moja zieleń

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
andzia0801
200p
200p
Od: 10 sty 2011, o 23:23
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: moja zieleń

Post »

Jak pięknie, jak cudnie, jak kolorowo!!
Naprawdę podobają mi się Twoje zdjęcia i rośliny :)
Dendrobium Nobile - moje marzenie ;)
Cattleya - moje ulubione kolory ;)
mój wątek "wazonowce w keramzycie": http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=40124" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Martika68
200p
200p
Od: 7 gru 2011, o 09:14

Post »

Potinara,super...taka nie za duża,kompaktowa :wink: .Bardzo ładne kwiaty,jak długo utrzymują się na roślinie?
Martika
Awatar użytkownika
auspex
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 22:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Potinara cudo ;:138 i zapach powalający.
To Twoje kwitnienie? Moja wypuściła "moją" psb i jest pochewka, mam nadzieję że jej nie zasuszy.
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Piękne kolorowe i czarujące okazy :)
Awatar użytkownika
monika2027
100p
100p
Od: 13 cze 2012, o 17:17
Kontakt:

Post »

Są świetne i zadbane gratuluję ;:215
Awatar użytkownika
3velyna
500p
500p
Od: 21 mar 2012, o 20:31

Post »

Przejrzałam całość ;:215

Bardzo tu u Ciebie różnorodnie - podoba mi się :D
Pozdrawiam! Ewelina
Uczę się być >dobrą< fal-mamą :) Dopiero zaczynasz? Chętnie POMOGĘ !
Zapraszam do obejrzenia moich storczyków ? mini w szklarence ?
Awatar użytkownika
anabell
200p
200p
Od: 18 gru 2011, o 10:54
Kontakt:

Post »

Dziękuję wszystkim za odwiedziny , tak dawno mnie tu nie było , coś u mnie w tym czasie kwitło ale z reguły były to same hybrydy phalaenopsis . Udało mi się zrobić zdjęcia tylko jednej roślinie - to moje pierwsze jej kwitnienie a mam ją jakieś półtora roku , kwiat niestety tylko jeden ale wielki i cudnie pachnący .
Brassolaeliocattleya Chia Lin "New City"

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
auspex
200p
200p
Od: 8 lut 2011, o 22:30

Post »

Blc. jest piękna, te żółte żyłki na wściekłym różu - piękny kontrast i do tego pachnąca!
Awatar użytkownika
Josephine_83
200p
200p
Od: 23 wrz 2012, o 09:20

Post »

anabell piękne kwiatuchy! No i masz takiego którego poszukuje... żółtego z różową warżką! ;:oj
Przepiekne zdjęcia robisz. Najbardziej urzekły mnie te na czarnym tle. Jak to się robi? Czy masz takie tło specjalne, czy to jest przerabiane? Ciekawa jestem jak taki efekt osiągnąć. ;:219
Josephine_83 ;)
Największe szczęście na świecie, leży na końskim grzbiecie
Storczyki Takie Takie Ogródkowe plany Josephine
Awatar użytkownika
ajania
1000p
1000p
Od: 10 lut 2011, o 14:44

Post »

Brassolaeliocattleya jest cudna ;:oj . Wspaniały, wyrazisty kolor. Potrzebowała specjalnych zabiegów aby zakwitnąć ?
Awatar użytkownika
anabell
200p
200p
Kontakt:

Post »

Dziękuję za odwiedziny w moim wątku
Brassolaeliocattleya Chia Lin "New City" stoi u mnie cały sezon na południowym mocno oświetlonym parapecie . Latem temp. jest dość wysoka , ale zimą jest chłodniej bo to parapet bez grzejnika . Podlewam ją gdy podłoże przeschnie ,nie stosowałam żadnych zabiegów by zakwitła ale może "wstrzeliłam" się w jej upodobania.
Czarne tło to ściana w moim pokoju :wink: a tak naprawdę to ciemna czekolada , rośliny do zdjęcia stoją na stole i oświetla je słońce z boku , wtedy na zdj. tło wydaje się być czarne , nic nie przerabiam :) zdj. robię wtedy bez lampy
Awatar użytkownika
Dufin
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 cze 2012, o 11:03

Post »

Witaj :wit

Rzeczywiście piękne masz to Dendrobium typu Nobile, ale i nie tylko to! Chyba się skuszę :) Jestem pod wrażeniem różnorodności storczyków jakie posiadasz, dla mnie jest to niewyobrażalne dogodzić każdemu z nich, bo pewnie wymagania się różnią, ale też mi się marzy kiedyś taki gąszcz :heja Bardzo chciałabym upolować Phalaenopsis żółty z bordowymi łatami, albo biały z bordowymi - taką krówkę :) ale P. equestris tez za mną chodzi ;:167 Czy polecasz go w uprawie dla amatorki? :D Do tej pory mam tylko zwykłe Phalaenopsis i chyba nie mają się źle :)

Ale Dendrobium Nobile pierwsza klasa, wygląda jak drzewko! Czy przesadzasz czasem młode pseudobulwy, czy pozwalasz wszystkim rosnąć tak od nowości? :)

Przeglądając Twoją piękną kolekcję mam niepohamowaną ochotę wyjść z domu i kupić storczyka :D Niestety w moim małym mieście mam do dyspozycji tylko kwiaciarnie i to raczej storczyków o bardzo typowym ubarwieniu, które chyba każdy już w swojej kolekcji ma :? No a poza tym świąteczne prezenty, troszkę nadszarpnęły budżet, więc miło byłoby upolować coś jednak w jakimś markecie ;:173

Oj długo ja teraz będę myśleć o tych storczykach ;:224 Cieszę się, że tu trafiłam :)
Moje storczyki: cz.I, cz.II, cz.III

Pozdrawiam Ania!
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Arkadius121
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2011, o 13:34

Post »

Witaj Anabell :wit
Jestem u Ciebie z rewizytą i stwierdzam,że ilość,rodzaj i piękno Twoich storczyków jest niesamowita i nie do ogarnięcia za pierwszą wizytą i będzięsz mnie miała u siebie częściej aniżeli tego chcesz,oczywiście jak tylko mi na to czas pozwoli.
Jestem pod ogromnym wrażeniem.Pozdrawiam.

P.S.Przy okazji prześlę Ci wiadomość na P.W.odnośnie Twojej prośby.
Marzena
100p
100p
Od: 4 lut 2012, o 20:50

Post »

Bardzo ciekawy wątek! Z przyjemnością będę do ciebie zaglądać!
Awatar użytkownika
anabell
200p
200p
Kontakt:

Post »

:) Dziękuję Wszystkim za odwiedziny w moim wątku Dufin phalaenopsis equestris jest prościutka w uprawie i chętnie kwitnie , wymagania jak zwykła hybryda , na początek polecam . Te łaciate krówki są w większych marketach teraz często spotykane , kiedyś trzeba było się pogimnastykować :) ,żeby upolować taką , Arkadius121 dziękuję za informacje :) i zapraszam do siebie , Marzena dziękuję , zaglądaj jak najczęściej :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”