Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
x-ag-a
---
Od: 23 kwie 2011, o 19:59
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Witam w ogrodzie u Aguniady cz. 12

Post »

Jestem, wróciłam :) Wymarzłam się, ale było super, bardzo uroczyście, a mój chrześniak w mundurze z gwiazdkami na naramiennikach wygląda świetnie :) Wzruszająca ceremonia, z orkiestrą, przemowami, defiladą. Zupełnie nieoczekiwanie znalazłam się obok generała Mirosława Hermaszewskiego, który szarmancko podał mi rękę na przywitanie :D Żałuję, że nie miałam śmiałości poprosić o pamiątkową fotkę ;-)
Na koniec niebo uatrakcyjniły cztery Iskry - ach, jak mnie fascynuje latanie (kiedyś o mały włos nie zostałam stewardessą ;-)).

W każdym razie już w domu, przy kominku, a przed nami weekend ;:209 Fajna perspektywa!

Majeczko, z własnego doświadczenia z uprawy klonów palmowych napiszę, że przez pierwsze dwa lata je okrywałam... potem kosodrzewiny podrosły i okrywają dość wysoko podstawę pni klonowych - radzą sobie świetnie podczas zimy, nie wymagają zabezpieczania ani specjalnych zabiegów. Uwielbiam je ;:167 U Ciebie ostrzejszy klimat, pewnie stąd dotychczasowe niepowodzenia?
Małgosiu, oczywiście, że jestem z mojego pilota bardzo dumna :) A do soczystych widoków w styczniu będzie już z górki... dzisiaj słyszałam o długoterminowych prognozach (zimowa druga połowa grudnia i styczeń, a luty/marzec dużo cieplejsze niż zwykle), ale to raczej wróżenie z fusów.
Przemku, miło mi!
Justyś, przykro mi czytać, że Ty też zmagasz się ze swoim panem Sową... kurczę, szkoda, że takie gbury trafiają się wrażliwym osobom, prawda? Inni dawno olali by takie zachowania, a my chyba nie bardzo potrafimy nie brać ich do siebie... Ja sobie co prawda coraz lepiej radzę, ale frustracja i tak się pojawia. Życzę, by nam się na dobre odmieniło ;:168
Dorotko, klonów nie okrywam - napisałam wyżej Majeczce jak wygląda u mnie ich zimowa pielęgnacja. Powodzenia!
Dorotko-dodad, jak się ucieszyłam widząc Twój wpis! Strasznie długo się nie odzywałaś - tęskniłam ;:131 Mam nadzieję, że poza chwilową forumową niemocą, wszystko u Ciebie ok? Zamawiałaś jakieś nowe róże w jesiennym zamówieniu? Ściskam ;:168
Małgosiu, rozczuliłaś mnie tą fotką... jak dobrze, że tu się tak dobrze rozumiemy i lubimy ze sobą przebywać! Udanego weekendu Ci życzę ;:167
Doris, dzięki - w Dęblinie było szałowo, szkoda tylko że tak wiało :? Samoloty śmigały, a jakże :) Miłego! Różyce są??
Jolu, miło że zajrzałaś - cieszmy się piątkiem i całym weekendem ;:173
Kropelko, dziękuję!
Pat, czwarte zdjęcie przedstawia świeżo obsypane kwiatuszkami berberysy Erecta - wiosną prezentują się fantastycznie! Zwykle mam siewki, także jeśli będziesz miała ochotę, to służę... Cieszę się, że poprawiłam Ci nastrój soczystymi zdjęciami :)
Robaczku, super - udanego spotkania zatem życzę! ;:196
Magda, miło czytać takie pozytywne komentarze na temat własnego ogrodu... dziękuję Ci bardzo za serdeczne słowa! Ogromnie lubię tę tarasową część - jest różnorodna, ale nie krzycząca moim zdaniem... maj jest miesiącem, który odsłania wszelkie zalety tej kolorystyki... Miłego weekendu!
Jula, dobrze, że chociaż czapka spokojna... mnie jak już pewnie nie raz Ci pisałam, głowisia nie doskwiera - leki właściwie dobrane. Jaka to ulga, sama możesz sobie świetnie wyobrazić. Może też spróbujesz? Wiosna, niech już przychodzi...
Miłko, Marysiu, Majutek, Gosiu - dziękuję za odwiedziny i sympatyczne słowa!
Monikwiaty
1000p
1000p
Od: 27 lis 2011, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Aguś zdjęcia zielenie w tylu odcieniach i takiej masie jak u Ciebie bajkowe, roślinna szczoteczka Fothergilla mam nadzieje że i mnie ucieszy w przyszłym roku , bo u mnie to nowy nabytek . Jeśli posiadasz i mogłabyś wkleić zdjęcie całego krzewu byłabym wdzięczna ,pozdrawiam:)
Pozdrawiam, Monika.
Wstążeczka
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Najbardziej zazdroszczę spotkania z bohaterem mojego dzieciństwa, generałem Hermaszewskim. Chciałam być kosmonautą :D
Gdybyś miała plagę siewek Erecty, chętnie ją zagospodaruję :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

