Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
- ewamaj66
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12
Mnie trochę zapał do przeróbek zdechł-martwiłam się bardzo, że nie zdążę z różami przed zimą. Już się nie martwię. Nie zdążę. Zadołuję część i zacznę myśleć nad pracami na wiosnę, bez nerwów i spinania się. Wiosną na pewno samo się wszystko zrobi-tak było w tym roku 

- Ave
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
nie da rady nadrobić tych galopujących stron
zaglądam tylko na kilka ostatnich
ale i tak można się czegoś ciekawego, lub zabawneg, dowiedzieć 
Mnie tez czekają w przyszłym roku zmiany w ogrodzie... pod wpływem odwiedzin w forumkowych ogrodach, także Twoim
, rozpoczęłam już pewne prace, a reszta... w nowym sezonie, ciekawe czy mi sie powiedzie. No i przekonałas mnie do sadzenia większych ilości drzew i krzewów - to jest to, czego mi brakowało...

zaglądam tylko na kilka ostatnich

Mnie tez czekają w przyszłym roku zmiany w ogrodzie... pod wpływem odwiedzin w forumkowych ogrodach, także Twoim

- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Agnieszko niedziela powoli mija i słucham prognoz na najbliższe dni. W nocy ma sypać intensywny śnieg i idzie dość mocny mróz. I chociaż nie muszę iść do pracy to muszę rano iść do moich podopiecznych wypuścić je na światło dzienne!
Dobrego tygodnia Ci życzę!
Dobrego tygodnia Ci życzę!

- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ten śnieg to tylko w wybranych rejonach. U nas raczej go nie bedzie. I to niedobrze, bo co prawda dla kierowców to utrudnienie, ale dla nas zbawienie.
Jak tam D. Zdrowieje?
Jak tam D. Zdrowieje?
- Jagodka
- Od: 24 sty 2011, o 22:03
Aguniu ...kurowałaś swojego Małża ..przez weekend ? Wiesz , najlepsze są okłady ...Rum i Janki
.
A tak na poważnie ...zapomniałam dopytać - czy Ty masz u siebie róże pnące ? Zastanawiam się nad taką , by kwitła non - stop , miała piękne , pełne kwiaty i w kolorze pastelowym , z ciemniejszym środkiem .
Tak , jak mówi/pisze Marysia/ Maska ....sypie , sypie , ale jest tylko 0*C ....
Buziaczki
....

A tak na poważnie ...zapomniałam dopytać - czy Ty masz u siebie róże pnące ? Zastanawiam się nad taką , by kwitła non - stop , miała piękne , pełne kwiaty i w kolorze pastelowym , z ciemniejszym środkiem .
Tak , jak mówi/pisze Marysia/ Maska ....sypie , sypie , ale jest tylko 0*C ....
Buziaczki

Pozdrawiam i zapraszam serdecznie na wirtualny spacer - Jagódka
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
Spis moich wątków Wątek aktualny- część 6
Wątek sprzedażowy Moje tęsknoty ...malowane czesanką , pisane piórem ...
- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
JagiS pisze: Z języków najważniejszy - polski, mam na jego punkcie obsesję, tym bardziej, że coraz więcej osób
( w tym mniej lub bardziej prominentnych) niemiłosiernie go kaleczy. Ginie powoli społeczeństwo ludzi czytających, a obrazki ortografii i gramatyki nie nauczą.
Jak się cieszę, że spotkałam bratnie dusze w tym temacie. Kwiatki, które potrafią zasadzić nasi radiowcy, dziennikarze, politycy są czasem nie do strawienia... Dzieciaki piłuję maksymalnie w tym temacie...Wracając do rozważań lingwistycznych, to uważam że w czasach skrótów myślowych i wszechobecnych anglicyzmów, puryzm językowy to rzadkość i cenna cecha... Wydaje mi się, że język polski - mimo, że szalenie trudny, nawet dla urodzonych w naszym pięknym kraju - wart jest dbałości i emocjonalnej troski, co staram się przekazywać mojej córce...

