Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Smakowicie wszystkie wyglądają .Mam nadzieję ,że sie lepiej czujesz Jagódko .Szkoda ,że wnusi nie bedzie ,ale zajedzie po świętach i nacieszysz się nią .Dobrze ,że moje wnuki są na wyciągniecie ręki ,bo tylko parę schodów w dół 

- agatka123
- Od: 23 sty 2011, o 21:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś nie,, martwiaj sie ''
Musi być dobrze . Zobaczysz wszystko się ułoży . Szkoda tylko , że dziewczyny nie przyjadą .
Ale paczkę jak Cię znam na pewno wysłałaś
Zdjęcia , roślinki i pierniczki do schrupania
Pozdrawiam z mroźnej i bezśnieżnej Wielkopolski

Musi być dobrze . Zobaczysz wszystko się ułoży . Szkoda tylko , że dziewczyny nie przyjadą .
Ale paczkę jak Cię znam na pewno wysłałaś

Zdjęcia , roślinki i pierniczki do schrupania

Pozdrawiam z mroźnej i bezśnieżnej Wielkopolski

-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Oj śliczności pokazujesz ,aż mi serce mocniej zabiło
Jakie liliowce
Śliczności !Ciekawe czy moje w przyszłym roku pokażą na co je stać
Piękny rozrośnięty i zadbany ogród
Pierniczki ...mniam !Kochana przyjadą jak tylko będą mogły ...zobaczysz .Bedziemy z Tobą
ps.jak tam przygotowania świąteczne ?Choinka juz stoi?

Pierniczki ...mniam !Kochana przyjadą jak tylko będą mogły ...zobaczysz .Bedziemy z Tobą

ps.jak tam przygotowania świąteczne ?Choinka juz stoi?
marzenia się spełniają! Dana
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Iguś, pobiegałam po ogródeczku ślicznym
Ileż ty masz cudnych lilii
Pierniczki bardzo eleganckie i na pewno równie aromatyczne i smaczne
Wszystko będzie dobrze, nie frasuj się

