Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Różano-liliowcowy ogród pod dębem cz. 8

Post »

Cześć Wando, mnie trochę zasypało i ciągle pada. M wyjechał i sama muszę sobie z tym paskudztwem radzić. Ale przynajmniej roślinki mają cieplej :uszy
Miłego dnia
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Śliczne zdjęcia Wandziu ;:196 Szczególnie wpadło mi w oko to, na którym w poidełku odbija się kwitnące drzewo (jabłoń?) ;:138
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Gdyby nie ten sam chaber na obu zdjęciach, to bym nie uwierzyła, że ten krwawnik może się tak zmieniać.
Moja Ambridge jest raczej taka jak na zdjęciach z Floribundy. Jesiennego kwitnienia nie doczekałam. Ścięłam wszystko przed poprzednim atakiem zimy do wazonu, ale pąki nie dały rady się w pełni rozwinąć.
bozunia
1000p
1000p
Od: 30 maja 2010, o 01:41

Post »

Wandziu, żurawkowo - hostowe miejsce pod dębem jest piękne ;:224 Zwłaszcza, że widać fajne wzniesienie i wszystko wygląda bardzo naturalistycznie. Na liście krwawnika dałam się nabrać ( przy pierwszym zdjęciu z żurawkami). Na pierwszy rzut oka myślałam, że to liście jakieś paproci :;230 Dopiero potem doczytałam, że to krwawnik :wink: Duet chabra z krwawnikiem idealny ;:333 I to piękne poidełko ;:173
Awatar użytkownika
Sosenki4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:58

Post »

Wando, zaglądam bez śladu, ale muszę wreszcie się odezwać. Twój krwawnik jest super i gdybyś nie pokazała zdjęć z pączkami a potem rozwiniętego, to bym nie uwierzyła, ze to ta sama roślina... Latem nawet miałam CIę pytać/prosić o zbieranie nasion, bo ma też piękne srebrne liście.
Zdjęcia u Ciebie jak zwykle- pełen profesjonalizm. No i to majowe słoneczko ... oj , rozmarzyłam sie o ciepełku, bo u mnie wczoraj -13 a dziś ciągła dostawa śniegu, ale zdecydowanie cieplej.
Awatar użytkownika
nena08
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 10:06

Post »

Na liście krwawnika dałam się nabrać ( przy pierwszym zdjęciu z żurawkami). Na pierwszy rzut oka myślałam, że to liście jakieś paproci
A ja wstydziłam się przyznać :;230
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28

Post »

A krwawnik po kwitnieniu nadal zachowuje takie ładne liście ?
Skusiłabym się na niego nie ze względu na kwiaty ale właśnie z uwagi na piękne ulistnienie.
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu nie ma się co dziwić, że trochę spokojniej na forum, bo sezon ogrodowy 2012 zamknięty, a na nowy musimy jeszcze trochę poczekać :?
Z tego też powodu wiele osób pozamykało wątki ;:108 , a poza tym święta zbliżają się wielkimi krokami, więc nie na wszystko brakuje czasu.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Iga, justi177, April, heliofitko, ewamaj - oj tam, oj tam, czasem trzeba się poskarżyć, bo jak nie wam, to komu innemu. Pozostaje mi wierzyć, że zaglądacie codziennie, choć aż tak do końca to jednak nie bardzo wierzę. No ale pozostanę optymistką, bo nie mam innego wyjścia :;230
Ewamaj, co prawda szesnaście postów, ale to aż z dwóch dni było :oops:
Dorota71, Rewi dziękuję :D
Sweety-Aniu, a co jest napisane nad zdjęciem, kochana? :)
Edyta, nena08, ja swoją Ambridge też mam z Floribundy i też wygląda tak jak u sprzedawcy. Przynajmniej na moim monitorze. Edytko, ja żółtego tu w ogóle nie widzę. Tylko morelowy z białym ;:108 Może mam coś z monitorem nie tak. Albo z moim wzrokiem :;230
takasobie, znaczy się, że ten kontraścik ci podpasował? Optymistyczny i wesolutki, prawda?

Keete, Sosenki, Bozuniu, nena08, Comcia. A więc tak. Ten krwawnik kupiłam kilka lat temu u mnie w centrum ogrodniczym. Pierwsze dwa lata rósł marniutko, więc go przesadziłam gdzie indziej i zaczełam o niego bardziej dbać. Dopiero wtedy ruszył z kopyta. Nawet udało mi się już go rozdzielić na dwie kępy. Liście ma faktycznie podobne do paproci i są naprawdę srebrzyste.
To jest jeszcze jedno jego zdjęcie przed kwitnieniem. Fajnie to wygląda z bordową żurawką.
Obrazek

No a po kwitnieniu, to ja już Comciu nie pamiętam, co się z nim dzieje, bo na tej rabacie rośnie w lipcu tyle innych roślin, że on już schodzi na drugi albo trzeci plan ;:108
Obrazek

Całkiem możliwe, że zasłania go ta hosta-potwór, która umościła sobie miejsce tuż koło kranika od hydrantu i rozrasta się niemiłosiernie, zagarniając wokół siebie coraz większą przestrzeń.
Obrazek

Przy okazji, ponieważ akurat pada u mnie śnieg, to ja na przekór wstawię wczesny powiew wiosny. A właściwie "pierwiosny" :;230
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Wandziu-pierwiosnków nie będziesz sprzedawac?
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Dorciu, pierwiosnki można sobie samemu wysiać. Moje są właśnie z siewu. Kup sobie zimą teraz nasionka, wysiej, poddaj przemrożeniu na dworze, a potem będziesz ich miała pół ogrodu ;:108 Sianie to w ogóle bardzo przyjemna i ciekawa zabawa :D
Obrazek
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Wandziu nie powiem, że zaglądam codziennie, bobym skłamała :D
W ogóle ostatnio mniej zaglądam/piszę, bo weny brak, a i powtarzać się nie lubię.
W sezonie potrafiłam oblecieć 50 wątków dziennie, a dzisiaj około 10, a wpisów...wystarczy zajrzeć do moich postów ;:173
Krwawnicę mam i przez cały sezon utrzymuje pierzaste liście, choć w późniejszym okresie nie są one, tak ładnie wybarwione.
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
Awatar użytkownika
koniczynka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2008, o 19:06

Post »

;:3 ;:3 ;:3 ;:3 ;:167 ;:167 ;:167 ;:215
Awatar użytkownika
Rewi
1000p
1000p
Od: 17 lip 2012, o 11:50
Kontakt:

Post »

Wszystkie takie piękne kolory ;:180
Zapraszam serdecznie służę pomocą, pozdrawiam Ewa! ;)
Pomysł na ogród-projekty do wykorzystania!,
Ogród rewii cz.III !
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Wando, super wygląda Ambridge Rose z heliotropem, lubię takie zestawienia kolorystyczne ;:333
Kiedy zaczynasz siewy heliotropu? :D Pisałaś o orlikach, ze same tak niesamowicie mutują i zmieniają kolory, nieprawdopodobne ;:oj Zamierzam posadzić kilka odmian wiosną i będę z niecierpliwością oczekiwać co się z nich wykluje... ;:65
Miłego dnia :wit
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”