Wstążeczka

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wstążeczka

Post »

:;230 :;230 a ja ich nie mam i robię fotki jak leci i wcale się nie przejmuję, że nieartystyczne. ;:306
Kup sobie tak jak ja cyfruweczkę dla laika, wystarczy tylko cykać. :;230
Kolory ma dobre, reszta się nie liczy. ;:185
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

majka411 pisze:Kup sobie tak jak ja cyfruweczkę dla laika, wystarczy tylko cykać. :;230
to coś dla mnie :D
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj :wit
Twoja nowa begonia bardzo oryginalna i pięknie prezentująca się.
Pozdrawiam.
Awatar użytkownika
maria.k55
1000p
1000p
Od: 24 maja 2009, o 16:06

Post »

Ta begonia jest rzeczywiście bardzo ładna, jak będziesz chciała ją rozmnożyć, to wiesz, że bulwę można przekroić na połowę i zasypać miejsca krojone węglem drzewnym lub innym śr.grzybobójczym i będą 2 doniczki.
"Szanuj każdy dzień - bo już nie powróci"
Ogródek przydomowy u Marii.k55
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Mnie się ciągle wysiewa normalny mak, jadalny :roll: Nie mam pojęcia, skąd się bierze. W tym roku za domem uhodowała się jedna roślina, nie dostrzegłam od razu, potem żal było wyrwać. Proponowałam dziecku świeży mak z makówki-nie lubi :( A pamiętam, że to była jedna z przyjemniejszych czynności w dzieciństwie-otworzyć makówkę i wsypać do buzi mak. Dziecko nie próbowało, to i się nie zna.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
gracha
1000p
1000p
Od: 23 maja 2012, o 21:49

Post »

Też pamiętam z dzieciństwa ten smak maku prosto z makówek ,do dzisiaj lubię ,,jak piekę makowiec to zawsze muszę ze dwie łyżki świeżego maku zjeść :wit
Pozdrawiam Gracha
Mój Raj cz.5
Moje wątki
Awatar użytkownika
Tosia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2010, o 16:48

Post »

:wit Moniko, zrób sobie prezent pod choinkę i kup cyfrówkę. Nie są takie drogie teraz. Ja mam taki za 300 zł i jestem zadowolona. Można też nim nagrywać.
:tan A dziś, to już tylko 88 dni do wiosenki!!!! Szkoda tylko, że śnieg się rozpuszcza i ginie pierzynka z róż ;:145
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Witajcie:) śnieg się topi, deszczyk drobny siąpi ale nastrój nawet nie najgorszy.
ARKADIUSIE - dziękuję rzeczywiście była wyjątkowa w tym sezonie miałam kilka odmian w kolorze bieli ale ta była niezwykła
MARYSIU - Teraz już wiem ale nie wiedziałabym że tak można rozmnożyć begonie gdybyś mi nie powiedziała :) Te które miałam w doniczkach w tym roku na zimę zostawiłam w nich zaschnięte i wyniosłam na strych zobaczymy jak przezimują ,w ubiegłym roku zasuszone bulwy bez ziemi przechowałam razem z daliami
EWO - ja tylko raz jako małe dziecko odwiedzając kogoś na wsi widziałam pole makowe i dzieciaki miejscowe jak pokazywały nam że to można jeść ale bardzo słabo to pamiętam ,tym bardziej że nie było już kwiatów a makówki właśnie
GRACHA - u mnie makowiec z mielonego maku zawsze mama piecze ,ja piekłam tylko z takiej gotowej mieszanki bez parzenia ,wypadałoby to zmienić i spróbować taki prawdziwy zrobiony samemu od początku do końca
TOSIU - nie wiem czy pod choinkę ale muszę pomyśleć o takim prezencie dla siebie , miło patrzeć jak się nam wiosenka przybliża. Mnie zawsze najszybciej leciało od nowego roku, z dzieciństwa utrwaliło mi się najbardziej przysłowie że na Nowy Rok przybywa dnia na barani skok i o ile ciężko było się przestawić zawsze na czas zimowy ,to od nowego roku królowało zawsze pozytywne nastawienie że dnia przybywa i wiosna tuz tuż :)
Miłego wieczoru wszystkim:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Ja miałam to szczęście, że mak mógł się pojawić w warzywniku :D Zjadało się go z makówek w miarę dojrzewania. Ten kupowany w torebce nie smakuje tak samo :roll:
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Monia, ja też wyczekuję nowego roku z utęsknieniem..jak dni będą dłuższe, to wraca chęć do życia :D
Kupiłam kolejny numer ogrodowej gazetki, styczniowy! Jakoś mnie to podniosło na duchu :uszy
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28