Ileż ty masz cudnych lilii

Pierniczki bardzo eleganckie i na pewno równie aromatyczne i smaczne

Wszystko będzie dobrze, nie frasuj się

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
No , bardzo , ale to bardzo dziękuję za miłe i ciepłe słowa pod kątem moich ukochanych roślinek i tych dużych i tych małych - a także - za podnoszenie mnie na duchu i dodawania siły ...
Byłam dzisiaj z Mamą w Instytucie Onkologii w Krakowie ....pobrano tkankę do oznaczenia markerów now.( nawet tego słowa nie chcę w całości napisać
)...zrobiono szereg badań i czekamy na wyniki ...po Nowym Roku znów jedziemy ...dobrze , że pojechałam prosto do Instytutu ...ze skierowaniem do Szpitala Rejonowego
. Za dużo straciła bym czasu , który się liczy ...5-7 godzin załatwiania i nie wiadomo , czy którykolwiek szpital , by nas przyjął ...wiadomo ...kolejki ...
Serdecznie dziękuję
- Wszystkim i każdej z osobna
Justysiu ...pierniczki są przepyszne , mięciutkie , pachnące korzennymi przyprawami . Zobaczymy , co się da zrobić z wiosną ...mam ich trochę - ale to nie wszystkie są na fotkach
Danusiu...nie przyjadą ...i już me
- jakby tego było mało , to jeszcze inne sprawy doszły smutne ...Wiem , muszę być silna ...na temat liliowców pogadamy na wiosnę
Agusiu...no jak się nie zamartwiać ...jak widzisz ...co jedno lepiej ( ze mną - jak na razie )- to drugie wyskoczy ...
Niestety , paczkę wysyłałam na Mikołaja ...teraz nie
. Wiesz ...tak bardzo bym chciała , by ktoś do mnie wpadł na Święta ...miała bym dla kogo co podawać , przygotowywać ...a tu trzech chłopów i ja jedna ...
Jadzieńko...nawet po świętach nie przyjedzie , to są koszty spore ...400 pln na sam autobus dla 2 osób , a i samochodem 10 godzin jazdy , to jest makabra ...Zazdroszczę Ci , że wnuki Twoje tylko zbiegną po schodach i są już u Ciebie ....Czuję się lepiej - dziękuję
....o niebo lepiej ...Dobry Bóg mnie wspiera i pomaga mi kolejny dzień przeżyć...ale ...j.w.
Ewuniu ...smacznego
...one nie są twarde , więc powoli spróbuj igłą zrobić dziurkę i nanizać na nitkę grubszą pierniczki .
Prawdę mówiąc nie wieszam na choince pierniczków , bo nie lubię niczego marnotrawić/wyrzucać . Wszystko , łącznie z wszelkimi słodyczami jest w koszyczku/ paterze na stole .
Marysiu...dziękuję ...jakie tam wypasione ...mają po kilka już lat więc się rozrosły , a były już wielokrotnie dzielone
.
Co do pierniczków , to mam je z Twojej Wyspy
...są naprawdę pyszne
.
Zabieram się do wpisu i nie mogę nadążyć z wszystkim ....
Aguniu/ AGNESS...dziękuję za miłe słowa
...i ja wchodzę w ogrodowe nie tylko wątki na FO , ale i w necie ...grzebię , szukam odskoczni ...by się nakręcić ...a potem rano nie mogę się obudzić .
Oliwunia z Rodzicami nie przyjedzie na święta - niestety ...
...
Pierniczki mają korzenny , mocny smak , a lukier i pisaki Dr Oetkera - w zdobieniach są nie klejące , a lukier kryjący robię z białka , cukru pudru , dodając spirytus .
Byłam dzisiaj z Mamą w Instytucie Onkologii w Krakowie ....pobrano tkankę do oznaczenia markerów now.( nawet tego słowa nie chcę w całości napisać

Serdecznie dziękuję

Justysiu ...pierniczki są przepyszne , mięciutkie , pachnące korzennymi przyprawami . Zobaczymy , co się da zrobić z wiosną ...mam ich trochę - ale to nie wszystkie są na fotkach

Danusiu...nie przyjadą ...i już me

Agusiu...no jak się nie zamartwiać ...jak widzisz ...co jedno lepiej ( ze mną - jak na razie )- to drugie wyskoczy ...
Niestety , paczkę wysyłałam na Mikołaja ...teraz nie

Jadzieńko...nawet po świętach nie przyjedzie , to są koszty spore ...400 pln na sam autobus dla 2 osób , a i samochodem 10 godzin jazdy , to jest makabra ...Zazdroszczę Ci , że wnuki Twoje tylko zbiegną po schodach i są już u Ciebie ....Czuję się lepiej - dziękuję

Ewuniu ...smacznego

Prawdę mówiąc nie wieszam na choince pierniczków , bo nie lubię niczego marnotrawić/wyrzucać . Wszystko , łącznie z wszelkimi słodyczami jest w koszyczku/ paterze na stole .
Marysiu...dziękuję ...jakie tam wypasione ...mają po kilka już lat więc się rozrosły , a były już wielokrotnie dzielone

Co do pierniczków , to mam je z Twojej Wyspy

Zabieram się do wpisu i nie mogę nadążyć z wszystkim ....
Aguniu/ AGNESS...dziękuję za miłe słowa

Oliwunia z Rodzicami nie przyjedzie na święta - niestety ...

Pierniczki mają korzenny , mocny smak , a lukier i pisaki Dr Oetkera - w zdobieniach są nie klejące , a lukier kryjący robię z białka , cukru pudru , dodając spirytus .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Jagódko powiem coś na pocieszenie u osób w starszym wieku inaczej ta choroba przebiega, dużo wolniej więc macie dużo lat przed sobą, a leczyć się trzeba. Czasem takie smutniejsze chwile w życiu się zdarzają, ale wszystko się zmienia i odmienia. Uśmiech na twarzy dla mamy i na pewno jej tym pomożesz. Życz mamusi zdrowia 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Pyszne ciasteczka i piękne ozdoby w świątecznym klimacie, od razu robi się ciepło i przytulnie
A na wsponienie lata lejesz miód na ogrodniczą duszę ..czego więcej chcieć?
Serdecznie pozdrawiam Jagódko

A na wsponienie lata lejesz miód na ogrodniczą duszę ..czego więcej chcieć?

