Karolina,obie hoje rosną raczej powoli.Może mają u mnie złe warunkiKarolina__ pisze:A w jakiej temp. rośnie? Podobno Serpens lubi chłodek.
Linearis zresztą też.

muszę spróbować z tymi skorupkami

Spokojnie z gałązkę utnę.A już Tobie się ona rozrośniemagda41 pisze:Joluuuuuuu tylko taką znampytałam o wielkość

Co tam u Was?
Ja byłam wczoraj na zebraniu w szkole.No i m.inn.wyszło,że będzie zlikwidowana szkoła Moniki

Bo są likwidowane małe szkoły,a gmina nie ma pieniędzy na jej utrzymanie.
Ale prawdopodobnie powstanie na jej miejsce ''filia'',będą kl.1-3.Oczywiście może ktoś się znajdzie,kto będzie chciał przejąć szkołę(osoba cywilna,lub zarząd?).Ale wątpię,by ktoś taki się znalazł

No i mam mieszane uczucia.Jestem zmartwiona,bo to dobra szkoła(może nie jakiś super poziom,ale jak ja ją kończyłam,to nie miałam żadnych problemów ,jak poszłam dalej).Nauczyciele naprawdę dbają o te dzieci.Znają wszystkich po imieniu,znają rodziny,dbają by dzieci nie wyszły na ulicę,by się ubrały,wsiadły do autobusu.Zostają z dzieckiem,gdy nie ma rodzica(nie ma świetlicy,gdzie może dziecko zostać).Naprawdę nauczyciele

A teraz puść takie dziecko 5-6 lat,ze wsi,do wielgachnej szkoły,gdzie obok jeżdżą tiry

Muszę się zacząć oswajać z tym strachem

Z drugiej strony,b.się cieszę że chciaż tyle klas będzie