Ogród Soczewki cz3
-
- 1000p
- Od: 27 lis 2011, o 23:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Soczewki cz3
o jak pięknie ,o jak cudownie i jeszcze ta anabelka z otoczeniem:)
- robaczek_Poznan
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sty 2012, o 23:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Monika, masz pięknie skomponowane rabatki - kolory idealnie współgrają
Tęsknię za takimi widokami...

Tęsknię za takimi widokami...
Ach i och, Moniko! Zawsze wzdychałam do Twoich zdjęć, podziwiając pięknie skomponowane plamy kolorystyczne i ogólną harmonię... cieszę się ogromnie, że było mi dane zobaczyć to na żywo 

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Monika,Soczewka pisze:.......Na prawdę podziwiam dziewczyny które mają całe ogrody w różach.
Dziś zgodnie z przewidywaniami mam problemy z chodzeniem, bolą plecyki.
Okrywanie to mały problem wiosna trzeba będzie to wszystko sprzątnąć![]()
Ktoś powinien mi wybićkolejne zakupy.Tyle, że ja już prawie przyszykowałam wiosenną listę
![]()
.....
Mam to samo, a sporo mniej róż.....

Masz bardzo fajne zestawienia kolorów na rabatach...na zdjęciu z pecherznicą i anabelką w tle świetnie to wygląda....i szmaragdy fajnie wyglądają.

