Ogródek Robaczka cz. 5

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogródek Robaczka cz. 5

Post »

Och, i czemuś nie wkleiła zdjęć swojej kuchni w moim wątku? Ja tu się gimnastykuję, inspiracji po sieci szukam, a Ty masz przecież kuchnię moich marzeń! :) Poproszą w takim razie na PW zdjecia pozostałych pomieszczeń, to sobie Twój dom skopiuję u siebie :;230

A biały kominek z czerwonymi dekoracjami wygląda obłędnie!
Keetee
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 paź 2010, o 00:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Kasia Twoja mama musi byc bardzo wesołą i pogodna osoba...z tych kompozycji taka radosc bije ;:173 Miłej niedzieli Kasiek ;:196
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Kasiu, dziękuje za możliwość obejrzenia małej częsci twojego domku, wystrój świąteczny cudny, kuchnia.......szczenka mi opadła.....piękna.Masz bardzo romantyczny domek i świetnie się komponuje z ogrodem.Jestem pełna podziwu ;:180 Stworzyłeś sobie i M cieplutkie i bajeczne miejsce na ziemi.

Przyłączam się do prośby Pat.... tylko tutaj pokaż jeszcze jakieś fotki......szukam inspiracji :wink:
Miłej niedzieli!
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Biedne serbki-czeka je cała zima w ciemnicy :roll: Skończyło się dobre, słońce znikło. Nastąpią chyba zapowiadane opady śniegu.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Kasiu ale masz ciepły,przytulny domek,piękne dekoracje,aż święta poczułam ;:224
Do tego ogród jak marzenie... ;:63
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Dekoracje masz faktycznie przebogate :shock: . Bardzo podobają mi się Twoje bałwanki na kurzych nóżkach :wink: .
Ja jakoś w tym roku jeszcze zupełnie nie czuję atmosfery zbliżających się świąt. Ale to pewnie dlatego, że to bardzo intensywny dla mnie czas i zanim będę mogła pomyśleć o świętach muszę jeszcze domknąć kilka spraw :| .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Kasiu pięknie tak nastrojowo u Ciebie. Ogród w zimowej odsłonie cudny. Mnie od dłuższego czasu zachwycają dwa ptaszki siedzące na kutej ławeczce, są piękne. W kwieciarni widziałam podobne dwa w zimowych czapkach, nie kupiłam. U mnie dekoracje nie wchodzą w grę , moje kotki wszystko rozkładają na części pierwsze ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Kasiu, u Ciebie już prawdziwie świątecznie ;:63
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Śniegu mam tyle samo, jeżeli nie więcej, ale za to dom nie prezentuje się, tak świątecznie ;:185
Kasia masz fantastyczne zasłony ;:oj Jeszcze takich nie widziałam. To też dzieło mamy ?
Mnie niestety nikt nie pomaga, więc sama muszę "tworzyć" :wink:
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Kasiu, Twoje zasłony dzisiaj mi się śniły :;230 Wieszałam u siebie takie same :;230 Widzisz jak Ci pozazdrościłam ;:306?
Awatar użytkownika
asia2
1000p
1000p
Od: 2 maja 2006, o 19:11

Post »

Może, faktycznie masz rację z tą wcześniejszą świąteczną dekoracją... u mnie w Adwencie o świętach przypomina jedynie adventkranz i cynamonowo - korzenne aromaty. Dekoracje robię tuż przed Wigilią, ale wtedy zajmuje mi to czasem kilka dni (tradycyjnie wyżywam się "artystycznie" w domu rodziców i u siebie...). Za to dzisiaj jadę do mamy zarabiać ciasto na pierniczki, to też taka nasza świąteczna tradycja. Wypiekam ich sporo (wszystkie są nadziewane marmoladą), a potem obdarowuję znajomych i rodzinkę :D .
Miłej niedzieli!
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Dzień dobry :wit
Dziękuję za liczne odwiedziny! Bardzo mi miło, że świąteczna odsłona naszego domu Wam się spodobała. Dzisiaj założę lampki na jodełkę na froncie domu i girlandę na łuku różanym ;:65