Dzień dobry
Nie dość, że mamy poniedziałek, to jeszcze w nocy bezczelnie spadł śnieg
Niby nie jest go dużo, ale jego obecność to zapowiedź, że zima jdnak będzie... a taką miałam nadzieję, że w tym roku nam się upiecze!
Tak czy inaczej, trzeba to jakoś przetrwać... życzę Wam mimo wszystko udanego dnia!
Kasiu, piłuj dzieciaki ile wlezie... one co prawda między sobą posługują się sobie tylko znanym językiem, raczej pozbawionym zaawansowanej elokwencji, ale wychodzę z założenia, że jednak coś w głowie na przyszłość zostanie.
Jagódko, dzień dobry! Tych okładów nie stosowałam i dlatego PanM cięgle chorutki (przy okazji pozdrawiam go tą drogą, jeśli przeczyta
). Jeśli chodzi o róże pnące, to mam u siebie Flammentanz (kwitnie raz, na czerwono), Rosarium Uetersener (mocny róż, powtarza), Compassion (jasny róż, powtarza, polecam) oraz Bonitę Rennaissance (kolorystyka łososiowa, cudowny zapach, kwitnie do późnej jesieni, bardzo polecam). Sypie 
Gosiu, u nas śnieg spadł, a u Ciebie? D. chorutki i nie chce mu się na razie wyzdrowieć...
Marysiu, dziękuję i wzajemnie - dobrego tygodnia! Tu biało i gorzej się jeździ, ale nie jest tragicznie, bo temperatury bliskie zera. A jak jest u Ciebie?
Ave, dziękuję za ponowne odwiedziny! Ja jeszcze nie zwiedziłam Twojego ogrodu, ale wieczorem wpadnę na pewno
Ciekawa go jestem bardzo, jak i zmian, które planujesz... cieszę się, że mogę Cię czymś zainspirować! Pozdrawiam ciepło 
Ewcia, przy takiej pogodzie jak dziś, mnie też wszystko opada
Na spokojnie weźmiemy w obroty asze ogrody wiosną. Bez spinki.

Nie dość, że mamy poniedziałek, to jeszcze w nocy bezczelnie spadł śnieg

Tak czy inaczej, trzeba to jakoś przetrwać... życzę Wam mimo wszystko udanego dnia!
Kasiu, piłuj dzieciaki ile wlezie... one co prawda między sobą posługują się sobie tylko znanym językiem, raczej pozbawionym zaawansowanej elokwencji, ale wychodzę z założenia, że jednak coś w głowie na przyszłość zostanie.
Jagódko, dzień dobry! Tych okładów nie stosowałam i dlatego PanM cięgle chorutki (przy okazji pozdrawiam go tą drogą, jeśli przeczyta

Gosiu, u nas śnieg spadł, a u Ciebie? D. chorutki i nie chce mu się na razie wyzdrowieć...
Marysiu, dziękuję i wzajemnie - dobrego tygodnia! Tu biało i gorzej się jeździ, ale nie jest tragicznie, bo temperatury bliskie zera. A jak jest u Ciebie?
Ave, dziękuję za ponowne odwiedziny! Ja jeszcze nie zwiedziłam Twojego ogrodu, ale wieczorem wpadnę na pewno

Ewcia, przy takiej pogodzie jak dziś, mnie też wszystko opada

- magenta
- Od: 31 mar 2010, o 19:18
- Kontakt:
Cześć,
Agu nie narzekaj na śnieg
Chcesz pozbawić cieplutkiej kołderki swoje roślinki?
Chyba okryje tę elfe, bo jak zasypie to jej nie dam rady okryć... brrrr
Co do języka, to najbardziej drażnią mnie końcówki np. zamiast dzieciom - dziecią również brrrr...
Agu nie narzekaj na śnieg

Co do języka, to najbardziej drażnią mnie końcówki np. zamiast dzieciom - dziecią również brrrr...

OK, narzekam tylko w kontekście dojazdów! 
A końcówka w wydaniu prominetnego polityka typu 'rozumię'? ;-)) Trzepie mnie.

