Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Darmokoty ,Diabliki i inne kocidła w ogrodzie

Post »

Całe łany ostróżek :D Bardzo podoba mi się warzywnik, od razu widać, z ziemia nie ma nic wspólnego z moją.
Przeglądając swoje zdjęcia zauważyłam, że mnóstwo kotów się na nich znajduje :roll: Niekoniecznie celowo robiłam im zdjęcia, raczej jest ich pełno w ogrodzie :;230
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Świetne łany ostóżek, moja babcia ma właśnie te wysokie niebieskie z czarną pszczołą, ja miałam jeden krzaczek, ale zamiast się rozrastać kurczył, pewnie ziemia byla niezbyt dobra..

Sępik ma śliczne wybarwienie na pyszczku, wyglada jak była by dopiero co po porcji mleka i niezdożyła dokonać toalety.

Fotka roślin przed garażem :shock: że to tak urosło jeden sezon.
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Marysiu Bardzo dziękuję za przemiłe pochwały,aż się ciepło na sercu robi :D Więc jeśli chodzi o morele to przedstawiałem 2 różne drzewa. Ta uschnięta rosła od 1992, urosła w spore drzewo,rodziła smaczne owoce lecz pewnego roku zaatakowały ją mrówki a ja jeszcze nie znałem magicznego różowego proszku na mrówki i w 2 lata mi drzewo wykończyły. Natomiast morela arabka wsadzona była w 2008, zaczęła owocować w zeszłym roku, owinięcie uchroniło ją od mrozu,ale upały na końcu kwietnia zniszczyły jej kwiatki,poza tym już jej nie ma i wkrótce napiszę dlaczego. Zapraszam na kolejne odwiedziny ;:31
Rabarbara Witam w swoich progach :wit Glebę mam jednak nie piaszczystą,jedynie tak mniej więcej na połowie pola ciągnie się kilka niewielkich piaszczystych pasów. W większości gleba jest ciężka, gliniasta, wapienna i bardzo żyzna. A tak poza tym to witam sąsiadkę ;:oj Widziałem na jednym zdjęciu,że masz w pobliżu siebie domek w kolorze suchedniowskim :D
Amba19 Twoj kotek Mefistofeles miał bardzo ciekawe imię,jeszcze nie słyszałem o takim :twisted:
Ewamaj odwiedziłem Twój ogród i jestem pod bardzo pozytywnym wrażeniem, bardzo podobają mi się rośliny, kotki oraz sposób przedstawienia ogrodu w Twoim wątku. Pozdrawiam i zapraszam ponownie do siebie :wit
Fiskomp Sępik jak był mały to przypominał Mikołaja. Dziś go wypuściłem na wieczorną przechadzkę po ogrodzie i nie wrócił, jak mu pryk zmarznie to już nosa nie wystawi na dwór :evil: poza tym siąpi mżawka cały czas. A rośliny przed garażem i nie tylko tam rosną bardzo szybko bo gleba jest żyzna i raz na rok podlewam je gnojówką z pokrzyw. Przed garażem rośnie jeszcze sofora,zamieszczę później zdjęcie. Wsadzona w zeszłym roku, a w tym urosła ponad 2 metry
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

1 lipca na niebie pojawił się jakiś łeb. Był on zapowiedzią czegoś ciekawego co miało miejsce w nocy
Obrazek
Potem było tak:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
A następnie tak:
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
To się nazywa mieć szczęście złapać tyle piorunów w czasie jednej burzy :heja
Sad z 2008 podczas zachodu słońca
Obrazek Obrazek Obrazek
Lilie które wykopałem od babci jako lilie karłowe, ale chyba pod orzechem lepiej im jest niż na pełnym słońcu
Obrazek
Pelargonie - nie przepadam za ich pielęgnacją ale szkoda wyrzucić bo nawet ładne :?
Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

8 lipca burza mnie niestety ominęła
Obrazek
Ale nie na długo,za godzinę było tak:
Zachód z 9 lipca
Obrazek Obrazek
10 lipca przyszła przesyłka ze szkółki z roślinami. Te iglaste na środku to nie dla mnie, natomiast reszta drzewek powędruje jako osłona młodego sadu od wiatru
Jaśnie państwo
Obrazek Obrazek
Hortensje i oliwnik - hortensje w najbliższym czasie zostaną przesadzone,bo nie służy im przebywanie na mocnym słońcu
Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Posadziłem sumaki w podkowę w sadzie,jak urosną można się pod nimi położyć, spojrzeć w niebo i wyobrazić że jest się na wyspach Kanaryjskich :;230
Obrazek
Zakupiłem winobluszcz 'Veitchii',wsadziłem na śliwkę, może będzie ładnie za parę lat
Obrazek
Tojotka rano przyniosła mi prezent
Obrazek
14 lipca wsadziłem drzewka z przesyłki
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Liatry
Obrazek
Funkia
Obrazek
[/URL]
Państwo w kolejnej odsłonie
Obrazek Obrazek
Wał chmurowy
Obrazek
Sępik coś chciał powiedzieć
Obrazek
Dziwnie żółty zachód
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2009, o 21:34

Post »