Agnieszko, bardzo mi miło, że podobają Ci się moje dekoracje! Lubię taką kolorystykę na święta z dodatkiem czerwieni. Pojawią się jeszcze czerwone poduchy, serwetki z motywem świątecznym i inne dodatki. Co roku moja mama wymyśla coś nowego, w ubiegłym roku zrobiła ze słomy choineczkę, którą przybrała zielonymi piórkami. Ustawiłam ją w łazience, gdzie są zielone płytki ;:173 Pod lustrem stoi kominek z kafelków, który z perspektywy czasu oceniamy jako najbardziej udany zakup w tym domu. Bardzo szybko się nagrzewa, trzyma ciepło, a na ceramicznej półce można postawić filiżankę z herbatką i nie wystygnie ;-)) Stoi w centralnej części salonu-jadalni i ma waniliowy kolorek, podobnie jak meble kuchenne. Bardzo go lubię.
Pat, pisałam u Ciebie o jasnych, drewnianych frontach, szczerze zachęcam ;:196 U mnie z resztą wszystko utrzymane w dosyć jasnych kolorach - lubię światło i ciepłe kolory w kuchni. Dominują kolory kremu, wanili i cafe latte - ściana kominkowa jest najciemniejsza, na jej tle waniliowe kafelki są lepiej widoczne. Podłoga jest z płytek imitujących kamień, z naturalną fakturą - mają nieregularne przecierki i "przybrudzenia", które nieco demaskują faktyczne przybrudzenia :;230 U Ciebie lepiej sprawdziłaby się pewnie terakota i nieco ciemniejsze fronty szafek ;:108 Będzie mi bardzo mi miło, jak coś Cię zainspiruje, służę pomocą ;:196
Dorotko, masz rację, moja mama to bardzo pozytywna osoba o rozlicznych talentach, których niestety ani ja, ani moja siostra nie dostałyśmy w genach :lol: Uczymy się jednak pilnie, a mama cierpliwie pomaga i instruuje ;-)) Ciekawa jestem co wymyśli za tydzień..
Reniu, bardzo dziękuję za serdeczne komplementy pod adresem domku. Staramy się urządzać go tak, aby miło było do niego wracać. Wystrój wnętrz był trochę podyktowany moim niegasnącym uwielbieniem dla angielskiego stylu cottage. Dom z zewnątrz troszkę do tego nawiązuje, jest pokryty cegłą, podobnie jak ogrodzenie, co od początku bardzo nam się podobało. Wewnątrz również chcieliśmy stworzyć wygląd nawiązujący do takiego stylu. Mieszkamy tu dopiero od 3 lat i jeszcze nie wszystkie plany udało się zrealizować. W planach pozostaje biblioteka, komoda i parę innych mebli, na które nie możemy sobie na razie pozwolić. Inna rzecz, że nie lubię nadmiaru mebli, wolę wolne przestrzenie więc ich brak jakoś szczególnie mi nie doskwiera, ale półki uginają się pod książkami, a pojemność szaf raczej maleje i niż wzrasta, więc z czasem będę musiała pomyśleć o zmianach. Zawsze planuję takie akcje na zimę, gdy sezon ogrodowy się kończy, ale w tym roku za bardzo poszalałam w ogrodzie i budżet domowy wyczerpałam, więc zmiany poczekają :?
Ewa, serbkom brak światła krzywdy nie zrobi, a mróz mógłby i owszem, więc na pewno się odwdzięczą za to schronienie ;:131
Aniu, bardzo dziękuję, jesteś kochana ;:196
Edytko, bałwanki kupiłam na wyprzedaży - są urocze i dodatkowo kiwają się na tych kurzych nóżkach :lol:
Dorotko, dziękuję! Ptaszki są kamienne, myślisz, że kotki dałyby radę je uszkodzić? U mnie kotów własnych brak, a bezpańskie omijają ławeczkę szerokim łukiem :D
Monia, zaprosiłam święta do siebie wcześniej, bo my zwykle wyjeżdżamy na całe święta z domu i klimacik budujemy zawczasu :lol:
Iwonko, bardzo dziękuję! Przekażę mamie słowa uznania ;:196 Zasłony kupiłam, chyba w LM. To szary len, a nadruki są z bordowego aksamitu.
Bozuniu, miło mi, że Ci się podobają! O zasłonach pisałam powyżej, w LM były też z zielonym nadrukiem. Kupowałam chyba 2 lata temu, ale może się jeszcze pojawiają, tam często powtarzają asortyment.
Asiu, fajną masz tradycję :D Gdyby zostało Ci w nadmiarze pierniczków do obdarowania, to ja chętnie przyjmę takie dary ;:173

Miłej niedzieli wszystkim!
ps. do 1 marca pozostało 81 dni ... ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Och jak ja lubie swieta ;:167 I to wszystko na okolo, ktore o tych swietach przypomina :heja
Widze ze wyzylas sie dekoracyjnie i dom nabral swiatecznego uroku, podoba mi sie ;:333
Ja z dekoracjami zaczynam jak Asia od Adventkranz w pierwsza niedziele Adwentu i pierwszy adwentowy tydzien przeznaczam na zakiczowanie chalupki :;230
Awatar użytkownika
Jagodka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2011, o 22:03

Post »

aguniada pisze:Kasiu, ... stojak na wino jakiś tylko taki... opustoszały ;-))
Bliżej świąt się zapełni ...bo wcześniej zapewne by szybko znikały ;:306

Podoba mi się Twój świątecznie przystrojony dom - czuć magię w każdym kącie . Lubię pierdołki dekoracyjne...jednak nie w każdym wnętrzu wyglądają dobrze . Stawiam więc na minimalizm - będzie wieniec na drzwi wejściowe , na stole stroik , w oknach girlandy ze wstążkami i oczywiście poinsecja , którą muszę zawsze przed wigilią kupić . Balkony mam przystrojone światełkami i girlandą ze świerka .

Miłej niedzieli Kasiu ;:196 ...w tym roku też wybieracie się do Mamy - czy też Ona do Was wpadnie ?
Awatar użytkownika
Mig131
1000p
1000p
Od: 10 cze 2012, o 21:26

Post »

Kasiu u Ciebie już tak świątecznie.....ślicznie ;:167
Piękne stroiki,dekoracje...wszystko z gustem i smakiem tworzy klimat świąteczny....Kuchnia ;:167 marzenie
Cieszę się że już tylko 81 dni pozostało
pozdrawiam Magda :)
Wszystkiego po trochu...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”