A końcówka w wydaniu prominetnego polityka typu 'rozumię'? ;-)) Trzepie mnie.
- variegata
- 1000p
- Od: 24 sie 2012, o 13:45
Aguś, kochana u mnie jeszcze nie pada 'biała kołderka', ale jest zimno. Brrr.
Lubię śnieg, ale tylko jak nie muszę w tym czasie jeździć autem.
Flammentanz właśnie zamawiam
Miłego dnia
Lubię śnieg, ale tylko jak nie muszę w tym czasie jeździć autem.
Flammentanz właśnie zamawiam

Miłego dnia

Dom na wsi i ogród wokół niego to spełnienie moich marzeń. Rośliny i zwierzęta- pasja i miłość. Pozdrawiam. Magda.
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
Ogród piaskowy w Zakolu Wisły cz.IV
Tak, lubię koty ;)
- Jule
- Od: 10 kwie 2011, o 19:53
Dobry Agus
z tym jezykiem macie oczywiscie racje ale jak czytam, to odrazu wywolujecie moja zmore z dziecinstwa czyli najlepsza Mamcie pod sloncem, ktora miala jedna skaze - byla polonistka
bosh horror
ps fakt na polonistyke egzaminy latwe nie byly ale wystarczylo miec 5 z "polaka" na maturze i zwolnienie nalezalo sie jak chlopu ziemia z polskiego - przynajmniej w moich czasach.

ps fakt na polonistyke egzaminy latwe nie byly ale wystarczylo miec 5 z "polaka" na maturze i zwolnienie nalezalo sie jak chlopu ziemia z polskiego - przynajmniej w moich czasach.
Julek, doberek! Ja zawaliłam na egzaminie staropolski, który był masakrycznie trudny... i tak piłuję moją córkę, poprawiając co i rusz - wiem, jestem również okropną najlepszą Mamcią pod słońcem ;-))
Magdziu, biała kołderka przyjdzie - u nas sypie... Flammentanz? Będzie Pani zadowolona!
Magdziu, biała kołderka przyjdzie - u nas sypie... Flammentanz? Będzie Pani zadowolona!

- kasia126126
- 1000p
- Od: 8 cze 2010, o 18:21
Witaj Aguś
U nas ponuro, jeszcze bez śniegu, ale zapewne nas nie ominie.

-
- Od: 8 kwie 2012, o 14:10
Cześć, Agu
Język ojczysty - dodaj do ulubionych - hasło na zimę
A tak nawiasem, gdzie masz, Pani, te pnące róże, bo jakoś mi umknęły
Czy jakieś zdjęcia są
Pozdrawiam - Jagoda
PS. Staropolski to pikuś wobec starocerkiewnosłowiańskiego

Język ojczysty - dodaj do ulubionych - hasło na zimę

A tak nawiasem, gdzie masz, Pani, te pnące róże, bo jakoś mi umknęły

Pozdrawiam - Jagoda
PS. Staropolski to pikuś wobec starocerkiewnosłowiańskiego

-
- Konto usunięte na prośbę.
- Od: 20 sty 2011, o 17:43
Tak, Aguniu - mój tryb życia poza wakacjami narzuca taki rytm - w tygodniu nie mam czasu, albo jestem za bardzo zmęczona. Poza tym wdałam się w jesienno-zimowe seriale, a to tż zajmuje dużo czasu. Latem nie oglądam żadnych filmów, nadrabiam potem od jesieni sezon za sezonem. Mam takie ulubione, bez których sobie nie wyobrażam, a wciąż przybywa nowych. A ostatnio wciągnęłam nosem Homeland - 2 sezony prawie ciurkiem!aguniada pisze:Małgosiu, mam wrażenie, że ostatnio w ogóle znikasz na dłużej... dziś mi przemknęło, że zostawisz na czas zimy tylko samochwałę?
TV nie mam już z 6 lat, to chociaż z serialami jestem na bieżąco

Stwierdziłam, że na wątku ogrodowym nie mam już nic do powiedzenia o tej porze roku. No a żarcie i szydełko, to tematy całoroczne