Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
Awatar użytkownika
jola1313
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2012, o 14:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Doniczkowe i ogrodowe joli1313 cz.3

Post »

Iza ;:196 .Zapisałam.Aga pisała które lubią wapń.Ale nie było tam serpens , chyba;:oj
Karolina__ pisze:A w jakiej temp. rośnie? Podobno Serpens lubi chłodek.
Linearis zresztą też.
Karolina,obie hoje rosną raczej powoli.Może mają u mnie złe warunki ;:224 .Linearis właściwie nie rośnie ;:145
muszę spróbować z tymi skorupkami ;:219
magda41 pisze:Joluuuuuuu tylko taką znam ;:oj pytałam o wielkość ;:202
Spokojnie z gałązkę utnę.A już Tobie się ona rozrośnie :lol: ;:215

Co tam u Was?
Ja byłam wczoraj na zebraniu w szkole
.No i m.inn.wyszło,że będzie zlikwidowana szkoła Moniki :shock: ;:145 ;:223
Bo są likwidowane małe szkoły,a gmina nie ma pieniędzy na jej utrzymanie.
Ale prawdopodobnie powstanie na jej miejsce ''filia'',będą kl.1-3.Oczywiście może ktoś się znajdzie,kto będzie chciał przejąć szkołę(osoba cywilna,lub zarząd?).Ale wątpię,by ktoś taki się znalazł ;:174
No i mam mieszane uczucia.Jestem zmartwiona,bo to dobra szkoła(może nie jakiś super poziom,ale jak ja ją kończyłam,to nie miałam żadnych problemów ,jak poszłam dalej).Nauczyciele naprawdę dbają o te dzieci.Znają wszystkich po imieniu,znają rodziny,dbają by dzieci nie wyszły na ulicę,by się ubrały,wsiadły do autobusu.Zostają z dzieckiem,gdy nie ma rodzica(nie ma świetlicy,gdzie może dziecko zostać).Naprawdę nauczyciele ;:215 .
A teraz puść takie dziecko 5-6 lat,ze wsi,do wielgachnej szkoły,gdzie obok jeżdżą tiry :shock: :shock: :shock: .No i wsadź w autobus :shock:

Muszę się zacząć oswajać z tym strachem ;:174
Z drugiej strony,b.się cieszę że chciaż tyle klas będzie :?
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzięki za odwiedzinki. ;:196
Widzę, że Cię zdrowo zahojowało. ;:138
Smutne wieści, jeśli chodzi o szkołę. Ja też mam stres, mój syn poszedł do gimnazjum. To dopiero stres, nowy budynek, ogromny moloch (gimnazjum i liceum razem), nowi ludzie nowe wszystko. Na pierwszym zebraniu pani powiedziała aby dzieci do toalety chodziły grupkami bo nie wie do czego licealiści mogą być zdolni (chodzi o falę). Na korytarzach wszyscy muszą pilnować swoich rzeczy bo każdy nie pilnowany plecak jest wywracany na lewą stronę i zapakowany z powrotem, piórnik to samo, to się nazywa żółwik. Ciekawe czego jeszcze się dowiem. :shock:
Pozdrawiam. :wit
Awatar użytkownika
fiskomp
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 wrz 2010, o 21:22

Post »

Iwona1968 pisze:Na pierwszym zebraniu pani powiedziała aby dzieci do toalety chodziły grupkami bo nie wie do czego licealiści mogą być zdolni (chodzi o falę). Na korytarzach wszyscy muszą pilnować swoich rzeczy bo każdy nie pilnowany plecak jest wywracany na lewą stronę i zapakowany z powrotem, piórnik to samo, to się nazywa żółwik. Ciekawe czego jeszcze się dowiem. :shock:
Pozdrawiam. :wit
Iwona przerażające rzeczy piszesz, mój syn chodzi do 1 klasy podstawówy takiej właśnie szkoły jak pisze Jola, dzieci wszystkich jest 66 (klasy 1-6), nauczyciele znają wszystkich po imieniu, nie wyobrażam sobie, żeby jego szkołe mogli zlikwidować , w szkole działa świetlica, z której dzieci z ochotą korzystają, mój syn kłóci się z nami jeśli za wcześnie po niego przyjedziemy np o 14,30 ;:185
Zieloni podopieczni u Fiskomp'a
Pozdrawiam - Baśka :)
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2011, o 19:21

Post »

Oj jak to czytam , to też mam mieszane uczucia.
Na szczęście mój syn to już student.
Jednak pamiętam gdy był w podstawówce reforma wprowadziła gimnazjum , właśnie w naszej szkole podstawówce powstawało , a nam dzieci z podstawówki kazali przenieść do innych podstawówek , dużo oddalonych od miejsca zamieszkania.
Trochę rodziców się uparło i nasze dzieci zostały (ostatnia klasa podstawówki)w tej samej szkole.
Rozumiem te stresy i dzieci i rodziców , zmiana szkoły , dojazdy.
Szczególnie gdy to jeszcze maluchy.
A i szkoła jakoś się zmieniła na gorsze.
Fale i agresja, tak nie powinno być.
Awatar użytkownika
mniodkowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 maja 2009, o 15:03
Kontakt:

Post »

no ja u kogoś wyczytałam w wątku Twoja wypowiedź, że Cię zahojowało, ale żeby AŻ TAK ;:oj no i gdzie Ty to mieścisz?