Rzeczywiście z nauką, to jazda zaczyna się w gimnazjum

Pozdrawiam
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Justyś, chyba masz rację.
Podstawówka to pikuś, przy gimnazjum.
Jak teraz nie wyrobię w swoim poczucia obowiązku to koniec.
Stąd moje śleczenie nad ksiązkami, a raczej pilnowanie, żeby odrobił wszystkie lekcje, a potem się nauczył.
Monia niestety złotego środka nie ma. Każdy musi sam znaleźć sposób na swoje dziecię.
Wiem tylko, że u mnie z jednej strony rozmowy, a z drugiej groźby i kary odnoszą skutek. Zalezy od dnia i nastawienia delikwenta.
Mój to ma jeszcze jedną przypadłość. Nie cierpi chodzenia do szkoły. Nie samej nauki, ale tego, że musi wstać rano i wyjść z domu.
Ciekawe, czy odkryje kiedyś wagary.
Chociaz w tej szkole nie ma szans. Od razu dzwonią.
I pocieszę może, żę po pewnym czasie to gadanie przynosi skutek. Jest coraz lepiej.
No, ale nie mogę odpuszczać.
Podstawówka to pikuś, przy gimnazjum.
Jak teraz nie wyrobię w swoim poczucia obowiązku to koniec.
Stąd moje śleczenie nad ksiązkami, a raczej pilnowanie, żeby odrobił wszystkie lekcje, a potem się nauczył.
Monia niestety złotego środka nie ma. Każdy musi sam znaleźć sposób na swoje dziecię.
Wiem tylko, że u mnie z jednej strony rozmowy, a z drugiej groźby i kary odnoszą skutek. Zalezy od dnia i nastawienia delikwenta.
Mój to ma jeszcze jedną przypadłość. Nie cierpi chodzenia do szkoły. Nie samej nauki, ale tego, że musi wstać rano i wyjść z domu.
Ciekawe, czy odkryje kiedyś wagary.
Chociaz w tej szkole nie ma szans. Od razu dzwonią.
I pocieszę może, żę po pewnym czasie to gadanie przynosi skutek. Jest coraz lepiej.
No, ale nie mogę odpuszczać.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Moniko, jak dobrze że zaczęłaś wrzucać fotki archiwalne. Tak mi brakowało tych widoków doskonałych kompozycji.
Co to za bordowe drzewka przy tej japońskiej rabatce? Jedno nad pęcherznicą żółtą a drugie wcześniej nad szałwią. Jakieś wiśnie?
Co to za bordowe drzewka przy tej japońskiej rabatce? Jedno nad pęcherznicą żółtą a drugie wcześniej nad szałwią. Jakieś wiśnie?
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maju zdjęcia to fajna sprawa. W okresie zimowym siedzę, oglądam i planuję kosmetyczne zmiany.
Moniko aranżacja rabaty z Anabell przeszła moje oczekiwania. Nie spodziewałam się, że posadzenie kilku sztuk białej petunii przyniesie taki efekt. Niestety nie wszystko wyszło idealnie. Rośliny się rozrosły a ja jesienią robiłam kolejne poprawki.
Kasiu ja też tęsknię za takimi widokami. Uwielbiam ogród późną wiosną. Wszystko wówczas jest takie świeże i barwne.
Agnieszko miałaś okazję obejrzeć mój ogród we wrześniu, gdy większość roślin już przekwitło.
Zapraszam pod koniec maja lub w czerwcu. Wtedy według mnie jest o wiele ładniej.
Moniko aranżacja rabaty z Anabell przeszła moje oczekiwania. Nie spodziewałam się, że posadzenie kilku sztuk białej petunii przyniesie taki efekt. Niestety nie wszystko wyszło idealnie. Rośliny się rozrosły a ja jesienią robiłam kolejne poprawki.
Kasiu ja też tęsknię za takimi widokami. Uwielbiam ogród późną wiosną. Wszystko wówczas jest takie świeże i barwne.
Agnieszko miałaś okazję obejrzeć mój ogród we wrześniu, gdy większość roślin już przekwitło.
Zapraszam pod koniec maja lub w czerwcu. Wtedy według mnie jest o wiele ładniej.
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
-
- 1000p
Justynko na zdjęciach szałwie faktycznie w zestawieniu z żółtą pęcherznicą dają po oczach. Na żywo jednak barwy nie są aż tak jaskrawe. Ja bardzo lubię te kontrasty w swoim ogrodzie. Jak zakładaliśmy z m ogród nie planowałam zbyt dużej ilości kwiatów więc kolorowe krzewy miały rekompensować ich brak.
A teraz dzięki forum znalazło się miejsce i czas również dla kwiatów . Tej jesieni posadziłam na miejscu po jukce trzy artemisy.
Jestem ciekawa jak będzie się prezentowała biel koło pęcherznicy i fioletowej szałwii i lawendy.
A teraz dzięki forum znalazło się miejsce i czas również dla kwiatów . Tej jesieni posadziłam na miejscu po jukce trzy artemisy.
Jestem ciekawa jak będzie się prezentowała biel koło pęcherznicy i fioletowej szałwii i lawendy.
Pozdrawiam Monika
-
- 1000p
Gosia w cale mnie nie pocieszyłaś z tym gimnazjum. Miałam nadzieję, że do tej pory wyrobię w młodym nawyk i obowiązek uczenia się, ale widzę, że bez ciągłego kontrolowania sytuacji się nie obędzie. Muszę się z tym pogodzić i uzbroić w cierpliwość. Dobrze chociaż, że te moje starania przynoszą efekty w postaci dobrych ocen.
Jolu te bordowe drzewka to wiśnie Pissardii i Woodi ale ja osobiście nie widzę różnicy między nimi. Wcześniej ( bliżej bramy) też rośnie Pissardii i śliwa dziecięca
Jolu te bordowe drzewka to wiśnie Pissardii i Woodi ale ja osobiście nie widzę różnicy między nimi. Wcześniej ( bliżej bramy) też rośnie Pissardii i śliwa dziecięca
Pozdrawiam Monika
- Margo2
Monia, nie każde dziecko jest takie samo i na kazde trzeba znaleźć inny sposób. Może twój nauczy się uczyć w podstawówce?
Mój ma rogatą dusze po tatusiu.
Trzeba jednak patrzec z kim się dzieci robi

- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Witam w klubieMargo2 pisze:..........

W poniedziałek idę na wywiadowkę.....

Tatuś tez mial burzliwą młodość

Monika,
Jakie przyrosty roczne mają te śliwy?
Pozdrawiam
- Georginia
- Od: 10 lis 2009, o 16:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja Was chciałam pocieszyć ,że szkoła to jeszcze mały pikuś.Im większe i starsze tym większe kłopoty.I tak już do końca.Wszystko jeszcze przed Wami.Nie ma lekko. 

- Margo2
Wiemy o tym Alu. Przysłowie prawdę mówi niestety