Siedlisko z sosnami cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Siedlisko z sosnami cz.3

Post »

Elu ;:196 , kochana jesteś ;:167 , tyle miłych słów :oops: . Nos u mnie jak u czarownicy, brzuch odstaje, ale laska jestem :;230 . Jednak uwierzę w Twoje słowa i wezmę się za siebie. Jak pojadę nad morze, jak sobie fotkę w bikini sprawię to dopiero będzie popłoch ;:306 .
A tak serio... po Twoim wpisie rzeczywiście wzięłam się za obrabianie zdjęcia do avatarku, ale... zdrowy rozsądek zwyciężył i zostaję przy obecnym.

Marysiu, po raz kolejny bardzo mi schlebiasz... chyba jeszcze bardziej Cię polubię ;:168 .

Madziu, jakoś się trzymam, dzięki genom trochę. Mama do jakiegoś czasu też laska, ale już niebardzo. Raczej nic nie robię z sobą, ale chyba czas to zmienić i zacząć ćwiczyć :tan . Oj tam, gabarytowa, jak dobrze się czujesz i sama się sobie podobasz, to najważniejsze ;:168.
Odstawiłaś mnie z urządzaniem ogrodu, robisz tak jak powinno się robić na naszych piaskach. A ja najpierw nasadziłam, a teraz już muszę być konsekwentna i kopię doły pod każdą roślinę.

Jurku, nie tylko dla Sławka :;230 , dla Marysi i Anii też. Ale zostawiam zdjęcie w wątku dla wszystkich, dla Ciebie też ;:196

A tymczasem pokażę jak wygląda mój ogród po powrocie z pracy. Ostrzegam, potrzeba dużo wyobraźni

to skalniak i cis na nim rosnący
Obrazek

widok ogólny na całość
Obrazek

widok na rabatę 30-metrową. biały punkt (wspólny dla obu zdjęć), to lampa sąsiada
Obrazek

chciałam bliżej podejść do sosenek, ale zanim przebrnęłam przez śnieg to zrobiło się jeszcze ciemniej
Obrazek

choinka stoi przy oknie tarasowym i czeka na ubranie
Obrazek

dla rozjaśnienia sytuacji, widok dziś rano
Obrazek
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Całkiem ładnie Cię zasypało! U nas podobnie było, ale już zero stopni i zaczyna się robić wstrętnie :roll: A za gałązki dziękuję, ale świerk i tak wymaga obrąbania lekkiego, a i M ma w niedzielę przywieźć choinkę lub raczej ja z nim, bo ja w zeszłym roku wybrał to pół dnia debatowałam, jak ją postawić, żeby ukryć, że ma tylko 3 łysawe gałęzie :wink:
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati, nie to nie :evil: , bo i tak planuję Ci coś podesłać. Mam parę z tej gołej choinki. U nas to M wybiera choinki, żebym potem mogła marudzić, ze nieustawna. Choć w tamtym roku ja kupiłam i była całkiem całkiem - pokazywałam ją wcześniej.
Bardzo się cieszę, że z Sarunią wszystko na dobrej drodze. Doczytałam w necie i nieciekawie to wszystko brzmi, ale Ty uparta jesteś i będzie dobrze.

W domu powoli przymierzam sie do świąt
Obrazek
jak widać, ozdoby wymagają gruntownego odświeżenia :oops:
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

No właśnie nie widać ;:oj
Macierzyństwo przed 40 to również jak się ma 24 lata ;:306
Nawet na 30 lat nie wyglądasz na tym zdjęciu...
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

nie no, nie chciałam Ci osobno kłopotu robić, ale jak masz nadmiar i i tak wysyłasz to pewnie, że chcę :wink:

A u nas we wsi to same młode matki przed czterdziestką...z tym, że większość dodatkowo przed dwudziestką :D
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ładnie to ujęłaś, ale jak rodziłam to byłam 18-tką x2 -2. Co prawda w głowie wciąż mam 22 lata i tak się czuję. Zdjęcie wybrałam oczywiście korzystne dla siebie, bo przecież nie pokażę takiego gdzie zmarszczki można liczyć i liczyć i liczyć i dalej są kolejne :;230
Niemniej jednak bardzo mi miło, że tak mnie oceniasz ;:196 ;:167

