dzień przeżyć...ale ...j.w.

Ewuniu ...smacznego ;:196 ...one nie są twarde , więc powoli spróbuj igłą zrobić dziurkę i nanizać na nitkę grubszą pierniczki .
Prawdę mówiąc nie wieszam na choince pierniczków , bo nie lubię niczego marnotrawić/wyrzucać . Wszystko , łącznie z wszelkimi słodyczami jest w koszyczku/ paterze na stole .

Marysiu...dziękuję ...jakie tam wypasione ...mają po kilka już lat więc się rozrosły , a były już wielokrotnie dzielone ;:108 .
Co do pierniczków , to mam je z Twojej Wyspy ;:180 ...są naprawdę pyszne ;:215 .
Zabieram się do wpisu i nie mogę nadążyć z wszystkim ....

Aguniu/ AGNESS...dziękuję za miłe słowa ;:196 ...i ja wchodzę w ogrodowe nie tylko wątki na FO , ale i w necie ...grzebię , szukam odskoczni ...by się nakręcić ...a potem rano nie mogę się obudzić .
Oliwunia z Rodzicami nie przyjedzie na święta - niestety ... ;:145 ...
Pierniczki mają korzenny , mocny smak , a lukier i pisaki Dr Oetkera - w zdobieniach są nie klejące , a lukier kryjący robię z białka , cukru pudru , dodając spirytus .
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Jagódko powiem coś na pocieszenie u osób w starszym wieku inaczej ta choroba przebiega, dużo wolniej więc macie dużo lat przed sobą, a leczyć się trzeba. Czasem takie smutniejsze chwile w życiu się zdarzają, ale wszystko się zmienia i odmienia. Uśmiech na twarzy dla mamy i na pewno jej tym pomożesz. Życz mamusi zdrowia ;:168
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Pyszne ciasteczka i piękne ozdoby w świątecznym klimacie, od razu robi się ciepło i przytulnie ;:173
A na wsponienie lata lejesz miód na ogrodniczą duszę ..czego więcej chcieć? ;:170
Serdecznie pozdrawiam Jagódko :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jagódko ;:167 zgadzam się z Marysią - Maska w sprawie choroby Twojej mamy i mocno trzymam kciuki za jak najlepszy wynik ;:196 ;:168
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jagódko, witam w piękny, słoneczny choć bardzo mroźny poranek... napracowałaś się przy pierniczkach - pięknie udekorowane, niezwykle apetyczne...
Czytam, że Oliwka nie przyjedzie, czytam o kłopotach zdrowotnych mamy i bardzo mi przykro, że te smutki dotykają Cię w tym szczególnym okresie... wierzę, że mama jest w dobrych rękach i jej choroba zostanie szybko i skutecznie zażegnana. Trzymaj się, kochana! ;:168
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

Aguniu ...wiesz, ja - to pal licho ...ale Mamy szkoda - chociaż ma już 89 lat , ale nadal w pełni sił i rozumu oraz werwy .
Wychowała nas pięcioro ...całe życie ciężko pracowała , a na dodatek była w Niemczech , jako 16 latka na przymusowych robotach .
Tym bardziej , że przez te przeżyte lata - nie licząc złamanej nogi i operacji przepukliny - to nigdy poważnie nie chorowała .
Znalazłam dobry kontakt w Instytucie Onkologii i czekamy na dalsze decyzje Pani Dr med. - odnośnie dalszego postępowania .
Oliwki nie będzie , Madzi nie będzie ...sama , z trzema chłopami :( .
Dziękuję za ciepłe słowa , które mi są potrzebne , bo podnoszą na duchu ;:180 ;:167

Halinko...witaj po długiej przerwie ...co porabiałaś przez ten czas , gdy tak mało Ciebie na FO ?
Masz rację i ja się zgadzam z Marysią odnośnie mojej Mamy . Też na to liczę , że w porę zostanie zażegnane zagrożenie i rozpoczęte wnikliwe leczenie .

Kasieńko ...dziękuję ;:196 ...miło ,że Ci się podobają moje wypieki ...a jeszcze wyborniej smakują ;:108 . Ozdoby praktycznie jeszcze w pudłach i kuferkach ...nie chce mi się ich nawet wyciągać :( .

Marysiu...widzisz , Mama jest przy młodszej siostrze - jest między nami aż 10 lat różnicy -ale nie ma z nią raczej tematu do wspólnych rozmów . I od tego się zaczęło ...kiedyś , gdy mnie odwiedziła - to wspomnieniom końca nie było - nadwyrężyła struny głosowe ...nadawała - niczym RMF FM i ...od tamtej pory - gadała non-stop przez prawie sześć godzin - coś się zaczęło wykluwać . W tym wieku , to wysiłek nie lada .
Mama lubi ze mną rozmawiać , śmiejemy się , żartujemy i mam z Nią świetny kontakt . Mogę Jej wszystko powiedzieć i się mnie słucha - inaczej , niż siostry - uważa bowiem , że ja jestem starsza i zwyczajnie mam dla Niej zawsze czas i liczy na mnie ...bo - jak sama mówi - Jadzia się zna - czym mi bardzo schlebia .
Tak było i teraz - nie przyznała się nic siostrze , że coś się dzieje niedobrego - tylko mnie zawołała . Jak to zobaczyłam .... :shock: ...uruchomiłam tel. do lekarza rodzinnego ...a potem do Instytutu Onkologii w Krakowie .
Dziękuję za miłe słowa ...bardzo pomocne ;:196 i życzenia zdrowia dla Mamy , które na pewno przekażę .
Awatar użytkownika
HalinaK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 paź 2008, o 11:27

Post »

Jagódko ;:167 ja, cały czas zaglądam na forum, podczytuje, co u Was słychać, tylko brakuje czasu na pisanie :oops:
Myślę, że po świętach to się zmieni :D
Wcześniej krążyłam między budową i ogrodem a mieszkaniem, teraz nadrabiam zaległości w domu.
Nooo, i ja jestem z tych, co to wszystko sami muszą zrobić, taka ze mnie Zosia samosia :;230
Cieplutko pozdrawiam, Halina ;:194
W moim ogródeczku :wink: HalinaK-linki :D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Jagódko,zdrowych i pogodnych swiąt.

http://www.youtube.com/watch?v=ybFZy3RxxoA
mm-complex
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sie 2010, o 18:09

Post »

Zdrowych - bo to najważniejsze.
Pełnych miłości - bo to sens życia.
Wiary - bo pozwala przetrwać trudne chwile.
Nadziei - bo wtedy niemożliwe jest możliwe.

życzy Dana z rodzinką
marzenia się spełniają! Dana
Awatar użytkownika
manenka71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sty 2011, o 11:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aby wszystkie dni w roku były tak piękne i szczęśliwe, jak ten jeden wigilijny wieczór. Aby Wasze twarze i twarze Waszych najbliższych zawsze rozpromieniał uśmiech, a gwiazda Betlejemska prowadziła Was ku dobremu.
Pozdrawiam Marzena
Mój ogród Mój ogród cz.2
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Zdrowych i radosnych Świąt Jagódko ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”