Serdecznie pozdrawiam Jagódko

- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jagódko
zgadzam się z Marysią - Maska w sprawie choroby Twojej mamy i mocno trzymam kciuki za jak najlepszy wynik

Jagódko, witam w piękny, słoneczny choć bardzo mroźny poranek... napracowałaś się przy pierniczkach - pięknie udekorowane, niezwykle apetyczne...
Czytam, że Oliwka nie przyjedzie, czytam o kłopotach zdrowotnych mamy i bardzo mi przykro, że te smutki dotykają Cię w tym szczególnym okresie... wierzę, że mama jest w dobrych rękach i jej choroba zostanie szybko i skutecznie zażegnana. Trzymaj się, kochana!
Czytam, że Oliwka nie przyjedzie, czytam o kłopotach zdrowotnych mamy i bardzo mi przykro, że te smutki dotykają Cię w tym szczególnym okresie... wierzę, że mama jest w dobrych rękach i jej choroba zostanie szybko i skutecznie zażegnana. Trzymaj się, kochana!

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aguniu ...wiesz, ja - to pal licho ...ale Mamy szkoda - chociaż ma już 89 lat , ale nadal w pełni sił i rozumu oraz werwy .
Wychowała nas pięcioro ...całe życie ciężko pracowała , a na dodatek była w Niemczech , jako 16 latka na przymusowych robotach .
Tym bardziej , że przez te przeżyte lata - nie licząc złamanej nogi i operacji przepukliny - to nigdy poważnie nie chorowała .
Znalazłam dobry kontakt w Instytucie Onkologii i czekamy na dalsze decyzje Pani Dr med. - odnośnie dalszego postępowania .
Oliwki nie będzie , Madzi nie będzie ...sama , z trzema chłopami
.
Dziękuję za ciepłe słowa , które mi są potrzebne , bo podnoszą na duchu
Halinko...witaj po długiej przerwie ...co porabiałaś przez ten czas , gdy tak mało Ciebie na FO ?
Masz rację i ja się zgadzam z Marysią odnośnie mojej Mamy . Też na to liczę , że w porę zostanie zażegnane zagrożenie i rozpoczęte wnikliwe leczenie .
Kasieńko ...dziękuję
...miło ,że Ci się podobają moje wypieki ...a jeszcze wyborniej smakują
. Ozdoby praktycznie jeszcze w pudłach i kuferkach ...nie chce mi się ich nawet wyciągać
.
Marysiu...widzisz , Mama jest przy młodszej siostrze - jest między nami aż 10 lat różnicy -ale nie ma z nią raczej tematu do wspólnych rozmów . I od tego się zaczęło ...kiedyś , gdy mnie odwiedziła - to wspomnieniom końca nie było - nadwyrężyła struny głosowe ...nadawała - niczym RMF FM i ...od tamtej pory - gadała non-stop przez prawie sześć godzin - coś się zaczęło wykluwać . W tym wieku , to wysiłek nie lada .
Mama lubi ze mną rozmawiać , śmiejemy się , żartujemy i mam z Nią świetny kontakt . Mogę Jej wszystko powiedzieć i się mnie słucha - inaczej , niż siostry - uważa bowiem , że ja jestem starsza i zwyczajnie mam dla Niej zawsze czas i liczy na mnie ...bo - jak sama mówi - Jadzia się zna - czym mi bardzo schlebia .
Tak było i teraz - nie przyznała się nic siostrze , że coś się dzieje niedobrego - tylko mnie zawołała . Jak to zobaczyłam ....
...uruchomiłam tel. do lekarza rodzinnego ...a potem do Instytutu Onkologii w Krakowie .
Dziękuję za miłe słowa ...bardzo pomocne
i życzenia zdrowia dla Mamy , które na pewno przekażę .
Wychowała nas pięcioro ...całe życie ciężko pracowała , a na dodatek była w Niemczech , jako 16 latka na przymusowych robotach .
Tym bardziej , że przez te przeżyte lata - nie licząc złamanej nogi i operacji przepukliny - to nigdy poważnie nie chorowała .
Znalazłam dobry kontakt w Instytucie Onkologii i czekamy na dalsze decyzje Pani Dr med. - odnośnie dalszego postępowania .
Oliwki nie będzie , Madzi nie będzie ...sama , z trzema chłopami