Pati, no jakoś tak pakując prezenty pomyślałam, że do Ciebie też coś muszę wysłać, a jak już będę słać to mogę wrzucić coś zielonego i kłującego. No jak pakuję prezenty dla dzieci to głupieję i każdemu chciałabym coś dać. Mam to z czasów jak nie miałam swojego i nie mogę się z tego wyleczyć :;230
Od rzu dodam, żebyś się niewiadomo czego nie spodziewała ;:306
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kurcze chyba mam sklerozę bo nie pamiętam co Ty masz nadmiar i wysyłasz, kurcze może coś fajnego a ja znowu po ludziach ;:7
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, nic takiego, obcinaliśmy świerka- choinkę, a Pati chce swojego świerka z ogrodu ogołacać, to zaproponowałam, żeby go oszczędziła i podeślę jej parę gałązek. Z ogrodu, to mogę Ci gałęzie sosnowe podrzucić jak chcesz?

pokażę co ładniejsze bombeczki

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Nakupiłam ich 2 lata temu i nawet dziewczyna malowała je dla mnie specjalnie. Drugich takich nie ma :heja , mam przynajmniej taką wielką nadzieję ;:306
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Dzięki Marzenko a bombeczki super ;:306
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Rozanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lut 2009, o 13:19

Post »

Marzenko, super niespodzianka z avatarkiem. Tych długich włosów to Ci zazdroszczę. Moje jakoś nie za bardzo chcą się trzymać głowy jak mają więcej niż 20cm. :roll:
Wieczorne zdjęcia wymagają trochę wyobraźni, ale poradziłam sobie. Piękna zima, taka spokojna. Jest czas na regenerację sił przed nowym sezonem. Miłego dnia i dużo slonka. :wit
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Elu, mam jeszcze czerwone, większe, też malowane dla mnie, ale nie będę tu bombkować tyle. Może uchwycę je na choince?

Ewa/ Różanka, z włosami trochę się staram, bo M je bardzo lubi. Końce nie wyglądają jak na reklamach, ale choć nie puszą się i nie elektryzują. Latem jaśnieją a zimą ciemnieją, więc bez farbowania zmieniam kolor włosów na letni i zimowy :;230 . Siwe mi nie straszne, bo praktycznie nie mam ;:180
Widok na ogród zimą to mój ulubiony. Oczywiście jak siedzę w ciepełku przy kominku. Zawieszam się czasem zamiast dom pucować ;:223 .
Również miłego i słonecznego ;:196
Awatar użytkownika
ra_barbara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2010, o 10:51
Kontakt:

Post »

A ja w ten zapracowany przed świateczny czas bładzę po wątkach i Do Ciebie Marzenko też trafiłam w te sosenki pachnące żywicą :D .Dyskusja widzę trwa na temat Twej urody, figury i letnio- zimowych kolorów włosów, zerknęłam także na zdjęcie i jak wszyscy uważam że nic dodać nic ująć ;:180
Pozdrawiam :wit
Abyście tylko potrafili położyć kwiaty pomiędzy smutnymi liśćmi życia! aktualny Co w trawie piszczy-2014-2017
Cz.1. cz.2. cz.3.Dziergam...bo lubię
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Basiu, i bardzo dobrze, że do mnie trafiłaś w ten przedświąteczny zimowy czas. Pokażę Ci co zmajstrowałam dla swoich skrzydlatych gości: wróbli i kosów. Dziękuję za komplementy ;:196

Obrazek
Daszek trochę krzywy, ale karmnik robiony z tego co znalazłam

tego miałam nie pokazywać, ale jak szaleć to szaleć. W końcu to ręczna robota i z materiałów takich no wiecie :oops:
Obrazek
jak widać, piękne to nie jest, ale ptaki przylatują... uff

Oczywiście zima mnie zaskoczyła i nie zdąrzyłam zrobić daszku z witek brzozowych. Miały iść na wierzch tej płytki pilśniowej. Nic straconego, płytka owinięta folią, żeby nie napęczniała a witki czekają na przymocowanie.
Karmnik stoi na pniu młodej akacji. Rosła zablisko ścian, więc ścieliśmy ją zostawiając kikut. Mamy więc podporę z korzeniami. Niestraszne, że się przewróci :tan
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Karmnik jest bardzo ładny i świetny pomysł z folią na dachu ;:333
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewa ;:196 , naprawdę podoba Ci się ta "podobizna" karmnika? Jesteś bardzo miła dla starszej pani :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”