Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje królestwo- uczta dla oczu i balsam ...na wszelkie zło .
Jagódko jak tam u Ciebie ze śniegiem .Mam nadzieję ,że dość nasypało ,bo zapowiadają na przyszły tydzień ostrzejsze mrozy .Oby tylko nie takie jak ubiegłoroczne ,ale co ma być to będzie 

- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Marysiu ...już jest - 18*C...ale wszystko przykryte dość sporą warstwą śniegu - bo wczoraj padało - tak w dzień , jak i w nocy .
U mnie pnąca róża jest nieokryta ...no bo ma aż 2 metry ...zielone liście jeszcze miała - trudno ...rośnie przy altanie .
Jadzieńko...masz rację - co ma być , to będzie - pewnych rzeczy się nie przeskoczy
. Śniegu sporo , to co najważniejsze - poprzykrywane ...reszta niech sobie radzi sama ...zdrowie moje też ważnie . Nie będę goniła i szukała - co by tu jeszcze przykryć ?
Doniczkami ponakrywałam auricule i wrażliwe inne pierwiosnki w odmianach , jak Primula Modesta - bo miała już pąki w rozetach .
U mnie pnąca róża jest nieokryta ...no bo ma aż 2 metry ...zielone liście jeszcze miała - trudno ...rośnie przy altanie .
Jadzieńko...masz rację - co ma być , to będzie - pewnych rzeczy się nie przeskoczy

Doniczkami ponakrywałam auricule i wrażliwe inne pierwiosnki w odmianach , jak Primula Modesta - bo miała już pąki w rozetach .
Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ja też latać nie będę, tylko te biedne rośliny jeszcze się nie przyzwyczaiły do mrozu, a tu taki szok termiczny. To samo moje biedne kury! Też niektóre róże niezbyt porządnie okryłam bo przecież było ciepło, a wczoraj już ziemia na kompoście była twarda. Dzisiaj to nawet ziemia w worku w altanie była zamarznięta.
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jagódko, twoje magnolie, to były jedne z pierwszych fotek, które obejrzałam na FO (
kiedy to było???)
Ciągle czarują
Też się zastanawiam, czy aby rośliny właściwie okryte
. Na szczęście jest też śnieg.
Pozdrawiam z zaśnieżonych Kaszub

Ciągle czarują

Też się zastanawiam, czy aby rośliny właściwie okryte

Pozdrawiam z zaśnieżonych Kaszub

Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...
Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'...

- malgocha1960
- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Jagodko,pozdrawiam i miłej niedzieli zycze.Wpadłam tylko na chwilę.
- AGNESS
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Jagódko -18
niesamowite, ależ mrozisko....dobrze, że chociaż śniegu wcześniej trochę napadało, to roślinki aż tak bardzo tego nie odczują..... u mnie najwięcej było - 12....

- Jagodka
Marysiu ...dobrze chociaż , że okrywa śnieżna jest ...bo najgorszy suchy mróz ...ale faktycznie roślinki miały zielone liście ...taka kolej rzeczy - mówi się trudno ...
.
Powiedz , proszę , czy kury trzymasz w kurniku murowanym ? Bo jeżeli tak , to one raczej dadzą sobie radę - przecież ich nie wniesiesz do domu
.
Justynko ...nie tak dawno ..minął rok - bodajże w styczniu - , jak jestem na FO . Wczoraj , jadąc przez moją wieś , widziałam róże okryte słomą ...to jest dobry sposób . Rarytasy śródziemnomorskie trzymam w kwaterze zimowej - reszta musi sobie radzić sama .
Dziękuję i również pozdrawiam z mroźnej , śnieżnej Małopolski
Małgosiu...i ja Ciebie pozdrawiam i życzę nie tylko miłej niedzieli , ale również moim życzeniem jest , abyś wreszcie wróciła , bo tęsknimy za Tobą
Agusiu...u mnie było tak mroźnie , a u siostry , z innej strony domu - od wschodu- ma termometr , to było -20 *C
.
Teraz już jest -16*C ...
Miłej niedzieli

