Witajcie w mojej bajce ...się piszącej :) oby do wiosny :)

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Witajcie w mojej bajce ...się piszącej :) oby do wiosny :)

Post »

Dorotko co my bysmy zrobiły bez tych naszych futrzastych umilaczy....czasem zrobia jakies takie kretyńskie minki ,ze spasc z krzesła można ...choc moja paskuda dzisiaj mi stłukła talerz....no :twisted:
Wandziu . witaj wtoreczkowo ;:4 ...ja takie swiateczne ozdóbki to dzień dwa przed Wigilia robię...nie robie tradycyjnej choinki tylko przywlekam cos , albo małe łyse drzewka albo patyki chinskiego bambusa , i na tym motam lampki i bombki zazwyczaj w jednej kolorystyce ....
Bardzo lubie takie drzewa własnie ...kiedys pod szkoła uschły posadzone drzewka , sliczne kulki i bogata , gesta korona ,to wydebiłam takie , w samych lampkach wygladały super ....dołozyłam piórka i białe ,przezroczyste i srebrne bombki..mi sie podobało ,ja lubie takie cós innego zrobić .No i nie wiem czemu wywaliłam to suche drzwko....mogłam wciepnac na strych ;:223
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dorotko, wyczułam w tobie artystyczną duszę :) Ja także lubię coś niepowtarzalnego i własnoręcznego. I co roku innego. Naturalne ozdoby mają najwięcej uroku. Kiedyś robiłam tego sporo, teraz coraz mniej i coraz później startuję. Z wiekiem człowiek zwalnia, niestety. ;:108
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Wandziu ja w prawdzie nie jestem katoliczką...ale protestantką ( dlatego tak protestuje ;:306 ) ale lubię ta świateczną atmosfere ,rylko staram sie aby to był rodzinny czas , bez wypłukiwania portfela i latania z obłedem w oczach...dla mnie to głównie ma byc miły rodzinny czas. A u mnie w domu rodzinnym , i u dziadków zawsze był zwyczaj ,ze wszystkie przygotowania jeśli chodzi o choinke, zaczynały sie rano w Wigilię.U mnie w domu robilismy to z bratem....A pamietam jak mój dziadek sam robił choinke, ibył w tym super ...szkoda mu było scinac drzewek to robił z cietych gałezi , wygladała chyba piekniej niz sciete drzewko ;:224

ide pykne moze moja zimę :wit
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Dorotko , jak ktoś umie to na pewno takie ,,robione '' drzewko ładniej wygląda. Mój dziadek nie robił , ale wstawiał tylko gałęzie , tam gdzie był brak , nawet całe piętra. Było idealne w pokroju. Z portfelem masz rację , drenaż niesamowity. A póżniej narzekanie,że za dużo wydane. Dobrze , że śledzie mogę na okrągło , całe święta na stole w różnych postaciach . ;:306 ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu ...jestes w domku :wink: Mnie przeraza to jak ludzie sie masakrycznie zapozyczaja na swieta...a przeciez to nie o to chodzi ....prawda , tu chodzi o rodzinke ;:4 .OOO przypomniałes mi o sledziach...uwielbiam sledzie ;:138 pod kazda postacia , chociaz na słodko nie jadłam :roll: chyba sobie zmajstruje ...tylko u nas najlepsze w Auchan....a nie chce mi sie jakos tak daleko jechac ;:130 Ale sa palce lizac , z Lisnera :wink:
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

U mnie ,,chodzą'' po kaszubsku , chłopsku , z pieczarkami i mojej roboty sałatka warzywna ze śledziami. Więcej śledzi niż warzyw.
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadziu no narobiłes mi smaczka sledziowego ;:303 Pomysle o jakims sledziku :wink:

Obrazek

Efciowy miscant

Obrazek

moja sosenka z ciachnietym czubkiem i szczypanymi gałazkami :wink: w takiej oprawie jest cudna ;:167
Awatar użytkownika
Dorota71
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2011, o 14:15
Kontakt:

Post »

Aleście mi smaku narobili tym śledziem. Lecę do sklepu.
Pozdrawiam cieplutko -Dorota
Zapraszam serdecznie- Spis moich wątków.
Aktualne: Ogród Dom Hobby
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

A ja może fotkę zimową ,,strzelę''. Straszny niechciej mnie dopadł. Starzeję się czy co :?: ;:24 ;:24
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Byłam w odwiedzinach rano ale teraz zostawię ślad bo mowa o moim smakołyku ;:224 mój M wie ,że ja ze słodkich rzeczy to najbardziej śledzie :;230
U mnie też zima ale powiedziała bym ... taka delikatna :lol: śniegu tyle o ile , siarczysty mróz już sobie poszedł , bywa przed -10 ale nie powyżej znaczy jak się siedzi w domku to jest ok jak nie to ...właśnie zmarzłam w łapska i w te pędy wróciłam do chaty .
Dorotko zbliżamy się do 100 :tan znaczy wiosna tuż za progiem ;:306
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tadek zaczał mnie wzieło i ciebie Dorcia tez ;:306
Tuż tuż seta Eluś ;:303
I ty sledziowym łakomczuszkiem jestes . :?:
Mój syn jak wychodze na zakupy rzuca mi na odchodne .... kup cos słodkiego ;:180 ....chipsy znaczy sie ;:306
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

O ladnie u Ciebie ;:108 U mnie podobnie i dosc przyjemnie jest na zewnatrz, tyle ze pogoda ma sie zmienic - idzie do mnie ocieplenie na swieta i plucha sie zrobi na pewno :roll:
Ja sledzi nie za bardzo, no ale mnie ryby ogolnie jakos nie kreca :wink:
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Dorotko widać, że jesteś wyspana nawet przez ogródek przebiegłaś. Nasypało Ci nieźle u mnie na drzewach ledwo co śniegu!
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Dorotka nie zdążyłam na poranną kawusię :wink: trudno, ale na 100 - setunię będę na bank ;:304
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nooo a gdzie żes Ty sie Majuś podziewała dzisiaj no...gołych facetów sie naogladałam u Ciebie za wszyyyyystkie czasy ;:306
Marysiu ...ja bez wyłazenia z domu to nie dam rady...trzeba a to drewno przytachac , a to do sklepu a to z piesami...jak zimnica to bardzo cierpię z tego powodu , bo bym tylko w domku jak Pati przez okno taka zime ogladała.Ale teraz u mnie ładnie i nie zimno ;:303

Jula pamietam ,że Ty za rybkami nie za bardzo...ja wprost przeciwnie...taki pstrazek np, na masełku....pyszotka ;:303 Słyszałam te prognozy ...ciapa ma byc 5 na plusie , ale to przed swietami a potem znowu śniezek i mrozik ...Świeta maja byc białe :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”