Post »

:wit Moniczko!..wpadam z rewizytą...a tu znowu o wypiekach. Ja co roku piekę na Boże Narodzenie makowiec tradycyjny ...zawijany, drożdżowe ciasto... dużo maku z bakaliiami...pychota...Jeden zamrazam i mam na Nowy Rok. A łączki z makami polnymi ...urocze...Ja jeden rok miałam w ogrodzie maki ogrodowe...cudo...Nie zbierałam nasion ...i wyginęły. Pozdrawiam i życzę miłej niedzieli. U nie temp. +4 st....ale w ogrodzie śniegu jeszcze sporo. ;:180
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Święta przed nami a większość już z utęsknieniem wyczekuje wiosny.
Jak twoje plany ogrodowe Moniko ?
Masz już coś skrystalizowane ?
Co będziesz sadzić wiosną ?
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

Monisiu chyba jesteś zapracowana przygotowaniami do Świat .To minie i już niedługo będziemy przebierać nogami ,żeby wyruszyć do ogródka ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
Awatar użytkownika
constancja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2012, o 23:38

Post »

Moniko, a gdzie ten wianek? ;:218
Gdzieś w Borach-wątek ogrodowy Bory Constancji - Bory Tucholskie w obiektywie
Pomieszanie z poplątaniem czyli nerwowe ręce Constancji spis tematów
FAQ: canon EOS 450D + ob. canon (18-55) Pozdrawiam. Ewa
Monikwiaty
1000p
1000p

Post »

Witajcie kochane:) Przygotowania do świąt teraz pochłaniają dużo czasu nam wszystkim , zaległości powstają na forum ale w wolnych chwilach szybko je odrobię z przyjemnością .
EWO - zazdroszczę ale może kiedyś spróbuję :)
KASIU - mnie też nowa gazetka ogrodnicza dostarczyłaby energii ,teraz wrą przygotowania do świąt a po nich to zanim się obejrzymy zaczniemy siać a potem sadzić i wreszcie oglądać Wasze nowe szaleństwa różane :)
BOGUSIU - to musi być pychotka, ja w tym roku zrobię makowiec z jabłkami . U mnie śnieg się prawie stopił , każdego dnia rozkopują inna część uliczki więc teraz jak mrozu brak wszędzie błoto ale skoro stolicę zasypało dzisiaj to i u nas niedługo znów mam nadzieję będzie biało:)
GRAŻYNKO - w moich planach róże :) nie tyle ile bym chciała z braku miejsca ale na pewno ich przybędzie ,przetaczniki , kilka host ale patrząc u Igi ciężko będzie wybrać tylko kilka ,sianie lobelii,czarnuszki na którą zachorowałam ,kilka nowych powojników pewnie też dojdzie ,to tak na szybko z tego co na pewno wiem:)
JADZIU - Zgadłaś :) sprzątam,kupuję,planuję ,nawet podłoże już ugotowałam i zamroziłam
CONSTANCJO - wianek jest:) nawet i stroik na świeczkę ale przy takiej mistrzyni strach pokazywać :D nie doskonały ale mój pierwszy własny dzięki Tobie i Twojej instrukcji ,bardzo mnie cieszy , jest w nim cząstka i Ciebie dzięki inspiracji i temu że od Ciebie dowiedziałam się jak go wykonać za co bardzo dziękuję ;:196
wianek
Obrazek
i stroik na świeczkę
Obrazek
ciężko było zrobić zdjęcia teraz po ciemku na podłodze ,one siedzą w woreczkach na balkonie aby do świąt nie zaczęły lecieć igły ,dla Was z pozdrowieniami ;:196
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”