Powiedz , proszę , czy kury trzymasz w kurniku murowanym ? Bo jeżeli tak , to one raczej dadzą sobie radę - przecież ich nie wniesiesz do domu

Justynko ...nie tak dawno ..minął rok - bodajże w styczniu - , jak jestem na FO . Wczoraj , jadąc przez moją wieś , widziałam róże okryte słomą ...to jest dobry sposób . Rarytasy śródziemnomorskie trzymam w kwaterze zimowej - reszta musi sobie radzić sama .
Dziękuję i również pozdrawiam z mroźnej , śnieżnej Małopolski

Małgosiu...i ja Ciebie pozdrawiam i życzę nie tylko miłej niedzieli , ale również moim życzeniem jest , abyś wreszcie wróciła , bo tęsknimy za Tobą

Agusiu...u mnie było tak mroźnie , a u siostry , z innej strony domu - od wschodu- ma termometr , to było -20 *C

Teraz już jest -16*C ...
Miłej niedzieli

- Maska
- Kontakt:
Nie kury siedzą w kurniku drewnianym, ale wszyscy orzekli , że wytrzymają no to je zostawiłam, na razie jest dobrze. Rano im otwieram dostają ciepłą wodę do picia i jedzenie w temp .pokojowej. Potem parę razy chodzę do nich i wlewam ciepłą wodę albo mieszam żeby nie robiła się warstewka lodowa. Wieczorem świecę im światło (podciągnięte) i na 4 kury mam przeciętnie 2 jajka dziennie.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
U nas dzisiaj było -18, a dzisiejsza noc chyba będzie mrożniejsza .O 17 było już -12 .Róże okryte a raczej tylko okopcowane a butelki przykryte dokładnie śniegiem .Jestem ciekawa jakie będą tegoroczne straty oby ich nie było 

- robaczek_Poznan
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
Jagódko, czytam, że bardzo mroźno u Ciebie...u nas -6 więc umiarkowanie. Masz rację, szkoda zdrowia żeby biegać po ogrodzie z okryciami - roślinki muszą sobie radzić same 

Jagodko, brrr! U nas tylko -10st. Co do magnolii to biore ale musisz z nia do mnie w odwiedziny przyjechac... To jak? 

- Jagodka

Jadzieńko...no kurcze ...teraz już jest - 18*C

Sama jestem ciekawa , co przeżyje na drugi rok- po zimie - mam tylko owinięte japońską wiśnię , w miejscu szczepienia i wiśnię Royal Burgundy oraz pierwiosnki z wyższej półki nakryłam doniczkami .
Kasieńko...ależ masz fajnie , ja lubię zimę , gdy jest około -2*C i czarne drogi , a reszta przyprószona śniegiem . Nie wyobrażam sobie , by w pogodę wietrzną , a na dodatek mroźną gonić po ogrodzie okrywając to i owo

Aguniu ...ha! , nie wyobrażam sobie jak bym Ci ją miała przywieźć - do pociągu nie wlezie , do autobusu tym bardziej , nie mówiąc o mojej Hondzie

Wiesz , już oczyma wyobraźni widzę ją u Ciebie tuż , przy tarasie - widok nieziemski .
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Jagódko u mnie wczoraj również -20st, dziś na szczęście tylko -16st. Cieszę się, że roślinki są przykryte śniegiem, mają co prawda cienką kołderkę, ale zawsze coś . Mam nadzieję, że powtórki z zeszłorocznych strat ogrodowych nie będzie.
Jak tam wybory różane na co stawiasz, ja też siedzę i oglądam te piękności.
Jak tam wybory różane na co stawiasz, ja też siedzę i oglądam te piękności.
- Maska
- Kontakt:
Dorotko -20 , ja myślałam że u mnie jest cypel zimna - tylko -12!
- Jatra
- Od: 18 sie 2011, o 22:01
- Kontakt:

Jagódko to u Ciebie prawdziwa zima , u mnie wczoraj w dzień było - 12 ,a w nocy -15 ,a teraz za oknem pada śnieg .

Pozdrawiam