Łał, lotniczy dzień :wink:
Zapraszam do siebie latem na swoiste airshow, nawet po 6 sztuk :wink: ...codziennie lub przy ładnej pogodzie latają migi ;:108 panowie ćwiczą nad moimi szafkami w kuchni :;230 może chrześniak dołączy do naszego pułku lotniczego ....;:173 Ale rzeczywiście samoloty mają swoją magię.....
Pozdrawiam
x-ag-a
---

Post »

Justyś, chętnie popatrzę na akrobacje ;-)) Mój chrześniak skończył w Dęblinie L.O. i Wyższą Szkołę Oficerską Sił Lotniczych - 7 lat młodego życia... lata na Iskrach, chciałoby się na F-ach, ale tu wąskie gardło wybrańców... Zobaczymy jak mu się ułoży :)
Ewa, ja też chciałam być kosmonautą! Co prawda teraz usypiam już na początkowej muzyce do Star Wars, ale w dzieciństwie gen. Hermaszewski i Mikrobi byli moimi idolami ;-))) Przypomnij się wiosną o Erecty... a ja o co miałam przypomnieć się u Ciebie...? Skleroza :roll:
Moniko, dzięki za miłe słowa! Fothergilla (dwa krzewy posadziłam obok siebie) to tegoroczny zakup... będę fotografowała od wiosny częściej, bo bardzo lubię szczoteczki :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Już po uroczystości! Mam nadzieję, że pogoda dopisała. Przed Tobą weekend! ale chyba z prac ogrodowych nici, bo pogoda pod psem!
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Naparstnice :D Czyżby coś jeszcze? :;230 Idę po zeszyt, żeby zapisać, o czym mam pamiętać :D Obym tylko wiosną nie zapomniała, gdzie leży zeszyt :;230
Mogą to być jeszcze siewki jednorocznego prosa.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, już po! Pogoda była znośna, nawet na moment pokazało się słońce, ale było zimno i bardzo wietrznie.. nie mniej jednak, uroczystość podniosła i wzruszająca ;:173
Ewa, toż pewnie, że naparstnice! Ja sobie właśnie ostatnio zapisałam w kajecie dwa zamówienia na siewki berberysów - czy Ty jesteś wśród nich, niestety nie pamiętam! :D (sprawdzę, bo kajet w robocie). A proso, czemu nie :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

;:138 Tyle życia na Twoich zdjęciach :D
W kajecie mnie nie ma, dopisz :wink: Proso do naparstnic świetnie pasuje-oby tylko siewki wyrosły w wielkiej liczbie :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

A czy ja mogę się zapisać na siewki berberysów? i jakby jeszcze coś było do wyplewienia!
x-ag-a
---

Post »

Marysiu, Ewa - dopiszę Was do listy erectowej ;-) Mam nadzieję, że i w przyszłym roku wystarczy siewek dla wszystkich chętnych :)
heliofitka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2010, o 11:02

Post »

Jak ci zabraknie, to Cię wspomogę, bo przecież to się pleni niemiłosiernie :evil:
W tym roku wyrzuciłam taczkę, czy dwie :D
Pozdrawiam Iwona
Domowe Ogród
Spis treści
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Aguś- wspaniałe kolorki w Twoim ogrodzie. Ten złocisty berberys to Erecta? Śliczny, muszę kupić. A już przymierzałam się zeszłej wiosny ;:223 i nie kupiłam, no żesz...

Ps. Druga część wątku już dawno jest :)
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
x-ag-a
---

Post »

Mariolu, a to ciekawe! Wpisałam się w zamknięty wątek, czyżby?? :) Zaraz lecę zwiedzić część drugą :) Berberysy sieją się na potęgę - warto mieć parę krzaczków, a potem można albo uprawiać kolejne, już własne, lub rozdawać, jak ja to czynię :) Tak, ten limonkowy z kremowo-żółtymi kwiatkami to Erecta :)
Iwonko, taczkę?? :) Ja tyle rozdałam, a reszta rośnie... do wydania wiosną :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jak nie wystarczy to nie szkodzi ;:185
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”