Dziękuję za ciepłe słowa , które mi są potrzebne , bo podnoszą na duchu

Halinko...witaj po długiej przerwie ...co porabiałaś przez ten czas , gdy tak mało Ciebie na FO ?
Masz rację i ja się zgadzam z Marysią odnośnie mojej Mamy . Też na to liczę , że w porę zostanie zażegnane zagrożenie i rozpoczęte wnikliwe leczenie .
Kasieńko ...dziękuję

Marysiu...widzisz , Mama jest przy młodszej siostrze - jest między nami aż 10 lat różnicy -ale nie ma z nią raczej tematu do wspólnych rozmów . I od tego się zaczęło ...kiedyś , gdy mnie odwiedziła - to wspomnieniom końca nie było - nadwyrężyła struny głosowe ...nadawała - niczym RMF FM i ...od tamtej pory - gadała non-stop przez prawie sześć godzin - coś się zaczęło wykluwać . W tym wieku , to wysiłek nie lada .
Mama lubi ze mną rozmawiać , śmiejemy się , żartujemy i mam z Nią świetny kontakt . Mogę Jej wszystko powiedzieć i się mnie słucha - inaczej , niż siostry - uważa bowiem , że ja jestem starsza i zwyczajnie mam dla Niej zawsze czas i liczy na mnie ...bo - jak sama mówi - Jadzia się zna - czym mi bardzo schlebia .
Tak było i teraz - nie przyznała się nic siostrze , że coś się dzieje niedobrego - tylko mnie zawołała . Jak to zobaczyłam ....

Dziękuję za miłe słowa ...bardzo pomocne

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
- HalinaK
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
Jagódko
ja, cały czas zaglądam na forum, podczytuje, co u Was słychać, tylko brakuje czasu na pisanie
Myślę, że po świętach to się zmieni
Wcześniej krążyłam między budową i ogrodem a mieszkaniem, teraz nadrabiam zaległości w domu.
Nooo, i ja jestem z tych, co to wszystko sami muszą zrobić, taka ze mnie Zosia samosia

Myślę, że po świętach to się zmieni

Wcześniej krążyłam między budową i ogrodem a mieszkaniem, teraz nadrabiam zaległości w domu.
Nooo, i ja jestem z tych, co to wszystko sami muszą zrobić, taka ze mnie Zosia samosia

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
-
- Od: 19 sie 2010, o 18:09
Zdrowych - bo to najważniejsze.
Pełnych miłości - bo to sens życia.
Wiary - bo pozwala przetrwać trudne chwile.
Nadziei - bo wtedy niemożliwe jest możliwe.
życzy Dana z rodzinką
Pełnych miłości - bo to sens życia.
Wiary - bo pozwala przetrwać trudne chwile.
Nadziei - bo wtedy niemożliwe jest możliwe.
życzy Dana z rodzinką
marzenia się spełniają! Dana
- manenka71
- Od: 28 sty 2011, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aby wszystkie dni w roku były tak piękne i szczęśliwe, jak ten jeden wigilijny wieczór. Aby Wasze twarze i twarze Waszych najbliższych zawsze rozpromieniał uśmiech, a gwiazda Betlejemska prowadziła Was ku dobremu.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Zdrowych i radosnych Świąt Jagódko