Michale, Ty chyba jesteś również fanem fotografii :) , prawda? zdjęcia super, mam parę z burzy nad wjazdem do Szczecina, ale moje to....pikuś w porównaniu do Twoich, chyba masz jakąś dobrą cyfrówkę, bo zrobiłeś super fotki nadciągającej burzy :)
Awatar użytkownika
Kriss1515
1000p
1000p
Od: 15 cze 2012, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Śliczne to ostróżkowe pole ;:oj zachody Słońca cudowne :D nie boisz się piorunów ? :wink:
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Lilia zwana u nas smolinosem
Obrazek
Umierający mydleniec - zapomniałem mu poluzować korzeni przed wsadzeniem i główny korzeń oplątał inne i udusił
Obrazek
Obcięty chmiel zaczął znów wypuszczać żółte listki
Obrazek
Dzięki mgle straciłem pomidory w zeszłym roku, dostały zarazy. W tym, jak tylko zapowiedzieli mgłę wieczorem od razu poleciałem o 4 rano opatulić pomidory plandeką dzięki czemu cieszyłem się pomidorami aż do jesieni
Obrazek
Pióropusznik strusi
Obrazek
Galtonie
Obrazek
Niemotka odpoczywa w truskawkach
Obrazek
Bociany u mnie na polu
Obrazek Obrazek
i na ś.p. brzozie
Obrazek Obrazek

-- 17 gru 2012, o 23:25 --

Beatko masz rację uwielbiam robić zdjęcia a mam Canona PowerShot SX120 IS, miło mi że podobają Ci się zdjęcia ;:138
Krystian Ja uwielbiam pioruny, każdą burzę przesiedzę na dworze a jeśli już się nie da to w oknie i obserwuję...i ładuję się wtedy taką pozytywną energią...super uczucie ;:1
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Doceniam to szczęście uchwycić błyskawice, bo raz polowałam i nie wyszło mi :roll:
Co jest na zdjęciach z burzą na słupie czerwone jak ogień?
Śliczne te zdjęcia; ja też robię dużo zdjęć nieba, bo niebo mnie urzeka. Stale jest inne!
Dostawa gigantyczna (dobrze, że iglaki nie dla Ciebie bo za nimi nie przepadam). Lilie od babci cudne.
A koty wspaniałe chyba Sępika pożeniłabym z moją Monisią (ale właściwie po co jak oboje są załatwieni przez człowieka). Mieszkaliby sobie w kartonie! :lol: Niemotka w truskawkach ;:215
Nie wiedziałam że mgła ma taki wpływ na pomidory, a bociany coś Ci przyniosły :lol:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Tych sumaków to bym nie sadziła ;:185
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Michałku, ja też kocham burze :) w poprzednim mieszkaniu otwierałam drzwi tarasowe na oścież, stawiałam fotel i się napawałam nimi, a moja sąsiadzeczka zamykała się w......WC, razem z piesiem..Golden Retriwierem. i tak się razem koili...haha
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

I nadszedł pamiętny dzień. 6 sierpnia było obrzydliwie gorąco,jak ja nienawidzę upałów :pogon Poza strasznym upałem na górce pojawiły się krowy i stały na polach cały dzień, nigdy ich wcześniej tam nie widziałem. Pomyślałem sobie że to jest jakiś znak ;:306
Obrazek Obrazek
Przyjechał do mnie kolega z koleżanką z Anglii, chcieliśmy zrobić grila ale dopiero o 21 było to możliwie choć wciąż było niemile gorąco. Jakoś się jednak udało, w międzyczasie obserwowaliśmy spadające meteory. Około 24 poszliśmy spać i obudziłem się o 1:30, patrze za okno a tam biało, nic nie widać ale i nic nie słychać. I tak stoje i patrze a miałem okno uchylone, jak się wziąłem za zamykanie to zeszło mi z pół minut na głupim zamknięciu,tak mocno wiało od zewnątrz. Położyłem się spać. Wstałem przed 5, to co zobaczyłem na zewnątrz było przerażające ;:oj
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Beatrice
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

O Matko Bosko Z którego bądź Kościoła !!!!!!!!!!przerażający widok, nie zazdroszczę zniszczeń.
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Właśnie jeśli chodzi o kościół to okolice kościoła najbardziej zniszczyło
Obrazek
7 sierpnia w nocy przeszła potężna nawałnica z gradem. U nas na wsi nie było prądu przez 4 dni. Wichura szła prawie przez całą długość wzdłuż drogi nr 7 z Jędrzejowa do Kielc. Do dziś jest tam pełno połamanych lasów. Ja straciłem 6 drzew w sadzie, m.in morelę , z której zrobiłem arabkę wiosną. Poszła połowa czereśni,a ta spadając złamała śliwkę i jabłonkę, od kolejnej jabłonki urwało gałęzie tak że zostały jej tylko dwie cienkie i biała śliwka cała się złamała i wpadła do warzywnika. Na szczęście z domem ani samochodem nic się nie stało. Za to na podwórko sfrunęła mi blacha 5-metrowa z dachu oddalonego ode mnie jakieś 60 metrów, przeleciała przez dom, 2 stodoły i wpadła mi na podwórko taką małą dziurą między ogrodzeniem a jabłonką i ścięła aralię. Aralię związałem i się odbudowała,aż ciężko w to uwierzyć bo ją całkiem przecięło. Kotom nic się nie stało. Ogólnie w okolicy pozrywało dachy,powaliło kominy a najbardziej połamało świerki. Dlatego juz nigdy nie posadzę świerka w pobliżu domu. Niestety mam ich kilka wsadzonych i szkoda by było wykopać,mam nadzieję że taka wichura już się nie powtórzy. a Z ciekawych rzeczy to z jabłonki przy bramie zerwało liście z całej połowy drzewa,tak jak by już była zima a na drugiej połowie liście były prawie nie zniszczone. Niestety śliwki zniszczyło wszystkie :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”