...
...

a, no tak - na parapecie :;230
Pozdrawiam teraz z centrum... Aga
Oto moja mała "dżungla" --> part V; Spis moich wątków
Sprzedaję ładne sadzonki hibiskusa czerwonego pełnego
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p
Od: 3 sie 2010, o 15:40

Post »

linearis lubi dużo słonka i w odwrotności do pozostałych hoi raczej mokro, nie pogardzi zraszaniem, co do serpens to nie wiem zbytnio bo moja rośnie jakby się na mnie pogniewała :oops:
Awatar użytkownika
magda41
500p
500p
Od: 24 lip 2011, o 09:14

Post »

Joluś jak teraz wpisać nazwy hojek? bo pojęcia nie mam ,zdjęcia są bez nazw :roll:
Moje roślineczki :) :)

Zapraszam! Magda :)
Awatar użytkownika
-Iwona-
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 4 lut 2011, o 13:22
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

fiskomp pisze: Iwona przerażające rzeczy piszesz, mój syn chodzi do 1 klasy podstawówy takiej właśnie szkoły jak pisze Jola, dzieci wszystkich jest 66 (klasy 1-6), nauczyciele znają wszystkich po imieniu, nie wyobrażam sobie, żeby jego szkołe mogli zlikwidować , w szkole działa świetlica, z której dzieci z ochotą korzystają, mój syn kłóci się z nami jeśli za wcześnie po niego przyjedziemy np o 14,30 ;:185
To masz szansę, że do tej pory może zrezygnują z gimnazjum.
U syna w szkole w gimnazjum samych klas 1 jest 5 albo 6 po średnio 25 w klasie, to samych gimnazjalistów jest blisko 500 i pewnie drugie tyle licealistów. Na początku nie ma szans aby nauczyciele znali choćby z imienia uczniów no chyba ze przeczytają na identyfikatorach co każdy uczeń i nauczyciel ma obowiązek nosić na szyi na smyczy.
Co zrobić takie warunki a jeszcze mają dużo szkół polikwidować. W tej co teraz mój syn chodzi i tak się dużo poprawiło odkąd wprowadzili monitoring i straż miejska robi od czasu do czasu nalot z psami.
Słyszałam na zebraniu od znajomej co dzieci wyprawiają w innych gimnazjach..... ;:131
Kto to wymyślił to powinien......... Bo dzieci są w najgorszym wieku dorastania w nowym środowisku. Powinno być tak jak było 8 klas szkoły podstawowej no ale cóż............
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

izabela skula pisze:linearis lubi dużo słonka i w odwrotności do pozostałych hoi raczej mokro, nie pogardzi zraszaniem, co do serpens to nie wiem zbytnio bo moja rośnie jakby się na mnie pogniewała :oops:
Moja serpens rośnie fajnie od kilku lat .......ale nie kwitnie i nie znam powodu.
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Powinno być tak jak było 8 klas szkoły podstawowej no ale cóż............[/quote]
Zgadzam się z tobą w 100%
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

mrinwestor pisze:
izabela skula pisze:linearis lubi dużo słonka i w odwrotności do pozostałych hoi raczej mokro, nie pogardzi zraszaniem, co do serpens to nie wiem zbytnio bo moja rośnie jakby się na mnie pogniewała :oops:
Moja serpens rośnie fajnie od kilku lat .......ale nie kwitnie i nie znam powodu.
a czym ją nawozisz?
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nawoziłam biohumusem , myślę że potrzebuję czegoś z większą zawartością potasu.
Nawet wypuściła pypcie kwiatowe , niestety zasuszyła.
Awatar użytkownika
izabela skula
1000p
1000p

Post »

mrinwestor pisze:Nawoziłam biohumusem , myślę że potrzebuję czegoś z większą zawartością potasu.
wypróbuj nawóz do pomidorów - testowałam go latem na daturach i efekt jest powalający - teraz dostają go też hojki

-- 1 gru 2012, o 09:09 --

Iza ;:196 .Zapisałam.Aga pisała które lubią wapń.Ale nie było tam serpens , chyba;:oj

JOLU miałaś racje serpens nie ma na tej liście od Agi tylko curtisi - mnie się pomyliło ;:223
Awatar użytkownika
mrinwestor
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

izabela skula pisze:
mrinwestor pisze:Nawoziłam biohumusem , myślę że potrzebuję czegoś z większą zawartością potasu.
wypróbuj nawóz do pomidorów - testowałam go latem na daturach i efekt jest powalający - teraz dostają go też hojki

-- 1 gru 2012, o 09:09 --

JOLU miałaś racje serpens nie ma na tej liście od Agi tylko curtisi - mnie się pomyliło ;:223

Ja już mam ten nawóz , kupiłam go późnym latem i dlatego tylko raz zastosowałam.
W jakich proporcjach go rozrabiasz?
Ja daję pół łyżeczki na 5 l wody
Awatar użytkownika
jolcia1212
500p
500p
Od: 8 gru 2009, o 21:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit
Widzę że my jesteśmy Jole i mamy córki Moniki. Moja jest starsza- ma 17 lat. Może masz jeszcze syna Michała?
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”