Na innym forum była na ten temat dyskusja kilka - kilkanaście lat temu ale i gdzieniegdzie dzisiaj szambo po prostu wywozi się na pola np. po ziemniaki wszystko po tym pięknie rośnie, ja nie chciał bym jednak jeść arbuzów rosnących na moich czy tam sąsiada odchodach ale nie w tym rzecz, nie w tym pytanie, chodzi mi o to jak wygląda to ze strony biologicznej a nie estetycznej. Słyszałem że podobno są w tym jakieś bakterie etc. ale mój sąsiad już kilka razy pobierał odpady z oczyszczalni ścieków i nawoził tym kukurydzę dużo zawartym jest w tym różnych chemikaliów typu proszek, mydło, wszelkie szampony żele itp. kukurydza bardzo pięknie na tym rośnie muszę przyznać. Tak jak wspomniałem kiedyś jak jeszcze nie wszędzie na wsiach była kanalizacja ludzie szambo wywozili po prostu na pola i zaraz wszystko pięknie rosło jednak nie jest to zbyt estetyczne

Przypomniał mi się taki gość z wioski który podobno ma bardzo piękną marchewkę i częstuje nią wszystkich sąsiadów jednak każdy mu odpowiada 'nie dzięki mam swoją'
Z przyczyn wiadomych